Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bubble91

Bubble91 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    140
    Има во Зегин се викаат Ункадеп кесички се, само проверете си дали се истите состојки, а намената е иста со таа на Муцинекс

2. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    Еве и јас да пишам ,
    После 4 год.обиди ,2 неуспешни инсеминации,лош спермограм ,пред 3 месеци скречинг и отстранување полип конечно добив позитивен тест тогаш кога од се кренав раце ,останав бремена по природен пат само дај боже да биде се во ред

На Reja, Amelia., bokace1 и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    3.233
    Извини Калинче ај вака, тестовите како ти беа негативни? Она следеше фоликули или само на тестови од аптека одлучивте да пиеш дабростон.Јас правев 27дена секој ден тест ниеднаш. не беше позитивен, бев правам хормони ми вика матичниот контрацептивни да примам и антидепресив малку да се средат хормоните. Ништо од тоа отидов на приватно следев фоликули, направив хсг останав бремена. Сестрами исто ист муабет хормони демек треба терапија и на приватно следење фоликули и бремена. Не за секоја мала промена на хормоните треба да се пие терапијаа не посебно хормони. Се пореметува телото. Друго има природна терапија да се проба, мака таблети, миоинозитол, метил фолат, б12, храна физ активност итн. Се средува еве една пријателка исто еден месец терапијава и овулација навремена, мн подобрена дебелина на ендометриум. А више матичниот удрил кломифен и незнам уште што да пие... и пак ништо со нив само циклус пореметен. Јас фармацевт сум а толку се плашам од тие хормони... незнам што тееба да е причина да ги пијам искрено без претходно да се проба природен начин. И јас викам остај телото да де смири да добиеш два циклуси нормални... па почни природна терапија месец два и следи фоликули и спермограм за почеток па после хсг мутации све што немаш направено.

4. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    183
    Само тестови од аптека имам правено...

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    8.827
    Здраво девојки, едно прашање имам, тука сте најупатени. Сеуште не се обидуваме за бременост (во план сме во блиска иднина) ама пред месец и пол испитав крвна слика и ТСХ-кој ми беше 3,5
    Немам проблем со хормони, имам детенце 4 годишно, редовно добивам на 25-26 дена. Матичниот гинеколог ми вика супер е ТСХ, а јас колку што знам и имам читано идеално е да е под 2 за забременување. Па дали има некој начин природно да се намали под 2? Со исхрана или некои суплементи?

6. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.989
    Можеби си била малку под стрес, па да бил толку.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GlamG

GlamG Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    23
    Probaj so selen

8. Redrosses

Redrosses Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    За тие кои знаат малку повеќе околу тестовите за бременост...
    Два три дена пред да добијам имав менструални болки исто како секој момент да ке добијам дури и парацетамол се напив ама не добив, ми касни еден ден. Е сега правев тест ама негде претпладне не со прва урина беше негативен. Сега болките се смирија и имам некој секрет..
    Има ли некоја слично искуство? :sweat:

9. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    Почекај уште ден два па направи пак,ако не те држи место преку крв направи најмирна ке бидеш

10. BEyouTIFUL

BEyouTIFUL Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво,
    Сакаме со сопругот да започнеме постапка за ин витро оплодување, но подолг период во неговата спермокултура се појавува Escherichia coli, и покрај тоа што веќе примил пет различни антибиотици.

Се консултиравме со двајца уролози – еден во државна установа смета дека мора целосно да се исчисти бактеријата пред ин витро, додека приватниот уролог вели дека веќе примил доволно антибиотици и дека може да продолжиме со постапката.

Дали некоја од вас имала слично искуство – ин витро оплодување и присуство на бактерија E. coli кај партнерот?

Благодарам однапред на одговорите и споделените искуства.

На Kurco му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    527
    Стагнираа, темаваа, немам што да читам женички акцијаа
    Кога сме активни имам наплив на енергија и на надеж
    Ми текна дека сакам да се пријават две до три женички што сме на ист ден со менструацијата и да си се следиме една со друга да си кажуваме симптоми деновови за овулацијаа..да ни биде интересно идентично
    Мене вчера ми беше ден за овулација

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    553
    Caj od divo origano i demanoza kesicki mnogu pomogna kaj mene.

13. Mermaid321

Mermaid321 Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Umeboshi slivi, toa e japonska sliva pomagaat mnogu za esherihija.
    Se jade po edna na den i semkata se shmuka za da se apsorbira podobro.
    Probajte da gi najdete niz prodavnici za zdrava hrana ili vo Grcija/Srbija gi ima sigurno.
    Mene za dve nedeli mi se ischisti esherihijata, zaedno so kapki i caj od divo origano i demanoza kapsuli.

14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    8.827
    Девојки, едно можеби малку глупаво прашање ама морам :lol: Ако сте имале односи навечер меѓу (на пример) 10ти и 11ти ден од циклус, околу полноќ, на кој ден се рачуна?

15. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    910
    Теоретски после полноќ 11 ден,практично тој пола сат ништо не сменува и сметај како сакаш.Еден ден плус минус не игра голема улога

16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    10.324
    Дојдов да ти пишам, листајќи денес на инста видов стори од една познаничка која на 23 години имаше преголемо фсх и и рекоа дека веројатноста да има дете е 1 на милион, почнаа одма со инвитро постапка и после неколку години остана бремена со инвитро, малата има 4 години, сега е бремена со второ, природно. Така даа, секогаш има надеж.

17. Simochka

Simochka Нов член

Се зачлени на:
    Вторник
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки ❤️
    Веќе 2 и пол години се обидуваме да добиеме бебе, но за жал сè уште без успех. TSH ми е 3.87 и сега планирам да закажам преглед за тироидната жлезда. AMH ми е 2.56, а кај сопругот сè е во ред, освен една лесна бактерија која ја третираше. Каналите ми се проодни, тоа е потврдено. Исто така, имам дијагностицирана ендометриоза и претходно ми беше отстранета ендометриозна циста. Не пијам пренатални витамини бидејќи имав лошо искуство со Femibion. Добив акни веднаш откако почнав да ги земам и престанав. Ако некоја од вас има позитивно искуство со друг бренд на пренатални витамини што добро го поднесувала, многу би ми значело да ми препорача. Имам 27 години и искрено не сакам уште сега да поминувам низ процес на IVF. Ми е тешко и вака, секој месец кога ќе добијам чувствувам огромен емоционален товар. Имавме и период кога не се оптоварувавме и не се стававме под притисок, но ни тогаш не успеавме.
    Знам дека уште не е доцна, ама веќе чувствувам загриженост бидејќи поминаа 2 и пол години без успех.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.385
    Допаѓања:
    22.634
    Јас пијам новалак пренатални, пробај ги. Тсх не ти е високо, мене за таа вредност никој не сакаше да ми пише терапија, као не се согласуваат ендокринолозите со гинеколозите околу тоа дека тсх мора да биде 2, јас и останав со тсх над 4 трудна со првото природно а терапија во 5 недела едвај ми дадоа 25мг со тсх 5.80. Секако напрај преглед. Советувај се со специјалист што совет ќе ти даде. Многу работи се во игра и иако мислиме некогаш се е ок, секој циклус е различен и сам за себе.

На Simochka и Rozevata им се допаѓа ова.
  19. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    1.484
    Dali si odela na eho da sledite kako rastat folikulite? Dali ti dale terapija za stimulacija? Pravese li inseminacii? Ima poveke raboti sto moze da gi probate
    Mozes da napravis i imunoloski,genetski ispituvanja

20. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    882
    Што кокретно се испитува со имунолошките генетски испитувања?