Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Viva995

Viva995 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    Постојано ставам зелка, ама некако нема ефект, дење-ноќе сум со зелка...

2. Luna12345

Luna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    Здраво на сите, минатиот месец имав инсеминација (неуспешна). Овој месец, точно на 15 и 16 ден од циклус имав розев исцедок. Тестирав дома овулација и рез. беше негативен, според апликацијата би требало да ми е задутре (18-ти ден). Дали некоја од вас има слично искуство?

3. Luna12345

Luna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    Здраво на сите, минатиот месец имав инсеминација (неуспешна). Овој месец, точно на 15 и 16 ден од циклус имав розев исцедок. Тестирав дома овулација и рез. беше негативен, според апликацијата би требало да ми е задутре (18-ти ден). Дали некоја од вас има слично искуство?

4. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    Да отидеш да видиш на ехо дали настанува овалуација, дали имаш фоликули?

Јас овој месец имав изоставена овалуација и добив втор пат, првиот пат само 2-3 дена слаба менструација, буквално линиичка... тоа ми го најави и докторката кога спомна дека воошто немам фоликули после првото добиено, и така испадна, добив втор пат кога требаше да ми ги мери после неколку дена.

Се случува од стрес, од хормонско апче... од се. Меѓутоа ова беше случајот кај мене, ехото ќе ти докаже дали си во овалуација.

Само полека и со позитивни мисли, што и да е ќе се среди. :)

На Luna12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Дали некоја го има користено Octenisept спрејот за вагинални инфекции? На своја рака го користам, ме интересира по колку пати дневно сте го користеле и дали го користите во комбинација со вагиналети или само спрејот е доволен.

6. LittleMermaid96

LittleMermaid96 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    Девојки. Бев на прв преглед, многу е мало и скоро слегло во матка.
    Имам мал хематом, како последица на вирусот кој го имсв пред 2 недели и претходниот абортус. Примив инексија за поддршка и наместо Дабродтон ќе примам Утрогестан.
    Дали некоја имсла слично искуство?
    Во понеделник сум повторно на контрола и доколку треба да примам уште една инексија.

7. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    281
    Mila jas vaka ke vi kazam nakratko. Jas sum so prethodno inseminacii invitra i seto toa bezuspeh. Pred se ova obidi za zabremenuvanje skoro 2 godini,no isto nisto. Pratev ovulacii,testovi za ovilacii folikuli dzabe se. Edno nesto ke ve posovetuvam. Od zavrsuvanje na ciklus odma sledniot den pocnuvanje so odnosi preku eden den. Eden den imas eden den pauza. Gledaj da izbegnuvate tusiranje posle odnosi. Podobro zabrisi se so vlazno maramce otkolku tus. Jas na tolku ivitra ostanav prirodno bremena. Eve go kaj i da uste malku ke se porodam. I mnogu e vazno brisevite da vi se cisti.

На Mariza85, Radost i ocaj, nice-girl и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Hanicka89

Hanicka89 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    30
    So lesno da e, Jas na brisevite SE nekoja bakterija te so vaginaleti antibiotic I pak isto

9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    8.300
    Имањето односи секој 2 ден е идеално на теорија ама не и во пракса. Ако кај тебе немало ефект следење овулации и фоликулометрии на друг точно тоа може да му помогне да го лоцира проблемот. Супер е што си имала успех спонтано без следење после сите потешкотии ама ваквите совети се помалку токсични.

@Laura07 многу често може да се јават болки при овулација и е доста веројатно дека се спремаш да овулираш моментално. Меѓутоа имај во предвид дека не секогаш овулацијата се случува на идеалниот пресек на циклусот (пример на 30 дневен циклус на 15ти ден да овулираш).

На baguf4e и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.547
    Допаѓања:
    10.726
    Јас со циклус на 28,29 дена мислев дека овулација имам на 14,15 ден по симптоми. Сега викам ај да видам како со тестовите, сакав да се осигурам и сум била во грешка, покасно кај мене е. А немам ни нешто симптоми баш по кои би ја познала сега кога покажа на тест. Мислев дека овој месец немам овулација или дека нешто не е во ред со мене (facepalm)
    140 ден, 2 теста ваљда точни се. Баш ме интересира кога ќе добијам овој месец кога знам кога ми е овулацијата.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    8.300
    Кратка лутеална фаза понекогаш е пречка за забременување исто така, ако е под 10 дена. Можеш да следиш и со температура ако ти се замара, 1 минута работа е до душа наутро.

На Rozevata, anggell и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.240
    Допаѓања:
    112.226
    Тоа со овулацијата само на ехо да се следи.
    Не знам како, ама за втората бременост јас требаше да добијам 3 или 4 декември а однос имав еден во тој месец на 28.11 и останав бремена.
    Ако рачунаме ко по книга 18 ноември ми доаѓа овулацијата ете и 20ти ноември нека е.
    На 10ти декември имав позитивен тест за бременост.

На BellaBibi и Rozevata им се допаѓа ова.
  13. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    Што направи Луна?

14. Hanicka89

Hanicka89 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    30
    Zdravo feminiki dali nekoja od vas go koristela ovoj proizvod I dali I pomognal?

Прикачени фајлови:

15. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    472
    Мене не ми е јасно. Нели околу 10 дена после циклус е овулација и имаме густ тегав исцедок... заврши. 5 дена потоа односно 9 дена пред циклус јас имам бетер повеќе и погуст исцедок, на што се должи?

16. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    268
    мој совет е да си одите кај матичен да следите фоликули најдобро

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Luna12345

Luna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    Се јавив на докторот рече дека е нормално после инсеминација да имам такви симптоми. Денес ми е 22 ден од циклус. Баталив и тестови и се...

18. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    749
    Се должи на порастот на прогестеронот после овулација. Нормално е. Освен ако е со променета боја па да асоцира на инфекција.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Zdravo devojki treba da dobijam za 5 dena normalno se obiduvame za bebence,deneska na rabota dobiv kako bolka vo stomak kako za da dobijam ama ne dobiv mi se povlece iskusta da mi spodelte blagodaram.

20. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.497
    Ништо посебно, пмс, на секоја ни се има десено. Пред добивање се дешава неколку дена да имаш такви симптоми.