Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    1.777
    Немој да се разочаруваш, значи девојки на 28 години овде се со ин витро. Не се години само во прашање, вистинскиот пристап е најважниот чекор во ситуацијава. Да се смириш и да најдеш решение. А има, ако се проблем јајцеводите и без нив се функционира. Има за секоја ситуација решение. Топло ти ја препорачувам Др Афродита, посети ја во Ремедика,стави на маса тоа што имаш испитано, еден преглед еден муабет жена ипол е.

На Gaia_25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Srna92

Srna92 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    30
    Верувам дека ти е претешко, но мораш психички да останеш стабилна. Јас во Ноември имав неколку позитивни тестови, не добив на терминот кога требаше, но прокрвавев после неколку денови. Психички многу ме бутна, прва бременост, но што е тоа е. Ги направив сите потребни испитувања (хормони, генетски мутации, проодност на канали, микробилолошки, ТОРЧ, мм спермограм и спермокултура). Се беше во ред, освен некои генетски мутации. Сега сум повторно бремена, следев овулација со тестови и искрено не се надевав, бев релаксирана, почнав со јога и ете се случи за брзо.
    Пробај да останеш смирена и позитивна, елиминирај стрес колку што можеш, направи ги сите потребни испитувања и се ќе си дојде во свое време. :hug:

На Gaia_25 и Ladyme им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    22.098
    Офф скроз те разбирам, место надеж да ти даде идењето на контрола, ти мава шамар...
    Пиши ми пп ако сакаш муабет..

На Gaia_25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    22.098
    Screenshot_2025-03-11-21-48-41-071_com.facebook.katana.jpg
    Знае некој нешто за ова?

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    822
    Ова се однесува на вонтелесно оплодување.Сперматозоидите се инјектираат директно во јајце келтката има поголем успех на оплодување,отколку обичната постапка,каде што ги оставаат сперматозоидите и јајце клетките сами да се спојат

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    22.098
    Искрено не знаев дека и при инвитро ги оставаат сами да се спојат.
    Мислев под дифолт они ја оплодуваат...
    Односно ги спојуваат...