Докториве го сакаат тсх по 1.5 за бременост, но сум слушала и со волкаво дека остануваат. Ма да сега те прочитав оддамна дека си немала овулација. Хормоните вака ти се ок, но сепак треба да тежнеат кон средината, кај тебе се кон ниската страна, ама веројатно што си ПЦОС.
Да циклусите ми се ановулаторни, пиев дабростон за да се регулираат ама и со тоа не се регулира. Сега докторката ми препиша Циклопрогинова за да сњ регулира циклусот, ама јас во меѓувреме сакам да побарам и второ мислење
И подобро ми е од диетата ослабната сум доста ама штом се опуштсм малку со јадење се враќа на старо ситуацијата, а не ми е препишана терапија за тоа.
Епа калинче затоа мио инозитол ( јас пиев елова по две) земај, многу помага во регулација за овулацијата, на раст на фоликули. А главната причина на мио инозитол е баш да ја регулира и таа инсулинска резистенција, буквално намалува желба за благо за јадење. И селен 100микрограми за тироидна, пробај месец два редовна употреба и следи фоликуметрија ќе видиш како се нормализира тоа све . Ова гиниколозиве одма кломифем, дабростон не му даваат на телото можност малку со природна опција да се регулира. Мора промена малку и на телото активност, почнав да пешачам по 2 ипол сати од влае до парк по кеј, плус таму паркот два круга и назад. Мора кардио барем малку.
Пијам и мио инозитол и други витамини, и пешачам редовно и исхраната скроз ја сменив. Правев и тестови за овулација и сите се негативни и циклусот пак никако да ми се среди. Нова сум во ова и не знам од каде да почнам
Здраво Ме интересира само како гинекологот знае дека ти немаш овулација? Како го испита тоа,со кои тестови? Не секоја жена секој месец има овулација.
Јас идев од 10 ден на циклус 3-4 месеци на три дена до 18ти ден, и да може да го фати фоликулот пред да пукне. Секој месец ми беше различно еден на 15 еден на 18 ден, па на 10ти. Затоа и со тест дома неможев да ги темпирам. Кога почнав инозитолот редовно се намести на 14 - 15ден секој месец да биде. Мора со доктор да фатиш фоликул.
Ќе се регулира, без гајле. Терај така како што си тераш. Соодносите ти се добри, но ваљда кога ќе се појави овулација ќе се кренат хормоните. Според мене ниско е FSH и LH заради отсуство на овулација. Околу 7 е најидеално - така барем мене ми кажаа.
Дечки, кај нас нова дијагноза, полицистични јајници, не знам од кај искочи сега ова... Треба сега да поднесам за ваучер, пап, брисеви, хормони и амх.. Рече и генетски мутации ама тоа повеќе понатака кога ќе дојдеме до бременост ама вика не е лошо да си го направите. Сега прашањето ми е. Кој дава упат за генетски? За амх знам ми објасни, ама за ова не прашав.
Матичниот гинеколог, јас на имунологија ги правев ептен се фини и детални. Убаво е да си ги направиш поскоро.