Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Лори, знаеш дека јас имав вонматерична, не се плаши, мене ми покажаа 6 тестови втора бледа цртичка, а кај тебе штом нема ништо, значи нема вонматерична. Можеби е во прашање касна овулација, како во случајот на Слими, после 8 дена каснење и негативни тестови нели на крај испадна дека е бремена. Среќно на сите :*

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мислам дека ми доадја, имам несто кафеаво и ....ненормална болка во кичма, ме зези ме боли, и глава ме боли и ми се лоси, аман веќе подобро нека ми дојде само нека не ме мачи овака и физички и психички!!! :@ извинете девојки, знам дека сум досадна деновиве, ама ете сакам да споделам! и ви казувам нема да плачам и да ми е теско ако добијам, месецов сум 100проценти посилна од претходниот месец! знам дека еден ден ке бидеме мајки :$ поздравче и ве оставам деновиве да се одморите од мене ;)

3. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Лори па можеби е она, што се јавува кај бремените жени. :?: Не сакам да ти давам лажна надеж, но секогаш мора да постои трошка верба дека конечно дошол тој момент. ;) Биди јака како што кажа, и имај верба во Бога! Пред да останам бремена, се молев на Бога секоја вечер за да останам бремена, а сега се молам секоја вечер да бидеме добро и бебето и јас. :inlove:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    И јас тоа си велам. Подобро нека дојде отколку да ми доцни 15 дена и да се надевам дека сум бремена и на крај пак да ми дојде :D :D :D Вака ако иди нека си иди на време оти маф и е работата :lol:

5. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Wtff и кај мене не поминува вечер а да не се помолам на Бога за да останам бремена :angel: се надевам дека Бог ќе ги слушне моите молитви и на сите останати кои што ја чекаат оваа неизмерна радост :) :)

6. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Тој ги слуша мила, само чека подобар момент за тоа... ;) Ти сеуште немаш добиено, нели? Можеби е дошол моментот :wasntme:

7. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24

Уште чекам, денесе 11 ден а вчера правев тест излезе негативен :( наредната недела можеби ке одам на гинеколог чисто онака на преглед, можеби ќе го реши проблемот со нередовниот циклус. Ќе видиме, останува да чекаме :)

8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Лори пиши ни што се деси, ти дојде вештерката или не ??? Стискам палци за тебе !!!

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Добив девојки :worried: не сум тазна воопсто, ама болно сум...толку ме боли кичма, тоа е неподносливо, и глава и стомак, нензам засто ама се прасувам дали е се во ред! бас размислувам дали е потребно да отидам на гинеколог за ова сто ми доцнесе 5-6дена? мозеби за некој е смесно ама незнам оти ми се нема случено ова до сега! и одкако имав спонтан во октомври на периоди, секоја недела многу ме боли кичма! ајде писете и вие сто имавте спонтан, ви се случува ли и вас истото? фала за поддрската и на сите сто чекате само две цртки да си видите :!: ве сакам сите :*

10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Лори мила знам како ти е ,потполно те разбирам. Биди храбра ке видис ке дојде и тој ден кога и ние ке се радуваме повторно. За тоа сто ти доцнесе неколку дена мислам дека е од напнатост ,стрес нервоза итн, а можеби пак е знак дека се навикнува :devil: да не доага веке и од др.месец ке ја нема 9 месеци :). И јас после спонтаниот осекам некои болки ама не во киЧмата туку во десниот јајник ,еве сега два дена како ме боли (ме врти несто внатре), секој месец така од кога ке ми заврси мензисот и се ми е страв да не несто ми имат згресено при киритажата ама бев на ехо неколку пати после тоа ваљда ке ми кажаа ако несто не бесе во ред. Те поздравувам :*

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Bev denes na HSG,bolese breee,ama sreka sto kratko trae,se izdrzuva.Ne ocekuvav vaka da boli,duri ofnav malce ;) Ispadna deka voopsto ne mi se gledase desnata tuba,dotorkata mislese deka koga sum imala vonmatericna mi pravele operacija i mi ja izvadile,ama jas i rekov deka ne sum bila operirana,tuku samo inekcii.Togas vika deka mi e ostetena od vonmatericnata ili sjroz blokirana,ama mozelo da se oporavi...a kako...rece specijalistot sto me prati na HSG ke kaze.Mene mi mirisa na laparaskopija.Sto saka neka pravat,ic ne se sekiram,ostavam se vo Bozji race,kako rekol taka neka bide.
    Od mene sovet devojcinja mili,koj nema praveno HSG neka si napravi,deka kaj mene moze i mi bila desnata tuba nekoj stepen zapusena,pa so vonmatericnata skroz se zapusila ili ostetila,deka bas na taa strana mi bese zaglaveno.
    Kako e Gospod nikoj ne e, zdravje i ke bide se :)
    Vo ponedelnik ke mi gi kazat rezultatite od krvta,pa ke se javam so novi informacii.
    P.S. Izvinete za lat. Lezam,malku imam nelagodnost kako pri dobieno,pa od mob.pisuvam i nemozam da gi baram sega kirilicnite bukvi :P

12. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Лори душо ако често не ви пишувам на оваа тема секогаш ве следам поактивна сум на труднички муабети ама некако неможам и без вас знам колкава е желбата за бебуш,и едвај чекам да читам кај сите радосни вести,ние со мм пробувавме 1 година и 4 5 месеци последните месеци пред да останам трудна и мене обавезно ми каснеше по 5 6 дена дури и повеќе може 3 4 месеци пред да дојде бебушко и се правев тестови,ништо не биваше кога конечно се опуштив не се замарав дали сум или не сум зошто се повеќе се разочарував и бидна бебушот на сите ви посакувам да се префрлите во труднички муабети ама само опуштени бидете ние многу се напнуваме жените и тој притисок доста влијае ве поздравувам сите особено лори :* :)

На vodolija123 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  13. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    И јас добив денес, да се пофалам :D :D :D И се чувствувам ОК, не сум разочарана,затоа што решив да не мислам повеќе на тоа и здравје кога ке ми помине циклусот ке одам на гинеколог па да видиме што ќе биде . Повеќе среќа наредниот месец :)

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки многу ме боли кичма и имам некој притисок, незнам дали сум за гинеколог или за обицен лекар?! сто мислите вие? пиев и таблети и нисто не помага а стомакот плус ме боли сто добив! ама јас мислам дека се е поврзано со циклусов, не ме боли мускулно тулку несто од внатре, неиздрзливо е! а температура 37! не отидов ни на работа! ако имате мислење помагајте, незнам кај да одам!
    Каролина сега наредниот датум ке си го чекаме заедно, ајде не си сама, ке успееме и јас месецов не сум разочарана како претходниот сто бев!
    Тигарче и Монела и сите други фала на поддрската и на сета гриза за нас кои копнееме!
    Еца переца добро есто правис испитувања и сто ги откривас и ресавас проблемите! одмарај и ќе биде се во ред еден ден, ке се смееме сите ние на овие пораки!
    ако некого од вас го боли куцма при циклус нека ми писе во инбокс како го болела кичма, сакам да знам дали ми е од циклусов или мозеби несто др не е во ред, да знам кај да идам и сто да правам, засто работиве не се подобруваат ни со таблета, туку се пôвеке боли! извинете за долгиов пост

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Lori srcka,a kakvo ti e krvarenjeto,se razlikuva li od drug pat koga imas ciklus ili e poobilno? Stom vikas deka ne se izdrzuva i imas temperatura,aj ti javi se na hitna,deka sega kasno neli,pa najpametno ke ti bide taka.Da ne te plasam,ne mislam deka e nesto za panika,ama podobro da si vidis,da ne cekas do utre da ne krenes poveke temperatura vecerva.So lesno i da ti pomine brzo:*

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки еве ме и мене .. од 1 Феб. немам добиено сеуште и се надевам дека нема да добијам пред 15 дена бев на гиниколог и таа ми кажа дека од прилика една недела ке добијам но ете уште немам :) правев тестови и беа за жал негативни и си се надевам дека е зачнато покасно па затоа уште не покажува .. симтоми некои ми се појавија , градите болни и отечени подуена сум во пределот кај јајниците и некако возбудена и исплашена сум во исто време некако НЕ се чуствувам како за добиено затоа што помина долг преиод од последна менструација .. и читав дека моше симтом да биде биде и крварење од нос што ми се случи 2 пати :) читав и дека во мокрачата ако се истури сода б. и ако врие бремена и ако не врие негативно еднаш не вриеше а сабајле и пред некое утро вриеше и така да уште чекаме и малку се заборавив но од дамна не сум пишала па еве сега се да си кажам сто ми лежи на душава .. ве бакнувам :inlove:

17. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Не сакам да те разочарам мила, но јас мислам дека штом докторката ти кажала дека ќе добиеш тоа значи дека ќе добиеш ( дај боже да греши). Прошлиот месец и јас кога бев на гинеколог ми кажа дека имам задебелување во матката кое било смецифично пред меструален циклус, ми реце дека ќе добијам и стварно по една недела добив. Тоа со содата не верувам баш, затоа што тестовите за бременост некад не даваат точен резултат а камоли сода бикербона. Дај боже да се израдувас со бепче што побрзо. позз Ч0

18. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Мене докторката ми рече дека ќе добијам ;) Не добив за една недела, направив тест и беше позитивен. Отидов после една недела и виде дека има бременост. Така да може и да греши докторката :)

19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    А сите што пробувате подолг период, имате ли правено испитување кај партнерите? Спермограм, дури анализи? :^)

20. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    Pa prvo se ispituva mazot, pravi spermogram i spermokultura pa posle odi zenata na ispitivanja