Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.282
    Допаѓања:
    42.026
    Ако поднесуваш првпат и ако другите хормони ти се во ред, не го поднесувај амх. Само ако ти го побараат.

И немој толку да се секираш, во медицината 2+2 не е секогаш 4.
    Среќно!

На Momichka, gjurgjica и MissKriss им се допаѓа ова.
  2. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Ne pred da ostanam bremena ne go ispituvav so soprugot samo shto se zemavme togas i ne ni planiravme bremenost se desi od ednas spontano na pijano na zimuvanje :D

3. Jjoooks

Jjoooks Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site.
    Imav praveno brisevi i mi iskoci deka imam Gardnerella i Prevotella
    Lactobacillus 34-46%
    Ova e vtorpat kako sto pravam brisevi i istoto mi se pokazhuva
    Prethodno primav terapija Ginofix i Flazil od 400mg isto i soprugot gi pieshe..
    Sega na najnoviot rezultat pak mi se pojavija
    Nemam nikakvi simptomi nitu ceshanje niti belo pranje,ne osekam deka imam nekoi reakcii od niv
    Dali mislite deka e vo red za pravenje bebe? Bidejki sum i vo ploden period denovive
    Dali bi precelo nesto?

4. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    1.149
    Испитај го повторно амх, не може да биде толку низок а претходно пиша се гледаат 10тина антрални на ехо.
    И не чекај 6 месеци природно ако веќе секако подолго се обидуваш за второ, посети специјалист и собирај документи

На _Vera_ и MissKriss им се допаѓа ова.
  5. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Imav jas barem taka mi kazaa lani u septemvri i ne mi objasnija od shto e tuku deka e hormonalno i ne e strasno, na posledniov pregled nishtot akvo ne spomenaa, zdebelen cerviks pokaza pap kaj mene

6. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Дали може да ми кажеш сто ти кажаа тогаш за болките ? Дали ти спомнаа адхезии и дали си во ред сега?

7. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Еве малце надеж, почнав денес да крварам меѓу циклуси извадена од памет трчам на клиника случајно во амбуланта налетувам на Калчовски за кој појма немам кој е. Човекот ме смири ми објасни се дури и за ниското амх дека не значи ништо како што го дуваат освен ако не се решиш за Ин Витро да знаат колку да стимулираат. Дури ми рече на 34 години рано е за ин витро додека стратешки не пратиме фоликули и мериме и не се потрудиме барем 6 месеци за природна бременост многу си млада ќе биде. Докторот ме смири на цело крварење и на цел претходно акумулиран стрес. На ехо 2 фоликули убави зрели од 15цм за кои се очекува да прснат за некој ден. Крварењето од функционална циста, која достигнала 45мм и која мојот матичен гинеколог не ја приметила и лабаво денеска се јавувам дека имам крварења ми вика сестрата дојди утре денес до 3 сме имаме многу закажани (не дај боже да е руптурирана туба од ектописка бременост до утре ќе искрварев) Важно ме извади од памет пред 2 месеца, дека јајници слабо работат пошо на 9 ден од циклус сакаше да бидат поголеми а јас уште се чистам од циклус, ме испрати да проверувам анти милериан безвезе на добри хормони останати како ФСХ, ЛХ и Е2 и кога антимилериан искочи низок ми рече уживај прај дете дојди за 3 месеци да го испитаме пак. Јас 2 месеци цркнав од стрес и депресија што и да треба и да овулираат 5 јајце клетки на тој стрес нема да забременам. Барав одговори што не ги добив од неа на интернет се изначитав свашта и уште толку паднав у несвест. Си ги исплакав сите неродени деца и јајце клетки што останале и не останале. Ги отрув сите околу мене дека сум перименопаузс јајници не ми работат итн. Девојки многу внимателно бирајте гинеколози и ако треба не на 2, не на 3 на 50 мислења ке отидете и ќе се изборите за да бидете мамички, некогаш стресот ни е најголем непројател, а за жал многу доктори знаат да го предизвикаат. Посакувам на сите не по едно по 3 бебиња да си добиете и Господ со вас ❤️

Последна измена: 15 септември 2025
    На Mamicka zelbicka, Ladyme, Monsterka__ и 8 други им се допаѓа ова.
  8. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    767
    Жал ми е што си поминала низ стресови. Ти посакувам да ти се исполни желбата и да си имаш толку дечиња колку што ќе посакаш. :l:
    Дојдов само да го кажам ова иако навистина не сакам да генерализирам, некако по досегашното искуство ми се има покажано дека мажите се подобри гинеколози од жените. Чест на исклучоци. Не би сакала да звучи ова лошо. Маж пред 10 години ми откри ендометриоза која “магично” ја снема додека ме водеше после тоа жена. Според неа не можев да останам трудна ради стрес (поради тоа што пролактинот ми беше малце над нормала) дури размислував да дадам отказ на работа зошто не знаев што друго би можело да ми предизвикува стрес. Кога отидов кај др. Трајковски одма знаеше што ми е ми даде насоки за два месеца од тогаш направив операција лапаро/хистеро и за еден месец после операцијата останав трудна. Операцијата ми ја правеше доктор во кој имав 100% доверба. За да се утврди бременоста отидов кај замената на мојата матична (жена) поради тоа што мојата матична беше на одмор, која што и покрај доказ за раст на бетата не ми веруваше дека сум трудна и бараше да и покажам слика од тест за бременост што сум правела дома. Не знам што е работа… некако ко жена на жена најлош непријател… пак велам не дека нема добри жени гинеколози не генерализирам, кај мене се покажале машките гинеколози попосветени на работата.

