Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Тинчемајмунче, како за потсетување, рече дека си уморна од гледање негативни тестови, ама видис :!: сепак те очекувало позитивен тест :rofl: бас ми е мило, ти посакувам се најубаво и узивај во оваа прекрасна вест и во наредните девет месеци :inlove:

2. Beba1

Beba1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    47
    tincemajmunce напиша:Девојки мн сум возбудена незз дали да плачам или да се смеам,ама што и да правам од среќа е.Рацете ми се тресат го направив тестот и позитивен е :inlove: :inlove: :inlove: Ви повлекувам нога ајде сега и вие по мене ви ја праќам сета среќа..

Честиткииииииииии со лесно и само убавинииииииии <3

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.976
    Допаѓања:
    90.415
    Ми го разубави и мене денот кога прочитав :)
    Ти посакувам да имаш убава и лесна бременост а од овој момент уживај и чувај се :*

4. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Вакво нешто не ми се случило до сега. 15 дена ми доцни и паника ме фаќа, не дека сум бремена, ами оти не сум. Незнам што да мислам. Толку се плашам дека тестот ќе е негативен што немам храброст да го направам. Па си живеам во надеж и илузија :| Бев на гинеколог на ехо ( обично ) неможеше да се види ништо, и направив еден тест таму, обичен со мокрача, испадна негативен. Рече дека веројатно можеби сум останата овој месец па е рано, да одам повторно. Ама јас неможам да дочекам. Веднаш му ѕвонам на маж ми да земе тест, па чекајте вечер вести, за славење се надевам ! :|

Патем, честитки за бременоста, со лесно.

5. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Jas isto taka imav sponan vo Noemvri ,i od togas pa navamu nov simtom za menstruacija mi e bolkata vo kicmata,znaci nema veke bolka vo gradi ,vo stomak vo glava ili nervoza samo bolka vo kicmata,eve sega cekam kaj i da e od deneska dali ke mi dojde ama ne mozam da kazam bidejki simtomite za menstruacija mi se skroz drugi i sega si ga cekam samo denot.imam samo nekoi simtomi za menstruacija sega za sega gi nema(bolka vo kicmata i vo preponata n anogata(bidejki mi e povredena) i posle odnosot so mas mi drugiot den ili 2 dena pokazno kako bidna toa :lol: imav malku krvce) a ne litoa po sto imav citano deka se mest,vgnezduva koj i taka sega samo ke si cekam.

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки јас уште немам добиено ... :) и се надевам дека веке нема да добијам но незнам зашто не покажува сеуште тестот од симтомите уште имам болка и како да ме печат градите подуено ми во пределот на матката чуствувам како да ми трепери таму доле во тој дел и само имам чуство дека секој момент ме посетила вештерката и одам вц и на гаките имам како бело прање .. и ај сега мм почна да вика веќе по мене да не правам тестови ама јас како да имам некое чуство внатрешно што ми вели трудна си незнам веке што да правам :?:

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Kolku vreme ti kasni bokace? Preku krv treba tocno da pokaze... odi pa neka ti olesni na dusata, ke si znaes na sto si... Ili pak kupi uste nekoj test :)
    Kako i da e stiskame palci da ne ti pristigne vesterkata!

8. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    И јас од денес цврсто ветувам дека нема да потрошам ни денар на мојата нервоза. Се срамам со секое влегување во истата аптека, како да знаат дека го земам вообичаеното. Како идиот се чувствувам.
    Пред малку се напричив сромни 140 денари за Sure Check да покаже негативно. Иронијата е штом го отворив тестот, добив слабо крварење, таман се спремав да оставам урина. Но сепак го направив. Толку разочарана не сум била одамна. Не ми е гајле, едноставно по се изгледа не ми е судено да имам дете. Време е да престанам да се опседнувам по тоа прашање и да гаам лажни надежи. Тешко ми е да признаам дека ми е тешко по спонтаниот. Но помина долго време. Опседната сум со деца како Сноу што беше со бракови, но можеби тоа не е за мене. Кога и ако некогаш се почуствувам спремна емоционално и психички да се соочам со разочарувања, можеби ќе пробам со инсеменација.

Патем, и јас имам болки во кичмата, не постојано ама повремено особено пред циклус и за време на плодни денови понекогаш. Не е болка, повеќе е како некој чуден притисок.

9. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Девојки, како што пишав пред некој ден од 06 ти овој месец се обидуваме да останам бремена. на точно 11 дена од првиот однос , т.е на 17 направив тест и излезе негативен. Дали мислите дека прерано сум го направила? Малку бев нестрплива и си викам ај да проверам ама ништо :o Инаку јас не се оптеретувам многу околу тоа , маж ми се оптеретуваше многу но сега гледам дека и он не мисли многу , се гледа дека сака да водиме љубов од причина да уживаме двајцата а не како претходно тоа да го прави под стрес. Се надевам дека ке биде и тоа наскоро... :inlove:

10. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    Немој да се оптеретуваш психички и да мислиш само на тоа,ќе ти даде бог да ја почуствуваш и таа радост.И јас бев како тебе само на тоа мислев секој месец:сега ми се плодни денови,сега не,па ми се ближи дата за добивање,па дали ќе добијам,па си барав симптоми,и така натаму.Ама овој месец баталив све и не бев некако надежна,ама бог решил баш овој месец да ме израдува сабајле си ги видов двете цртички.Ти ја праќам сета среќа да ги видиш и ти наредниот месец. :*

