30.8 ми беше летото го проверував, а најмалце треба 75 да е. Тешко се накачува вит. Д, па затоа др. ми рече 5000, а матичниот ми рече дека воопшто не треба демек излегувај на сонце и доста е. Одлучив да го послушам Ивановски. Вигантол земам јас. Иначе постојат истражувања дека магнезиумот помага во метаболизација на вит. Д, затоа те прашав дали земаш, ма да ова сеуште не е потвредно али секако немаш штета од магнезиум.
@Ani93 Леле муабетов на докторов излегувај на сонце е најглупото нешто што го кажуваат. Едно што ние искачаме со облека не шетаме голи па така површината на кожата за усвојување Д од сонцето е минимална, плус со фактор се мачкаме особено на лице, а кога сме на плажа и на цело тело.
Ве молам за искуство што е подобро да пијам, веќе 6 мес се трудиме ама ништо, дали имате пијано нешто од овие таблети и предложете што е подобро за побрзо забременување.
Јас 5 месеци се обидуваме за детенце пиев фолна ама не покажа ништо ефикасност за да останам и уште не сум трудница а сакам
Што имаш испитано до сега? Обично до една година ако не бидне се прават испитувања, ама подобро на време да испитате. Маж ти има направено спермограм, спермокултура?
Здраво девојчиња 3 дена ми доцни дали е можно лентите од али експрес да покажат позитивен а селф клиар негативен
Јас имам неубаво искуство со лентите пд али експрес. И кога имав 2 жар линии на лабоквик на тие од али ми покажуваше негативен тест. Земи си лабоквик од еурофарм најточни се
Najdobar oblik na folna kiseli za vreme na planiranje na bremenost i vo prviot trimestar na bremenost e methylfolat. Ubavo e da se napravat site potrebni analizi na ginikolog. Prenatalni vitamini isto se preporacuvaat da se zimaat 3 meseci pred zacnuvanje, se sto mozes sto e do tebe da smenis od zdrav nacin na zivot, ishrana, namalen stress i fizicka aktivnost, toe e podobro za tebe. I uste nesto sto mozam da podelam iako e malku naroden lek- voda od bamija. Mozes da proguglas ( okra water). Bamija 3-4 parcinja seckana vo casa voda se stava da prenokji i nautro se cedi i se pie na gladno uste prv den po mentruacija
Овие помагаат многу скапички се ама ништо не е поскапоцено од тоа што ќе го носиш во утробата. Ви посакувам две жар црвени линии
Опушти се девојче, ништо не се 5 месеци. Чисто испитај си хормони, брисеви и спермограм за маж ти за да бидеш мирна. Но до година дена обиди е океј и без испитувања, зашто некогаш треба време и најздрави да се партнерите.
Ги утнувате плодните денови, пробај да си го следиш организмот + земи тестови за овулација и следи од почеток до крај на циклус
Убаво е и да одиш на фоликулометрија да видиш точно кога е овулацијата и дали ја постигнуваат потребната големина фоликулите Со среќа!
Убав помин вечерва девојки, каде и да славите. Во Новата година ви посакувам на сите од тука, да фатите бришка и да се преселите во труднички муабети Нека удри сефте некоја на први со тест со 2 цртки, да повлече нога во новата 2025та! Да има само убави моменти <3
Среќна Нова година од нас Утрово направив тест, еве го резултатот. Не треба никогаш да се откажуваме, на сите ни стои среќата