На Hopeful♥️, Astrum.Obtutus, Lostinparadise и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. aannnnnaa10

aannnnnaa10 Нов член

Се зачлени на:
    21 септември 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo feminki jas sum nova na forumov .Vaka, imam maka .Edna godina probuvame so partnerot za bebce, ispitani hormoni(dobri se site) , spermogram ureden , pravev HSG (leviot jajovod zapusen ) Imam PCOS i neredoven ciklus prvo pocna da mi doaga preku mesec , sega poslednite dva pati na tri meseci .Imam pieno elova, folinoml,fertilimin,methyl folate, omega 3, NAC.. nema sto ne .Tashe vo Plodnost sakase direktno na in vitro .No drug ginekolog mi rece ne e strasno i deka sum mlada ne sum za in vitro mozelo po priroden pat ama jas nemam prvo redovni ciklusi za da fatam ovulacija .Kazete mi iskustva ,dobar ginekolog,endokrinolog za mojava situacija inaku sum 27 godini.. :)

На Mamicka zelbicka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.361
    Стварно немаш потреба од ин витро... Треба да го средиш циклусот, да добиваш редовно, прво и основно, не само за да знаеш кога имаш овулација, туку и за да ти се задебели ендометриумот со редовни циклуси и средени хормони (кај ПЦОС нема овулација, не се задебелува ендометриумот, не расте прогестеронот, така што и да направиш ин витро, ќе ти вратат ембрион/и и нормално дека нема да има имплантација...)
    Да провериш тироидни хормони и антитела на тироидна (двете анти ТПО и анти ТГ), инсулинска резистенција, сѐ што оди заедно во пакет со ПЦОС. Здрава исхрана, вежбање, помалку стрес. Доктор Марија bekamedika на инстаграм се занимава со ПЦОС.

На aannnnnaa10 и anggell им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.621
    Допаѓања:
    13.161
    Антитела јас колку што знам не сметаат за бременост, дури и во бременоста терапија ретко кој дава за нив, освен за другите хормони.

12. Mamicka zelbicka

Mamicka zelbicka Нов член

Се зачлени на:
    22 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site nova sum vo forumot ete i jas momentalno si placam mi dojde a ne trebase vekje podolg period sakam da ostanam a nikako da se fati imam skoro 4 ipol g devojce ne sakam sama da e i taa si bara bratce sestricka imam prevrtena matka neznam so da pravam da se fati ete nejkje i samo si placam ve molam za pomos nekoja so prevrtena matka prviot pat za okolu 1 g ostanav sega povekje od godina e ete edinstvena greska so ne gledam plodni denovi takva mu e rab na maz mi retko pogoduvame no neli ete velat nema pravila isto i menst imam na 38 dena od datumot mi kasni po 2 nedeli i 16 dena sto da napravam da mi bide redovna ovulacija imam sekoj mesec neznam sto da mislam vekje

На DinaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    1.310
    Да се конуслтираш со специјалист најдобро.Овде никој не може да ти каже што да правиш да имаш редовна овулација.Да си испиташ хормони и доктор да следи раст на фоликули.Овде можи само да ти споделат сите мислење и свое искуство

На Mamicka zelbicka и Rozevata им се допаѓа ова.
  14. ристованабане99

ристованабане99 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    59
    Да пробаш folinomel прашак, го препорачуваат за регулирање на овулација. https://viafarm.mk/p/6157/folinomel-kjesichki-20-kjesichki
    Јас лично го немам земано, можеби некоја од членките има искуство да сподели. Цело време ми излегува во suggested на интернет, можда стварно е ефикасен.

15. Jjoooks

Jjoooks Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Zdravo.Napraviv test deneska i vchera i dvata bea negativni..:( so ogled na toa shto imavme rizicen odnos na 14ti septemvri
    Pominati se okolu 7-8dena
    A treba utre-zadutre da dobijam..mislenje?
    Dali da pocekam da vidam dali ke mi kasni ili e mozno da e stvarno negativen testot?

16. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    1.310
    Ниеден тест нема да ти покаже после 7-8 дена од однос.Почекај да ти задоцни.Тоа е мислењето или ќе добиеш или си бремена

На Rozevata и Jjoooks им се допаѓа ова.
  17. Jjoooks

Jjoooks Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Fala ti:)

18. Mamicka zelbicka

Се зачлени на:
    22 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Fala ti no jas imam ovulacija no samo sto imam menst na 35 38 dena znaci sekoj mesec mi kasni od 10 do 16 dena

19. Mamicka zelbicka

Се зачлени на:
    22 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Inaku sekako ke prasam vo apteka ili genekologot dali mozat da pomognat vo mojata situacija

20. Mamicka zelbicka

Се зачлени на:
    22 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Inaku sekako ke prasam vo apteka ili mojot genekolog dali bi pomognale vo mojata situacija