1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    37
    Не нема мажми направено ништо затоа што кога ја прашав минатиот месец матичната што треба да направиме ми кажа само опушти се и не се оптеретувај со ништо, чим веќе два пати си остана бремена без проблем нема да има проблем ни сега. Каде може да се направи спермограм?

2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.341
    Со упат од општ матичен на клиника, може и во приватниве, ама поскапо е.

На Natural му/ѝ се допаѓа ова.
  3. emilijaem47

emilijaem47 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2024
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки, дали за субсептум од 6мм се препорачува хистероскопија?
    Јас правев хсг кај Толовски после вонматерична бременост и тој ми рече дека матката е супер, но матичната гледа субсептум за кој смета дека треба да се корегира. Затоа ме прати на Гак кај Калчовски но не беше докторот таму и ме прегледа друга докторка-специјализант, а според неа не е потребно за толку мал септум да се прави хистероскопија.

4. tuti_fruti

tuti_fruti Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    5
    Јас мислам да го средиш, да си бидеш мирна ништо не можеш да изгубиш:)

На emilijaem47 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  5. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    187
    Читав коментари и ме интересира кога се прави ХСГ и дали само по препорака на гинеколог? Исто така каде се прави? Дали тоа може да ги зголеми шансите?

6. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    62
    Нема потреба од препорака на гинеколог. Можеш да го правиш на државно ама многу се чека, а можеш и на приватно, Систина, Ремедика не сум сигурна и кај Толовски ( јас правев таму ама не сум многу задоволна, ама има и многу што се задоволни така да прочитај низ форумов и одлучи си ) Инаку ги зголемува и шансите за бременост. Со среќа!

7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.341
    Јас направив на своја рака кај Толовски.
    Треба чисти брисеви и седиментација под 12, кај Толовски толерираат и под 15.
    Обично закажуваат од 7-12 ти ден од циклус.

8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.160
    Здраво друштво, прочитав дека и во оваа тема разговарате околу хормоните. Во врска со оскудна менструација, пример минатиов месец само 1 ден, после тоа ништо, малку валкано. Претходните месеци скоро исто, одвај 3 дена. Бев на ехо, во ред си е се' (јас се плашев да не влегувам во некоја рана менопауза, или да не заостанува крв, или да не имам цисти... да напоменам имам 38 год). За проверка на хормони, бидејќи 3от ден беше поминат, матичната рече да провериме хормони на 11от ден (ми мереше фоликул, а 14от ден паѓаше баш за празниците во неработен ден па затоа на 11ти требаше), но јас појдов подоцна и поради кортизолот не направив крвна слика, немаше резултатот да биде ок. Сега следно ко ќе одам, не знам дали е подобро да си барам за на 3от ден или на 13/14? Треба да проверам тироксин, кортизол, прогестерон, пролактин, естрогени, LH, FSH, TSH.

9. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.154
    Lh, Fsh, пролактин се провруваат од 3. до 5. ден од циклус, прогестерон мислам на 21. е најдобро, а останатите може кога било. Ако сакаш се наеднаш сите, од 3,до 5. ден.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Здраво девојки. Би сакала да прашам , дали има некоја овде која прима хронична терапија , во мојот случај масидо за забрзан пулс и хелекс по потреба при обиди за бременост? Не можам никако да го најдам кардилогот да ми кажи што како а со ова празниците гинекологот и матичната само си ја подавват топката, едната вели прашаа матичната гинекологот. Сега не ги земам поради веќе почнавме со обиди а гледам пулсот ми е пак зголемен. Да видам ваши искуства

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.251
    Продолжи со масидо, додека не се видиш со докторот да ти смени, ништо не смета во зачувување, хелексот можеш да го исфрлиш, додека б6, б12 и маточина чај малку да внесеш додека останеш бремена.

12. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Благодарам , ама во масидо пишува дека не треба да се зема дури и во план за да се забремени.. Стварно незнам што да правам ... Не земам сега хелекс , по некогаш диезепам

13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.251
    Не читам тоа во упатството за употреба, тој е бета блокатор се користи за аритмии и хипертензии, срцеви слабости. Не се прекинува нагло да не ти ја влоши состојбата со аритмијата затоа користи го додека не ти дадат замена како пропранолол или верапамил. Ништо не делува на бременоста во зачнување нигде тоа не е докажано. Закажи си кардиолошки преглед во меѓувреме. Поздрав

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    82
    Здраво на сите.Ме немаше подолго време,мојот тест пред месец дена беше лажно позитивен па добив менструација.Пред 3 недели бев на преглед и ми е откриен септум на матка и имам срцевидна форма на матка.Следуваа таблети Дабростон 10 дена и потоа циклус па требаше да се прави хистероскопија.Меѓутоа пред 3 дена добив позитивен тест,не верував секако,направив втор и пак е позитивен.Имам термин во четврток за преглед но сум исплашена дали ќе биде се во ред и дали има некој вакво искуство:|

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kika123@!

Kika123@! Нов член

Се зачлени на:
    11 јануари 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки здраво на сите.. Мајка на 2 дечиња тука...
    Вака: последна менструација на 7.12
    Незаштитени односи на 17.12 18.12 и 27.12
    Требеше да добијам според 20250111_220213.jpg 20250111_220213.jpg 20250111_220213.jpg календарот на 10.1
    Ми доаѓа точно на датата кога сум добила и предходниот месец..значи требеше на 7.1
    Јаки Менструални болки,осетливи гради,шо не е случај пред да добијам
    Ми сметаат некои мириси страшно.. ми се лоши и апетит нула
    И сеа вечерва еден тест си напраив баш да видам иако сум тотално стресена.. и еве го тестот.. шо мислите ?
    Да напоменам не се обидуваме за трето.. 20250111_220213.jpg 20250111_221520.jpg

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.207
    Допаѓања:
    12.033
    Јас не гледам линија овде, негативен е.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pearl44

Pearl44 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, имам Профертил фемина ги продавам по 10 евра лента, во аптека се околу 25 евра лента. Доколку е некој заинтересиран нека ми пише.

18. Ivkis

Ivkis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    15
    Dali folikulite ti rastat dovolno za da se ispusti jajce kletka za oploduvanje? I dali gi ispita hormonite? Mozebi e podobro na 11 den, a sovet odi kaj doktor za plodnost da ti kaze da ne stanuva zbor za nekoja perimenopauza zosto maticnite i onaka ne se nesto premn strucni.

19. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.160
    Не се сеќавам последниот пат на големината, мислам дека беше во ред. Хормони треба следнава недела да испитам, сакам да појдам на 3иот ден ама не знам во даденана листа на хормони да не треба да ми припишат уште некој (оти оние беа наменети за 14иот ден). Инаку, поради оскуднава менструација сега почнав да се занимавам плус и со хормоните, па ќе видиме на каде ќе оди работава.

20. Sagadoia

Sagadoia Нов член

Се зачлени на:
    15 јануари 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site
    Ostanav bremena na prva.. (vo mesecot samo 10 pati imav odnosi) i ostanav bremena
    Potoa za zal imav spontan abortus vo 7ta nedela
    I od togas eve veke skoro cela godina kaj sto probvam i ne ostanuvam bremena
    I sekoj den i plodni denovi i se e isprobano ama bez rezultat
    Na ginekolog se e ok sum bila na 2 razlicni
    Nekoj sovet?

mnogu sum razocarana i vo depresija
    Vi blagodaram