На dromka и ecapereca им се допаѓа ова.
  11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.928
    :tmi: какво е тоа мислење дека нема да имаш деца немој така те молам да си правиш тешкотии на душата, ке имаш , сите ке имаме, млада си не си престарена , ти знаеш ли колку женички има по 40 години и кусур па се борат за бебе, немој ниакко да се откажуваш :!: мој совет е да си побараш ( доколку не си) помош од гинеколог, има во денешно време стимулации, инсеминации, па и Ифв ако треба не е важно само да се добие бебе тоа е битното , ајде доста вакви мисли туку најди си добар гинеколог и ке видиш ке биде :clap: :*

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.976
    Допаѓања:
    90.415
    Зошто вакви негативни мислења :?: Да разочарувачки е можеби но не за џабе е кажано дека надежта последна умира.Какво откажување па ти си премлада колку што паметам од претходните твои постови ,мислам дека сте во брак 3 години,времето е пред вас и со убава и позитивна мисла се ќе биде.
    Не се оптеретувај психички со негативни мисли,и не мисли само на тоа кога ќе се случи и кога ќе останеш бремена...Релаксирај се и не се напнувај кога најмалку ќе очекуваш ќе се случи тоа ќе видиш :) Разгледај по темите и види колку биле на твое место ,така како што ти се чуствуваш сега па севе ги сега со мешковци се :lol:
    Јас не сум омажена не сум доволно возрасна но со моите 22 години знам дека за се е потребно време :) Никогаш не губи надеж :* Ти посакувам многу среќа и што побрзо да доживееш голема радост со позитиен тест :)

13. nane-7

nane-7 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Feminki
    Jas sum nova na forumot i od neodamna pocnav da ve citam.I jas imam problemi so zabremenuvaweto.Vo brak smen 3 i pol godini imame 2 neuspesni inseminacii i eden sponntan abortus lani vo noemvri.Od koga bese spontaniot se trudime povtorno da ostanam bremena no nikako ne uspevam.SEga se spremame za treta inseminacija.Denes mi e deseti den imam 2 folikuli no sega se javi nov problem-tenok endometrium.Pijam od 5 den cikloproginova ,jadam cveklo i ananas no pak e tanok endometriumot.Denes mi ja zgolemi dozata na cikloprognovata.Petok sum povtorno na pregled.
    Se trudam da ne se nerviram i da se opustam ama vo posledno i toa ne mi uspeva.Sekoj mesec se pojke i pojke se razocaruvam koga ke dobijam menstruacija.
    Pozdrav do site i ako ima nekoj nekoj sovet za zadebeluvawe na endometriumot ve molam da mi kazite.

14. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.928
    за задебелување на ендометриумот се дава Естрофем како што знам :?: ме чуди зашто не ти ги дале, спомни му на гинекологот на естрофемот :hai:

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    A kade ke pravis inseminacija, kaj koj doktor?

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Тоа е проблемот што не знам кога ми доага секогаш ми е различна .. патем од кога го пишав постот отидов на работа и видов траги од крв на гаките ама не многу три, четири капки со толку го поминав денот па ке видиме денешниов ден како ке биде .. |(

17. ema2011

ema2011 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    zdravofeminki,planiram vtora bremenosta,pa Ve molam kazete mi dali nekoj od Vas pie vitamin B12 i koja kolicina,i sto uste od vitamini upotrebuvate...Jas momentalno sum na vit.C, B6 i evitol

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Zdravo devojki,
    Bi sakala da mi preporacate dobar urolog!
    Odnapred Vi blagodaram.

19. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Кога сме кај барање на друг гинеколог се спремам. Искрено, тотално сум незадоволна од сегашната, но немав баш избор, заради обврски неможев често да патувам а таа е единствена, буквално.

На моја пријателка и рече дека бебето и доцни со развојот на главата 2 недели па сега се роди и се е во ред, на кумата и кажа дека каналите и се спремни за спонтан во 4 ти па сега има прекрасно синче.

Од декември ми одолговлекува решавање на ХПВ инфекција. Дијагностицирано преку пап тест примерок земен во октомври, резултатите стигнаа дури во декември, а за типизација одолговлекуваше уште повеќе. Настојуваше да чекам фондот да одобри само со партиципација, ми ветуваше секоја недела и на крај конечно бидна минатиот месец. Уште револтирано настапи кога побарав да одам на колпоскопија кај друг доктор затоа што никако не беше расположена таа да ме види, а и кога конечно ме виде не траеше ни минута за разлика од минатите 2 прегледи кај доктор кои траеа можеби и по 20 минути. ПАП тестот го повторив, на друго место во друга лабараторија но резултатите беа исти. Велат дека е лесно воспаление. Сеедно, промени не беа забележани но овој луд колку и паметен предложи од необразложени причини отварање на цервиксот и киретажа ако е потребно. Ги пополнив сите формулари за на крај да не се појавам. Едноставно не чувствував дека има потреба од киретажа, со терапија се решава. Активно почнав да ставам тампони натопени во кантарион и да земам Имунобор. Инаку, спомнав дека дотичнава докторка конечно ми зеде примерок за ХПВ типизација па морав сама да го испратам а заборави да испечати упат па го пуштив без него, па го пратив упататот, што значи одолговлекување повторно. Сега ги нема за живи а јас постојано прашувам за резултатот вели за околу месец дена ќе стигел. Времето врви, резултат нема јас со ситуацијава и големата желба да имам дете од октомври до март седам во безсознание.
    Пред малку и се јавив да и се пожалам дека добив вчера кратко крварење, само неколку капки и сопре. 13 дена како ми касни, а тестот е негативен. Дали можеби некој има слично искуство ?? Совет ?? Што се случува ?

20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Кога е бременоста планирана се препорачува да се пие фолна киселина, идеално е 3 месеци пред забременување, ја има и во комбинација со Б комплекс или чиста фолна, како сакаш.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.