Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.464
    Допаѓања:
    37.195
    Има многу фактори кои се клучни за бременост, а и секој организам е различен, не делува кај сите исто.

На nice-girl и Ladyme им се допаѓа ова.
  2. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    3.055
    Ми предложи после фоликулизација.. не растеа како што треба секој месец на различен ден овулација и вика ајде да пробаме плус елова. И купив и почнав да пијам. И наредниот месец беше подобро после вториот пиење си се нормализира некако фоликулите, и хсг направив и останав бремена. Многу фактори треба да се спојат кај мене последен беше хсг и елова.

На Rozevata, bebaa и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    3.055
    Да тоа викам.. треба сите работи да се пробаат, така и тргнав едно по едно да ги направам.. во 7 месеци све испитав што можев. Многу фактори се во прашање а кај секоја жена е поинаку амаа многу жени овде прочитале нешто што им помогнало.

На Rozevata и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    186
    Директно во уста ли се пијат кесичките или се раствараат во течност? И како се мерат фоликули на кои денови одиш од циклус и колку пати?

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    3.055
    Директно Лејди, пиев сабајле пред работа и после попладне едно кај 6ч. Еве на една пријателка сега и кажав пие исто со мака и метилб12 и метилфолат.. имавме сличен проблем само кај неа и ендометриумот мн тенок а хсг проодно.. со месец ипол терапија обулација на 12 ти ден и дошла, ендометриумот одличен, лигавица све... не очекувала да се нормализира овулација и ја пропуштиле јас и викам супер нареден ќе биде, ама они закажале почнале одма инсеминации и дале кломифен и дале стоп инекција . Мислам дека избрзале телото таман влегло во некој ред, она ништо не пробала претходно да пие само со фолна 5-6 месеци пробувале, барем уште еден месец да пиела мислам ќе било супер. Сега пак се пореметил циклусот од терапијата... Сака трпение секоја терапија.

6. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    109
    Здраво женски, на инстаграм следам еден профил Херба Медика, имаат некои “лекчиња” на природна база за тироидна, за слабеење, а најактуелни се Фемина капки за женско здравје!
    Читам дека на многу жени помогнале да останат бремени дури после многу години обиди, помагале и во климакс. Ќе ви оставам линк можеби на некоја ќе и помогне!
    Имаат и страна за ако некоја нема инстаграм, мислам дека се од Србија ама имаат достава и до МК, јас ги порачав, се пијат 21 капка во чаша вода три пати на ден 30 мин пред јадење.
    https://www.instagram.com/herbamedicanatural_?igsh=cDA4YTUxd2NnYWFz

7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.464
    Допаѓања:
    37.195
    Директно се пијат, за фоликули мерење јас одев од 8 ми ден од циклус два пати неделно.

8. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    8.936
    Девојки ајде совет
    Месецов требаше да пратиме фоликули.
    Цело време зборам со докторката дека циклусот ми е краток а со тоа и овулација ми е многу рано веднаш после циклус . Некој со ваква слична ситуација?
    Кога бев сега на 5ти фен од циклус имав фоликул 10мм.
    Бев вчера на 10ти ден од циклус , имав фоликул од 10 мм кој не расте и имав нешто што докторката рече и личи на жолто тело. Или е пукнат фоликул или не.
    Како да постапам ? И што да правам следно.
    Ме фака страв

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    4.865
    Си селдела со тестови? И исто на 21 ден од циклус прогестерон д асе испита може да покаже дали има жолто тело или не . И да идеш почесто на следење измеѓу 5 и 10 ден бар уште два пати следниот циклус

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    8.936
    Не сум следела со тестови. Кога се почнува со нив и фали секој ден се прават ?

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    4.865
    Па ако мислиш дека ти е овулацијата измегу 5 и 10 ден, би требало на 5 -6 ден да почнеш најдобро 2х на ден до позитивен тест за овулацја.

На Rozevata и Misskirova им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    8.936
    Дечки ве молам кој разбира ваков резултат да ми пише

Прикачени фајлови:

На GlamG му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GlamG

GlamG Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
    во ред се параметрите

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Zdravo devojki, imam malku gluoavo prasanje :) mnogu sum laik za ovaa tema, pocnavme so obidi za bremenost, vcera bev na doktor i mi kaza deka ovulacija bi trebalo za dva dena da bide i slednive denovi da bideme poaktivni. Sabaljevo imavme odnos, dali e dovolno za denes ili treba so poveke obidi? Znam deka e preglupavo prasanjeto ama morav

15. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    3.055
    Јас би ти препорачала сега после два дена направи тест за овулација сабајлечки и после имајте пак односи, и после наредниот ден пак. Доволно е еднаш во денот за да може да се создаде квалитетна сперма треба барем два дена апстиненција. Сопругот правеше спермограм беше одличен и ни рекоа за да се има истот квалитет како на спермограмот преку два дена односи. Денеска ако сте имале однос, за два дена пак ама направи тест сабајле да си сигурна ако е жиж црвено тој ден ти е овулација.

16. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    615
    Preku eden den odnosi za da ima vreme da se sozdade poskoncentrirana sperma. Spermata moze da prezivee vo zenskoto telo i do 72 chasa. Obichno odnosi na 12ti, 14ti i 16ti den od ciklus ama sledi si so testovi za da si znaesh koga ti e tochno koj den ovulacija. Samo opushteno i srekjno :)

Последна измена: 2 март 2025
  17. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Ви благодарам многу! Претходниот месец исто имавме сега и овој. Знам дека е прерано, докторката ми рече дека за моја возраст и до една година обидување се сметало за нормално, што мене искрено многу долго ми се гледа, 28 години имам, партнерот 35. Он сака да направи спермограм, како оди процедура за тоа, од матичен треба упат да се земе?

18. Rosass

Rosass Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2025
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    87
    Женски нова сум тука, не сум бремена но сакам да останам и бидејќи ни се први обиди и не сум сеуште уходана во оваа тема па би сакала да ве прашам која фолна киселина е најдобро да ја земам?

19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    3.055
    Сопругот направи во Ремедика беше 3000 ден, би ти предложила само да е клиника поголема имаат подобра апратура и подобри ембриолози. Зошто многу значи како ќе се прочита истиот. Инфективен панел ни бараа, во рамус беше 750 ден за 1ч имаше резултати , ете во железничар имало 500 ден и за неколку часа имало резултати. Треба да има апстиненција 3 дена. Значи ако имате односи денес и 3 дена да немате и да оди да направи, за да има материјал кој е свеж и концентриран. Со Среќа

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    769
    На колку денови добиваш јас имам краток циклус добивам на 23-25 дена и кога одев на пратење фоликули овулација имав 10-12 ден иначе ако сакаш точно пратење на фоликули треба преку еден ден одење на доктор и така повеќе ќе дознаеш дали растат дали имаш овулација.