Девојки здраво, во вторникот направив трансфер, имавме 6 јајце клетки, 5 оплодени, две супер кои добија трансфер, но за жал три кои не стигнаа за замрзнување. Пишувам за некој совет додека го чекам денот за тест. Нормално, тешко ми е да престанам да мислам, а знам дека е џабе. Нашиот случај е идиопаска неплодност, кај двајцата парнери е сѐ во ред. Кажете некој совет за исхрана, движење колку е нормално, дали одевте на работа и најважно психолошки како се справивте во овие глупави две недели.
Секој различно ќе ти даде совет. Повеќе протеини , првите два три дена одмарање потоа лабаво. Некој оди на работа , некоја не. Најди некоја занимација , позитивни мисли и среќно
Уф, Најтешко од се' ми паѓаат секогаш тие 2 недели. Јас на работа не одев и пак не би одела оти ми е стресно, генерално може и да не е, ама не се знае во кој момент што може да се случи и плус јас не знам да се штедам, сигурно ќе се нервирам за глупости или ќе земам да м'кнам нешто безвеза. Секако дека потсвесно само таму мислам, ама мене ми помага кога гледам некоја интересна серија, или книга, и прошетки кратки. За дружби многу не сум расположена тие денови, оти со тие што знаат не ми се прави муабет за чекањето, често и сами не знаат дали сакам или не сакам да ја спомнуваме темата; со по не блиски пак не ми е дојдено баш тогаш да се гледам... Голем број од трансферите до сега во ковидот ми беа, па така подиво ги минав, сама некако. Прави си салатки, готви си, релаксирај се со смешки и надевај се. Ако имаш друштво што те опушта, дружи се. Среќно ти посакувам брзо и лесно да ти минат двете недели и секако, две цртки на крај
Нема потреба да лежиш ако не ти нагласиле да лежиш. И јас сум с'клетчика по природа, мислам дека не е здраво да се мачиш да лежиш ако не ти се лежи.. јас не лежев стриктно. Додуша уште не сум успеала, ама секогаш кога не лежев се чувствував подобро отколку кога лежев повеќе (првиот пат)
Zdravo sakam da prasam so mutacii sum I plus imam visok holesterol dali ima nekoja trudnica sto pred da ostane bremena imala visok holesterol I kako se spravila so toa pooz
Zdravi na site, na mnogu teshka maka sum imam 34 godini i antimilerian 0.08, drugite hormoni mi se ok gsh samo 9.9 ama pak vo granica, slusam razlicni mislenja doktorive zatadi godinite mi vikaat ushte 6 meseca prirodno pa posle in vitro. Ne znam shto da pravam kakvi sansi imam shto e najpametno da napravam. Veke imam edno rodeno dete, donirani jajce kletki ne sakam, dali ima nekoj na forumov da me utesi shto so nizok antinilerian zabremenil tolku nizok kako kojot bidejki vekje ke poludam od depresija od strav ne mozam drugovo dete da si go gledam
Пробувај природно во меѓувреме собирај документи за ИФВ,секако и за тоа треба време.Низок е да,ама тоа не значи дека нема да останеш природно,на крај краева ти треба само една добра јајце клетка.Ама прво да се средиш психички,така не си помагаш,напротив.
Zdravo zenski, edno mislenje kd vas koi sto imaat ispitamo Antimilerov hormon kako kaj vas bea referentnite vrednosti. Jas deneska gi dobiv rezultatite kaj mene se 2.31 i vase mislenje ve molam.
Taka site vikaat no mnogu e teshko, gledam deka zeni na 40 godini inaat podobar antimilerian od mojot…dali bi mi dale vaucer za in vitro so ovoj rezultat od amh? Iako drugote hormoni se vo red
Јас имам добар амх т.е по незнам колку испитувања и се е во ред, две неуспешни инвитра сеуште не сум постигнала бременост,еве трета година по ред.Така да нема правила.И да те одбијат имаш право на жалба,ама мора да пробаш.
Da ve utesham moja prijatelka so uzasen soermogram i nula posto podviznost kako i nizok amh 5 godini probuvaa doktorive zatadi godinite digaa race od niv nejkea ni in vitro radi mashkiot faktor, zabremeni sega po priroden pat duri ne veruvashe deka e bremena 5 beta hcg testa napravi. Vi posakuvam Bog da vi dade i sv Fanurij denesen na site ❤️ Jas imam edno 7 godinine zacnato po priroden pat od prv obid ama eve sega problem…