Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    3.639
    Имам другарка што многу патува, стално е во движење и вклучена во некоја хуманитарна акција, а долго е во брак и еднаш дури и мајка ми се дрзна да каже: убаво што е активна секаде, шета, се вклучува во јавни настани итн ама барем да си родеше едно дете, вака сама ќе остане...
    А другаркава со неколку спонтани абортуси во изминатиов период што мајка ми не ги знае. Така добро сум и одржала лекција дека не треба да се интересира за туѓите животи и одлуки што после тоа ни мене не се осудуваше да ме праша зошто чекам.

На Campanula, Anie93, EarthFire и 6 други им се допаѓа ова.
  2. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Здраво сакам да прашам дали некоја од вас има точкасто крварење на гаките на 20 ден од циклус? Тоа неколку пати ми се има случувано на 20 или 21 ден од циклус не знам од што причината?

3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.220
    Допаѓања:
    1.136
    Да не ти е овулација тогаш? Знаеш кога овулираш?

4. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Ne e ovulacija pominata mi e

5. moon^^

moon^^ Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Здраво женски, дали тестов за овулација е позитивен или негативен?

Прикачени фајлови:

6. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    2.785
    Треба да се ист интензитет линиите, во следните неколку дена ќе се случи овулација.

7. moon^^

moon^^ Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Аха, да, на сликата после убаво видов посветла е... За второ детенце се работи ама пак како од почеток :)

На MissKriss и bokace1 им се допаѓа ова.
  8. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.036
    Здраво пишав и во вонтелесно ама немам одговори сеуште, дали овде ќе најдам одговор од некоја членка? :)
    Ваучерот треба да се заврши со трансфер во рокот од 6 месеци или само е битно да се отпочне постапката во тие 6 месеци? Некој со искуство да е откажан свеж трансфер и да се прави трансферот по истекот на рокот на ваучерот?

9. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    2.785
    Ако имаш уште од тестот направи и ќе видиш дали е потемна .

10. hihigimi

hihigimi Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    so mikroskopot plodni denovi pokazuva neli iskustva nekoj sto go koristel

Прикачени фајлови:

На Orhideja7593 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.036
    Да

12. moon^^

moon^^ Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Третиот е од денеска, би требало утре - задутре да е позитивен ... FunPic_20250817_191456561.jpg

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    487
    Дали некоја има искуство со фолиномел? Читав многу добри рецензии и на српски форуми..
    Јас нарачав па ќе видиме.. Кај нас за сега нема конкреетен проблем, до сега се е добро ОСВЕН што ми беше покачен пролактинот за што пиев достинекс, кортизолот исто ми висок и изразен дефицит на витамин д за што пијам многу високи дози..
    И се тоа ми викаат не влијае директно ама посредно може да влијае на квалитетот на јајцеклетките и да има послаба овулација.. Ќе пробам месецов со фолиномел ама некако веќе немам сили ни да мерам базална, да следам денови, исцеок.. месецов пауза од се тоа..

14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    4.627
    Гледам појако е земи го и пиј ама Следи фоликули, преку 1 ден идев да ги следам.. и после потврдував овуација со два теста кога ќе ми кажеше е 20 мм или 21 мм фоликулот и топол туш пред однос напред, позади кичмата, односи преку 2 дена, три недели пред да забременам пиев Пентоксифилин со вит Е, а скоро два месеци елова по две кесички, година дена метил б12 1000ка, метил фолат 1000ка, д 3 - 4000iu.

На *Ива му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    487
    Ако не биде месецов, од септември ќе одам на мерење, некако уморна ми е душава иако можеби е рано да кажам уморна со оглед на тоа што 9 месеци се обидуваме ама ми треба овој месец да се ресетирам а секако ќе одиме и на одмор..
    Фала ти на советот, ќе пробам со фолиномел, метил фолат и метил б12 веќе пијам како и д3 од 4000 единици според доделена терапија бидејќи многу низок ми беше витамин д. Исто пријам и аспирин секој втор ден заради мутации

На Rozevata и Ladyme им се допаѓа ова.
  16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    1.487
    Ива јас пијам фолиномел. Многу убаво ми делува, нема штетни состојки пробај си.
    Приметив дека и циклусот ми се среди последниве 2 месеци од кога го пијам, точно на 30ти ден добивам, а пред тоа поради различни хормонски апчиња (дабростон, кломифен, естрофем) се случуваше да ми доцни и по неколку дена.

И да, спијам по убаво! (y)

Само опуштено на одморче сега, мозок на пасење и уживајте. :inlove:

На Ladyme и *Ива им се допаѓа ова.
  17. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    487
    Зошто на фолиномелот пишува додека се пие да не се конзумира свинско месо?
    Секако не треба да се претерува ама не ја разбирам поврзаноста.. Свинското месо влијае на плодност? :^)

18. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    1.487
    За да има поголемо дејство фолиномелот треба по малце мрсни работи да се конзумираат, свинско и сувомеснато се спомнати.

At this point, исхрана, суплементи, активност... Мислам дека свесни сме за животот што го водиме за да дојдеме до тој позитивен тест. You good! (fingers)

Последна измена: 22 август 2025
    На *Ива, 5678m и Ladyme им се допаѓа ова.
  19. Margaritta123

Margaritta123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, ве молам за препорака за добар и посветен гинеколог. Ми треба некој што ќе ме води со испитувања или препораки.
    Имав миссед абортус во 8ма недела, излезе дека имам мутиции, после 8 месеци од тогаш уште немаме позитивен тест. Спермограмот излезе задоволителен, но во план ни е да направиме и Catsper. Сето тоа ние си го одлучивме, матичната не е баш заинтересирана и немам никаква поддршка од неа. Благодарам

20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    1.487
    Од мое лично позитивно искуство Билјана од Ложанковски. Засега ме води добро и се сме направиле што сум побарала. Инаку самоиницијатвно биле многу од работите што сум ги побарала ама за се се сложила.

Инаку ХСГ - проодност на канали дали имаш направено?