1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    60
    Здраво феминки, веќе некое време сме во процес на обиди за забременување и досега неуспешно. Меѓувреме направивме спермограм и резултатите може да ги видите од сликата. Навистина сум премногу емоционално скршена и ми треба ваше мислење или препорака што да правиме следно. Спермограмот е контролен, пред 4 месеци резултатите исто од Гак беа до еден параметар не идентични туку буквално исти. Што мислите??

Прикачени фајлови:

• IMG_6092.jpeg
      IMG_6092.jpeg
      Големина на фајлот:
      275,4 KB
      Прегледи:
      79
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    9.834
    Џока, те имам читано од претходно и неколку пати пишано дека ќе дојдњ и овој ден. Значи ти се израдував како на сестра, еве денес го видов ова, јас сум пресреќна за тебе. Ти посакувам лесна и школска бременост.:l::hug:

На Dzoka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    328
    Ти благодарам мила :l:
    Мене сеуште не ми се верува дека стварно сум бремена, и тоа кога најмалку очекував! Сега само ми останува да се молам да биде се како што треба.. Се плашам и да се израдувам |(

На Babymama2020, 5678m, Оленка* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    9.834
    Како што пиша, ги виде двете цртки, сега е на ред твојата позитива и убава мисла. Овој пат ќе биде се супер.:l:

На Dzoka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.143
    Допаѓања:
    34.287
    Лелее Џокаа, честиткиииии!!
    Доцна гледам мила ама како што вика Финекс, и јас ти се израдував како на сестра.
    Те имам читано многу пати и знам дека не беше лесен твојот пат, ама ова бебенце сега е за тебе.
    Ќе си го гушниш и ќе бидеш најсреќна мама на цел свет.
    Со лесно до крај идна мамииии!
    ❤️

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    328
    Ти благодарам мила :l: Да сте ми живи и здрави и само радости да делиме :sun:

На 5678m и alex25 им се допаѓа ова.
  7. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    395
    Здраво девојки ми треба ваше мислење.
    Една пријателка некое време пробува за бебенеце овој месец си доби менструација се нормално и беше. Откако и заврши после 4 дена забележала дека пак има крв малку повеќе од неколку капки и многу болки од едната страна на јајникот. Од сабајле правела тест позитивен целата среќна ми се јави ќе ти дојдам на кафе. И реков да се јави на матичната и да и каже, не сакам да ме свати погрешно но тие болки и крварењето ме загрижува. Некоја со вакво искуство да била бремена, а добила менструација, можноли е да е вонматерично па затоа да добила и затоа сега има позитивен тест.

8. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    615
    Нека оди на доктор, ќе треба да прима прогестеронска поддршка. Не мора да значи дека е вонматерично.

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.643
    Нека испита хормони исто на ГАК и нека си појде на уролог, ние со сличен спермограм на уролог ни констатираа варикоцела (што воопшто не мора да значи дека и вие ќе имате иста дијагноза). Променивме начин на исхрана, воведовме тренинг и пиеше сопругот профертил 3 месеци, имаше подобрување.
    Немој да се разочаруваш, кај мажите спермогенезата трае 3 месеци и понекогаш со вакви мали промени во начинот на живот се постигаат добри резултати :sun:

10. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    395
    За жал вонматерично е
    Утре ќе и прават ласероскопија.

11. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    615
    Баш ми е жал. Посакувам да и се оствари желбата што побргу.

12. Anna.i2212

Anna.i2212 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Zdravo feminki dali ovunormot e hormonski dali imate naduenost od nego

13. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    60
    Ме плаши тоа што резултатот е потполно ист како и од пред 4 месеци, буквално процентите на А и Б се исти… не знам дали е тоа возможно иско сопругот меѓувреме конзумира ашваганда, јаткасти, мед исто со јаткасти, ихраната е сменета исто и сепак ништо. :(

14. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.643
    Појдете на уролог, нека го прегледа и нека му даде упат да испита хормони, продлабочете ги малку испитувањата доколку сакате природно да си пробувате :l:

На Hilari899 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    2.264
    Здраво на сите, јас после речисо 5 години се навраќам на тема . Кажете ми дали некоја има тука што имала проблем со забременување со второ. Не знам еве неколку месеци пробуваме ама ништо. Немам одено брзо на контрола последна се беше уредно ама речиси пред една година беше. Утре ќе закажам преглед но еве сакав со Вас да продискутирам.
    Фала Ви однапред

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.455
    Допаѓања:
    37.157
    Направи си и хсг, да видиш дали ти се проодни каналите, провери си хормони.
    Маж ти има направено спермограм и спермокултура?

17. Belina

Belina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    113
    Јас после скоро 7 години се решив за второ пред 4 месеци. Пробувавме но ништо, последните неколку месеци добивав на 35-40 дена па затоа сум имала и покасна овулација со што се потврди на последниов преглед. Овој месец се решив на фоликулометрија и баш во средата на 24 ден имав фоликул од 20мм. Бевме активни па ќе видиме месецов како ќе биде дали е до тајмингот или до нешто друго...Сакав да кажам за претходните обиди биле промашени со оглед на тоа дека сум имала покасно овулација. Дали си била на следење фоликули?

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  18. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.721
    Допаѓања:
    1.395
    Фоликометрија и хормони. Следи на матичен 2,3 месеци како растат фоликулите и бидете тогаш активни. Ако е се во ред а не се зачнува тогаш може мм да направи спермограм

19. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    183
    Здраво девојки, дали некоја од вас пиела Кломифен за стимулација на овулација и дали пред да се почне со пиење треба да се направи и ХСГ? Се обидуваме за бебе ама неуспешно, јас имам дијагноза ПЦОС и ановулаторни циклуси, освен тоа немаме направено никакво друго испитување ни јас ни сопругот а гинекологот овој циклус треба да ми даде кломифен за стимулација. Јас читам по интернет дека пред да се даде кломифенот треба да се направат сите испитувања за да се открие точната причина зошто не доаѓа до бременост и сега тоа ме мачи

20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    22.574
    Еве ја сум со секундарен, првото зачнато природно пред 8 год.
    Испитај хормони, хсг, спермограм.
    Ова за почеток..
    Се надевам нема да имате потреба од инсеминации и ивф ама ти треба:
    Хив, брисеви, хормони, пап...
    Јас со две неуспешни инсеминации, и сега ќе одам на второ мислење и уште еден спермограм да видиме дали има воопшто подобрување или си го губиме времето.