Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    сабалјево што ми се случи... значи до вчера ми траеше менструацијата значи немаше којзнае колку да крварам и вечерта се истуширав и не ставив ни секојдневн после тоа и излеговме малце и кога се вративме немав ништо на гаќите и имавме секс тај па мажот ми не му кажав да не свршува во мене бидејќи не сакам овој месец и он си свршил и се избришав и така паломата имаше малку крв како кафеава и знаев дека спермата ќе тече одпосле ама не си ставив ништо и во текот на ноќта се осеќав влажна ама никако не станував ме мрзеше и веке сабалјево неможев да трпам и си викам одам да се мијам и што ќе си видиш гаките цели окрвени и на сред не мн големо парче засирена крв дури и пижамите ми беа извалкани. се исплашив малку зошто дури и парче крв ми излегло? дали му се случило на некој такво нешто

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    ^^
    sweet.woman без гајле, се случува тоа, и јас пред некој ден добив па два дена само имав, третиот немав па четвртиот пак по малку. Ми земаа крв да проверам хормони а од денес планирам да пијам кломифен, само не знам дали настинка и болно грло можат негативно да влијаат на дејството на кломифенот? Ништо нема да пијам во врска со грлото и синусите (освен оперил капки) само за да дејствува кломифенот. Дали некој бил настинат додека земал кломифен?
    Плус кај мене не се знае ни кој ден ми е ни што ми е, почна да ми доаѓа сосема малку (само на тоалетна хартија),ден-два беше така, па после почна да ми тече како што треба и тоа беше два дена, не беше обилно, така што јас ги рачунам деновите откако ми дојде како што треба, со течење, и би требало од вечер да ми се брои петти ден и планирам вечер да го испијам првото, во случај да ми се појави некој несакан ефект.

3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    Драги мои еве и овој месец сум во исчекување за бебушка претходниот месец имав на 17 сега еве го и овој 17 дојде кај мене сеуште ја нема вештерката,а се надевам и дека нема да ја видам барем уште 9 месеци,ама незз зошто овој месец не сум некако оптимистична а и немам некои симптоми,само денес имам некоја главоболка и градите нормално ми се отечени како и секој месец.Тест некако не ми се прави,бидејки сум уморна од гледање негативни тестови.Ќе почекам уште некој ден па ако не дојде ќе правам тест.Голем позз до сите и тие што се во исчекување овој месец им посакувам да си ги видат двете цртички,а тие што добија да си ги видат наредниот месец.....

4. ela982

ela982 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki nova sum na forumov i se nadevam deka ke dobijam malku uteha i nadez od nekoia od vas koja ja deli istat maka so mene.Jas nikako nemam sreka koga se odnesuva na ginekolski plan ,so samo eden partner i sex od edno 5 pati dobiv CIN 3 naprviv konizacija ,me ostavi togasniot partner jas se oporaviv a potoa go sretnav mojot maz so koj neizmerno se sakame.Pred nekoe vreme bev bremena za prv pat za sto so mojot maz se izraduvavme mnogu no se ispostavi deka e blighted ovum i morav na kiretaza,Kiretazata pomina i ete sega ima 18 dena od nea ,se uste sme nemale odnosi ,me interisira posle kolku vreme moze da se ima odnosi i za kolku vreme moze pak da se obideme da zabremenam,fala odnapred na site vasi odgovori.

5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Па мислам дека треба 6 месеци да се чека за да се почне со обидување, така викаат докториве после абортус. За да се исчисти организмот мислам, ама слушам дека некои почнуваат и по 3 месеци ама пак мораш да се консултираш со доктор. а за односи па почекај нека ти помине еден циклус и нормално со заштита. Поздрав и со леснооо

