Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Gaia_25

Gaia_25 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    79
    И јас не сфаќам.
    И се што треба да правиш е да не правиш ништо во моментов.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sebajdinsebo

Sebajdinsebo Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Mozno je ama mnogu sum razocarana samo so izlaza se lazi za takvo nesto da ti veli trudna si 4 nedeli a jas nigde niss odam kaj drug ginkolog veli ne postoji bremenost bidejeki jajce kletka imas 1 i uste 1 ama skros mala

3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    345
    Многу си млада
    Животот е пред тебе

Да си најдеш добар доктор во Битола и да те следи како што треба и ќе биде ок

На Sebajdinsebo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sebajdinsebo

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Mart mesec 19 mi dojde ciklus do 24 ot 25 otidev kaj ruse na pregled i toj mi ponude klomifen rece da gi pijam i na 12 den da dojdam otidev na 31 mart rece dobro je se je vo red mi predlozi inekcija za pukajne na folkotiti demek taka rece poslem mi rece denes sme 1 april od denes ke imate odnosi vo red i ke naprais rece poslem 14 dena test za bremenost dobro mu kazav a na 13 mi dojde mu se javuvam veli dojdi da te vidam odam veli ne je mestoracija veli krvarajne mi pisa vaginalno za krvarajne demek i mu velam postoji ili ne postoji bremenost toj mi veli postoji bremenost ama malo je ne go gledas ok si dojdev doma radosna kazuvam za site utre denta imam bolki isti kako na mestoracija jas mislejki deka sum bremena odam direk bolnica bese kasno 9 satot tamu ja nacekuvam elizabeta cupurovska me pregleduva veli nema bremenost ova je veli menstoracija vo Sok kako velam nema nis vo red veli duso ke proverime na moktaca brs test mi prai negativ nema niss ok odma odam utre denta kaj toni me gleda istoto mi veli i veli ne je mozno pribedejki jajcena kletka imas 1 i uste edno malecko i mi dade apcijanata Famosan A taka mislam se vika i vtornik sum na kontrola ako nekoj znaje nekoj doktor drug ili nesto pisite da znm

5. Gaia_25

Gaia_25 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    79
    Девојче, не прави ништо веќе. Не оди по доктори. Пробувајте природно и остави природата да го направи своето. Тие околу тебе да не ти се мешаат веќе. Сакаш на 40 години после со здравјето да имаш проблем?
    Те сфатив сега, ама докторот не е магионичар.

На Rozevata, fragaria и Sebajdinsebo им се допаѓа ова.
  6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    897
    Убаво ти вели членката остави на природата.Јас на 14 години ја добив првата менструација па дури се среди.Многу си млада 17 години,за да земаш хормонска терапија.Ќе имаш деца животот е пред тебе.Можеби желбата ти е голема.За мене лично и ти си сеуште дете

На stormyy, Skyler81, Rozevata и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    22.574
    Немој ништо веќе да пиеш, посебно не кломифен или било што за стимулација, премлада си
    Ај дај си еден период и пушти го мозокот и едноставно не се труди да останеш бремена туку ако ти се сака ти се сака...
    Ама и докториве се биг да чува...

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.301
    Допаѓања:
    181.946
    Чим вака те лажат, треба да сфатиш дека прво, многу ти е рано да мислиш на деца оти практично си и самата дете, и друго не си воопшто едуцирана на темата, не си спремна да гледаш дете. 3 години обиди за дете велиш од 14 години. Во нормална држава тебе социјално ќе те одземеше од родителите оти како што реков ти си всушност дете.
    Дај да не нормализираме деца да раѓаат деца, домовите се полни, семафорите уште пополни.

Почекај некоја година. Заврши некое школо. Средно е задолжително. Научи како одат тие работи, научи некоја животна вештина, па детето ќе си дојде без да те лажат и трујат со непотребни хормони на овие години кога твојот продуктивен систем е сеуште во развој.

Никогаш повеќе не сум посакувала некој да е трол.

На Ladyme, Feniksgirl, stormyy и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.117
    Ги кажа сите работи што ги мислевме сите ние останати... за жал.

На Ani93, Yowannty, Gaia_25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sebajdinsebo

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Vo red ke poslusam malku da potorasnam pa valada ke bidi po natamu

11. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.117
    Рано си влезена во овој свет... имаш премногу време, многу си млада, и како што веќе ти потенцираа, сеуште е рано за твоето тело не е созреано доволно за вакви тешки инекции, апчиња и хормони.

Веќе кога 3 години си сексуално активна едуцирај се повеќе на темата женско тело, како се доаѓа до бебе и сите останати работи. Ќе дојде природно млада си.

Последна измена: 17 април 2025
    На Gaia_25 и fragaria им се допаѓа ова.
  12. stefka:)

stefka:) Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2025
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Zdravo feminki, dali nekoj shto pravel inseminacija vo Sistina ima vo grupava? Mi treba za konsultacija-chitanje na rezultatot na spermata posle proces na obrabotka.

Blagodaram odnapred :)

13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.085
    Допаѓања:
    14.861
    Девојки да ве прашам. Дали лентите за овулација доколку контролната е јако црвена а тест лентата е бледа, побледа, скоро проѕирна е секако негативен или? Дали има разлика во јачината на бојата. Јас имав две прилично иста боја јаки, а гинекологот ми рече дека овој месец и изгледа ко да ќе изостане овулацијата.

14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    911
    Да, негативен е. Еве за илустрација:
    20250405_110329.jpg
    Сум тестирала од 10ти до 16ти ден, по еднаш, am pm тоа си бележам дали сабајле или попладне..
    На 16ти добив позитивен тест, овулацијата беше на 17тиот ден, ја познав и по исцедокот.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.085
    Допаѓања:
    14.861
    јас имав како на 16ти што сте имале вие, два дена по ред таква и потоа кога бев на гинеколог за два дена ми рече не гледа дека ќе следи овулација, гледа мала течност што може да значи поминала ама не и било убедливо. Затоа ме збуни гинекологот

16. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    494
    Не разбирам. Од 10ти до 16ти секој ден односи сте имале или само на најјакава цртка на 16ти
    И дали треба секој ден по еден саат покасно да тестираш?

17. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    911
    Па најверојатно си имала овулација штом видела излив.
    Ако ти е битно да знаеш можеш да испиташ прогестерон 7 дена после датумот на кој сметаш дека била овулацијата, обично 1 ден откако си добила две исто црвени линии. Прогестеронот ќе покаже дали си имала овулација.

18. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    911
    Не не, ова бројките не ми е саат туку ден. Ова јас така си бележам, јас си се разбирам :D
    Инаку ние сме со нормален спермограм па некогаш имаме и секој ден односи кога наближува овулација. Но доволно е и преку еден ден.

19. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    494
    Помага?
    Дали забремени?
    Ммогу сум очајна...

20. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    911
    Не забременив. Јас сум во ивф процес, но и кога природно се обидувам следам овулација од љубопитност :wasntme:
    Немој да се разочаруваш. Да ти ја раскажам јас мојата приказна ќе видиш што е очај. Секој си го знае де, ама нема откажување. Почнете испитувања ако не сте досега.

На _Vera_, Ani93 и Аничкаa им се допаѓа ова.