Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    134
    Ти благодарам многу :inlove:
    На сите му посакувам две цртки :inlove::inlove::inlove::inlove:

На Konstrakta и 5678m им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.127
    Што убав почеток на 2025та! Со среќа и со лесно :l:

На Black-Beauty и 5678m им се допаѓа ова.
  3. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    134
    Ти благодарам многу :inlove::inlove::inlove:

4. Mylin

Mylin Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Женски малце сум во дилема.
    Мојот циклус е секогаш на 26-28 ден.
    Овулација од 8ми до 14ти ден.

Правев втора инсеминација минатиот петок, на 16ти ден од добиено. Го следевме фоликулот и достигна 20мм. Тоа беше минатата среда, примив стоп инјекција и петокот се деси инсеминацијата.

Последниот циклус ми беше на 9.11 и по некое правило треба да добијам на 4ти 5ти сега деновиве. Мене ме болат градиве како за добивање, па сакав да прашам дали некоја од вас некогаш правела инсеминација на подоцна овулација и дали имала позитивен тест ?

5. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.128
    Па тоааа, малце да не размрдаш! Најубав дочек на новата! :inlove::inlove::inlove::inlove:

Ти честитам, да си имаш лесна и школска бременост. :l::l::l::l:

На 5678m и Black-Beauty им се допаѓа ова.
  6. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    134
    Ти благодарам најмногу, на сите им го посакувам истото :inlove::inlove::inlove:

На Rozevata и 5678m им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    3.111
    Девојки почнав да ја читам Свесно мајчинство од Нада Бучевиќ, дојдов до еден дел... (види слика)

Па се сетив на тие 7 месеци пробување, работата ми е таква да сум на терен подолго време, во кола и секогаш кога се враќав дома ја слушав песната од Балашевиќ...

O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi
    To ne zna niko, samo ti
    Bez tebe drveni konjići tužno stoje

Dođi, iz plave boce se pojavi
    Bar jednu želju ispuni
    I dodaj svetu malo boje, čudo moje...

И замислував дека имам позитивен тест дека дошло моето чудо.
    Работете и со својата мисла позитивно и кој може нека ја прочита книгата. Стварно прекрасна.
    Убав ден ❤️

Прикачени фајлови:

На maremarence, autumn_s, Rozevata и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.127
    Мене ми останаа уште 20тина стани и полека по неколку на ден читам зошто нејкам да ја завршам :D ми носи некој мир секоја страница… преубава книгичка, уште помила ми е дека маж ми ми ја купи кога останав бремена зошто приказната на Нада го потсетила на нашата и знаел дека со истите стравови ќе се справувам и јас :l: преубава, кој ја нема одма да си ја купи, особено за сите нас што некако сме се помачиле да дојдеме до здраво и живо бебенце :angel:

На Rozevata, Joanna28, 5678m и 2 други им се допаѓа ова.
  9. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    107
    Јас сум си повторно со мака. За прво детенце имавме мака, но фала му на Господ сега си имам еден палавко. Но за 2ро ете пак проблем да речам..ств нез што би бил проблем..психа овој пат нема ништо со ова, 3м. пробување. Неизгледа многу, но со оглед што веќе има родено се плашам што може да е. 2 пати ехо, 1 колпоскопија, се океј.

10. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    16
    Здраво девојки среќен празник да прашам искуство со чајот мацина трева за бременоста имам порачано чекам да ми стане дали некоја има пиено таков чај искуство е имала две цртки .

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    3.111
    Јанче направи хормони и хсг, малку ќе се прочистат и јајцеводите. Мн често после пораѓај, спонтан знае да настане некоја помала запушеност.

На jance, Rozevata и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.147
    Допаѓања:
    11.927
    3 м не е ништо

На Rozevata и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    497
    Мене не ми е јасно
    6 дена пред почеток на менструација
    8 дена после овулација
    Јас имам секрет цел ден а и вчера како и на деновите на овулација
    Зошто

14. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    186
    Здраво Феминки после подолга пауза на форумот се сетив дека е убаво да се активирам по малку и многу ми е потребно вашето мислење и совети токму на оваа тема. Веќе имам едно дете, му благодарам на Бог за тоа, но долго време копнеам по уште едно. Она што ме загрижува е моите штотуку наполнети 35 години бидејќи насекаде читам дека тоа е како крајна граница.. Ми требаат искрени мислења и искуства немам многу време да читам цела тема или ако има таква ве молам пишете линк. Редовен циклус и обиди во плодни денови но секогаш без успех но многу месеци сеуште немам испитувано ништо но ќе одам овој месец на комплетен преглед со брисеви а потоа како ќе каже др. Во меѓувреме многу стресни ситуации а и депресија зошто не сум се потрудила малку порано а се' нешто ми се случуваше во меѓувреме.. Како крајно време, сакам да знам отприлика дали на овие години е можно по природен пат или веднаш да почнам да размислувам на алтернативите, какви се вашите искуства и совети дали можеби нешто можам да пијам за зголемување на шансите пример некој чај и слично и какви се најосновните испитувања што најпрво се прават ако претпоставиме дека нема некој проблем освен возраста. Многу ќе ми значи некој од искуство да ми каже а секако време е да се позанимавам со ова поактивно од сега додека сеуште се надевам не е доцна а знам дека има мн што родиле на 35+ но сепак незнам како успеале..

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  15. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    Не се грижи, чим еднаш си зачнала и си ја истерала бременоста до крај пак ќе биде. 35 и не е некоја страшна бројка таман работа. Јас за мене еве ќе си кажам првпат пробав да останам бремена на 35 години иако долги години пред тоа во врска а потоа и неколку години во брак никогаш не пробавме за бебе- теравме друг живот во странство а за бебе не сакавме ни двајцата. Откако пробавме првпат на мои 35 год за неколку месеци 6-7 отприлика останав бремена (сеа сум 17 недела)без да имаме прередовен секс, без да се пратат плодни денови- значи ништо. A месецот и кога останав бремена имавме дали 3 или 4 пати само односи а плус ставав и вагиналети зашто имав кандида и неможев да имам односи баш.Значи ако сака и треба ќе се случи.

Е сеа јас си го знам моето здравје и немам никакви проблеми хормоните ми се и секогаш ми биле во ред, имам огромна резерва со јајце клетки, алтрални фоликули и се тоа поврзано да дојде до бременост и затоа не се замаравме многу.

Затоа најпрво направи си брисеви да исклучиш некоја инфекција, испитај хормони и тироида, направи вагинален преглед да се исклучат полипи или миоми, а мажот спермограм па пробувајте 6 месеци а може и до година.
    Па после ако не дојде бременост се знае треба следно да се испита проодност на канали.Тоа вака за почеток , но најважно без стресови и стегање дека сега мора да биде. Поздрав и со лесно

Последна измена: 8 јануари 2025
    На Anie93 и Rozevata им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.047
    Допаѓања:
    9.994
    Се тестираше за да знаеш дека тоа пред 8 дена овулација ти било? Може сега ти е овулација.
    Душо, пред скоро 2 месеци жена роди на 61 година. Така да опуштено и воопшто да не мислиш дека 35 години е нешто премногу за да забремениш. Воопшто не е многу. Баш напротив има многу што и покасно забремениле па ене здрави живи деца си родиле.

17. Rose21

Rose21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    129
    Да, прво нека праша на гинеколог ако и дозволи.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    Здраво, ми требаат совети како да успеам да останам бремена. Имам веќе едно дете кое има 3 години и решив да одам на второ уште летоска, но еве вече 6/7 месеци со редовни односи и пратење плодни денови не успевам никако, хормони испитани, брисеви направени. Првиот пат останав бремена за 2 месеци од кога пробував а и еднаш пред тоа исто така само тогаш имав спонтан. Осеќам притисок дека веќе ќе сум стара за уште едно дете или дека ќе имаат голема разлика во возраст децата почнува искрено вече психички да ме мачи затоа што сакам ако може да останам бремена природно, било какви интерменции и хормонални терапии не ми се опција бидејќи сметам дека ќе ми влијаат многу повеќе негативно, психички не сум баш многу силна, се борам со анксиозност итн. Дали имате можеби препорака што уште треба да испитам или некоја терапија на природна база, суплементи што ви помогнале за да останете бремени?

На DinaK3 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.128
    Еве нека се приклучат по искусните членки, обично после прв пораѓај можно е да се запушени каналите, па сите спомнуваат ХСГ да се направи, чисто да се тргне тоа како причина.
    Спермограм сопругот да направи исто, по лесно е да се одфрли машкиот фактор. Можеш хормони да провериш.
    А витамини неизнбежни се, фолна, ц,д, цинк, магнезиум. Јас и сопругот пиеме мака, он пие ашваганда плус преку еден ден.

Инаку инсеминација не е воопшто лош начин да дојдеш до целта. Напротив, можеби ќе ви се убрза процесот. :)

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.482
    Допаѓања:
    37.267
    Дали маж ти има направено спермограм?
    Ти можеш да си направиш хсг.