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти посакувам побргу да се опоравис, инаку тоа е индивидуално, и јас имав спонтан абортус мегутоа на самиот почеток и не ни знаев дека сум бремена, и бев многу испанична сто ако морам да чекам за да пак се обидеме, ама бев на прегледи кај два доктори и ми рекоа дека е се во ред, тоа само по себе се очистило и дека не морам воопсто да правам пауза туку веднас ако сакаме да се обидуваме пак! мегутоа тебе ти имаат правено киретаза, не знам во која недела си била бремена и мозеби сепак ке треба да направис пауза, најдобро да си го прасас лекарот, бидејки видис од абортус до абортус има разлика, некои сами се чистат некои мораат на киретаза, но не очајувај, другарка ми бесе ист случај, дури имасе компликации и после тоа набргу пак забремени и сега си има син 2години:) ти посакувам побргу да забременис пак!

Тинчемајмунче ти стискам палци да не ти дојде вестерката :inlove:
    инаку девојки и мене месецов се ми е чудно, добив нели 5денапокасно , огромни болки, и еве после два дена немам нисто! не дека сум бремена него некако стално во ист период тука кај повеке девојки се случуваат исти промени, мозеби е од времето! поздрав

7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Драги Феминки,

нешто не сме многу активни. Сакам на сите што се обидуваат да забрменат дека не е лошо да почнат да мерат базална температура. Како што читам по други форуми во Хрватска и Србија има посебни теми само за базална температура и има доста успех од тоа. Дајте малку да се активираме на тоа поле и побрзо да преминеме на тема труднички муабети :inlove: . Јас еве мерам од циклусот па навака и некако ми се поклопува базалната со симптомите за овулација
    Може тоа ќе ни помогне поточно да ја уловиме :lol: овулацијата.

поздрав и чекам поддршка и што поскоро две цртки на ситеееееееееееее:)

8. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    Лори 30 фала мн на подршката ми значи премногу се надевам дека набрзо сите ке се тргнеме од оваа тема веке ни е време да се префрлиме во друга.Цела вечер имав некако болки како за добивање незз колку пати појдов во вц мислејќи дека добив ама среќа ја нема уште. :inlove: :inlove: :inlove: .Ако нема ништо до вечер ке земам еден тест ќе правам сабајле па ќе ви ги кажам резултатите што се надевам дека ќе бидат позитивни.

9. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Колку ти доцни Тинчемајмунче? Ти посакувам да ги видиш двете цртки уште утре! Те чекаме со позитивен тест :inlove:

10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ајде Тинчемајмунче, израдувај не и нас со две цртки :)

И јас чекам ама имам уште еднааааааааааа недела, далекууууууууу :D
    Ама надежта последна умира, ајдееееееееееее

11. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292

12. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

тинцемајмунче ајде стискаме палци да не израдуваш....па ти касни и тоа е знак на 2 црткииии ,со тебе сме :inlove:

13. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    Девојки мн сум возбудена незз дали да плачам или да се смеам,ама што и да правам од среќа е.Рацете ми се тресат го направив тестот и позитивен е :inlove: :inlove: :inlove: Ви повлекувам нога ајде сега и вие по мене ви ја праќам сета среќа..

На ecapereca, sweet.woman, vodolija123 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Честитки!!!
    Дрмни пивце,узо ем ќе наздравиш ем ќе се опуштиш :rofl:

15. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Прекрасна вест....СО СРЕЧА НЕКА ТИ Е И СО ЛЕСНО, па за девет месеци да пишуваш за првата ваша средба!
    Т посакувам многу многу успех , среќа и лесна бременост!

16. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Честитки со лесно да ја износиш бременоста и чувај се сега, не се замарај и не кревај тешко. Уживај во најубавите моменти на една жена. :inlove:

17. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Честиткииииииииииииииииииии Тинче :inlove: Со лесно да си ја износиш бременоста и уживај во најубавиот период :inlove: :hug: :hug: :hug:

18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526

Честиткиииииииииии и со лесно и уживајјјјјјјј :clap:

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Jeeeeeeeeeeeeeee super Cestitko i se najubavko idna mamickeeeeee

20. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    Девојки фала ви од срце за искрените честитки :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На Beba1 и chache87 им се допаѓа ова.