Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    85
    Фала мила ама заврши како биохемиска во 5та недела.Се надевам сите ке се израдуваме и ке си дочекаме 2 цртки

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.146
    Ќе има следна можност набрзо ❤️
    Јас сум во 12 та недела со второ.
    Овој пат немав овулации или беа кратки па пробувавме неколку месеци,
    Со првото повеќе од пола година поради полицистични јајници.
    Си доаѓаат во свое време бебушите :sun:

На 5678m, Rozevata и babymaybe123 им се допаѓа ова.
  3. Hippo1

Hippo1 Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    10
    Здраво на сите со полицистични јајници кои се обидуваат да забременат. Го споделувам ова бидејќи знам колку е тешко,ама никогаш да не губите надеж. Јас сум сопруг на жена со полицистични јајници кои се обидуваа за бременост 4 и пол години и имаа доста пречки за забременување. Имаме 33 години и двајцата. Последните 6 месеци користевме Фертилимин. Во тие 6 месеци не се појавија фоликули, па решивме да направиме пауза. Уште првиот месец таа доби за некој ден порано, што никогаш се немаше случено претходно. Истиот месец забремени по природен пат. Оваа година ни се роди нашата ќерка. Поздрав и се надевам дека оваа информација ќе помогне.

На Peperutce6, Astrum.Obtutus, 5678m и 7 други им се допаѓа ова.
  4. IvannaR

IvannaR Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Zdravo zdravo devojki....

Na ginekolog mi otkrija tumur na lev jajnik... Imam opcija za vaganje so operacija na ginekologija vo Skopje ili laparaskopski vo plodnost... Nekoja iskustvo ili sovet kako e podobro da se spramvam so problemov... Izbezumena sum

I dali posle ova bi imala nekakov problem da ostanam bremena poso seuste ne sum ostvarena kako majka...

На Simochka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Здраво каде може фа ги најдам миоцистинн фертил, ми треваат за полицистични јајници, патем може да ми кажете и што ви помогнало да се справете со пцос и забременување

6. Kozjak

Kozjak Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Zdravo minatata godiba vo maj ostanav bremena vo osmata nedela nemashe srceva reakcija i morav na kiretaza odtogash navamu se trudime za bebence no seuste nisto pravev sekakvi analizi piev 2 meseci elova,vo maj mi docnese 8 dena taman pomisliv bremena sum mi dojde so uzasni bolki vo jajnicite kako nikogas dosega napraviv test negativen beshe vash sovet za nesto povekje sakam bebence

7. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    466
    Дали некоја од вас испитувала витамин д пред да остане бремена? Јас заради проверка на тироидна испитав и тоа и ми искочи многу ниска вредност 13, а под 50 се смета за дефицит. Дали може ова да ми е проблемот бидејќи читав дека влијае на квалитетот на јајце клетките. Јас добив и терапија па ќе видиме.. Инаку се друго што испитавме е добро освен ова и пролактинот што ми е на горна граница

8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    2.951
    Обавезно почни со засилена количина на д вит. И јас пред бременост испитував заради изгубена бременост моите вредности беа 19 … баш под граница. Д вит е мн значаен за формирање на плацентата и понатамошно развивање на бременоста. Сега во оваа бременост 9месеци пијам по 3000единици дневно. Немам проверено повторно веќе сум пред пороѓај ама докторите од систина рекоа да не се прекинува.

На *Ива му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gaia_25

Gaia_25 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    85
    На 60ти ден од циклус, овулација со тест, а и си осетив.
    Што му се деси на телово, сеуште не знам, ама од памет се извадив.
    А таман утре кај матичната требаше да одам. Сеа не одам, природата ќе си го направи своето, во една или друга насока.
    Започнав секој ден магнезиум бисциглинат, а денес само што земав едно лажиче црвена мака утрото, веќе во 15ч осетив дека нешто се случува. Може случајно е, не знам.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    500
    Го видов пакетов на лабораторијава за јуни месец. Сакам да ги испитам сите овие хормони. Треба ли да бидам гладна наутро и побитно прашање е дали треба да ги испитам во точно одреден период од месецот? (Следно добивање треба да ми биде на 22 јуни) Дали треба да чекам да добијам па после да ги испитам или како...?

Screenshot_2025-06-03-20-30-17-467_com.android.chrome.jpg

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.366
    Допаѓања:
    12.356
    Два месеци немаше циклус?
    Овој месец и кај мене не знам што е, пред еден месец бев на гинеколог се е добро, сега 10 дена ми доцни, никогаш толку ми нема доцнето, психички многу ми смета ПМС, побудалев начисто :envy:

12. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    466
    Да да имам веќе терапија и тоа по 6000 единици дневно. Не знам дали може тоа да е причина што до сега не останувам бремена, ми рекоа дека влијае на квалитетот на јајце клетките

На Kozjak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kozjak

Kozjak Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Mene mi kazaa navodno problem so tireoidnata cela god nenozam da ostanam bremena puev elova 2 meseci,minatiot mesec mi docnese 8 dena potoa mi dojde i za 2 dena zavrsi testot negativen a bas se zaradyvav na bremenost

14. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    2.184
    Само следење на овулација , јас имав циклус на 31/32 дена последните 6 месеци пред да забременам.
    Овулирав од 18-20 ден на последна менструација.
    Намалив со стрес, бев физички активна и се случи прво биохемиска па истиот циклус здрава бременост :hug:
    Пиев метилирана фолна, б12 и вит Д , од кога забременив со биохемиската па си продолжив цел месец и еве уште тоа пијам .

На blackbeauty123, Gaia_25, Rozevata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Monni9

Monni9 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Ова е позитивен тест на овулација денес, последна менструација на 27 и траеше само 3 дена, односи на 3 ти ,требаше на 9-10 ти како што сметав овулација. Дали така има некоја што останала трудна, или не е можно од 3 ти....Можеби е рано

Прикачени фајлови:

На Gaia_25 и MilaSS1 им се допаѓа ова.
  16. Simochka

Simochka Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    И јас поминав низ слично, пред некое време ми правеа лапароскопска операција на левиот јајник во Систина и искрено многу сум задоволна. Се помина во најдобар ред, и докторите и целата грижа беа на ниво. Ако имаш можност, би ти препорачала да одиш во приватна болница. За државните искрено не сум слушнала баш добри работи, па јас лично не би ризикувала
    Што се однесува до забременувањето, дури и ако треба да се отстрани еден јајник, ако другиот е здрав и ако се друго е во ред, постојат многу шанси да се забремени. Важно е да бидеш смирена и да не си правиш дополнителен притисок, а и медицината денес е многу напредна

Ти посакувам од срце се да помине добро ❤️

На Minax му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gaia_25

Gaia_25 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    85
  18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    15.279
    Мене после циклус на 3ти ден ми беше овулација, а по апликавија нели од 10до 14та недела покажува дека е. Ние пола година се пробувавме во тие денови, после почнавме ајде одма после добиено и се фати.

На 5678m, Rozevata, Nikolja. и 2 други им се допаѓа ова.
  19. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    20
    Женичка имате ли искуство со крварење од имплантација? 5 дена по однос ми се појави сукрвица потоа следен ден розев исцедок при бришење, породена сум со царски пред 4 месеци и се паничам да не биднало нешто од искачување или предсемена...

На gladiola37 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    2.184
    Да, јас имав на 6ти ден од овулација. Беше светло розе кафена флека и на бришење имав само кафенко многу малку.

На LadyKlara му/ѝ се допаѓа ова.