Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    37
    Mozebi imas docni ovulacii mene mi se ima sluceno na 25-6 den da imam ovulacija

2. Mamicka zelbicka

Mamicka zelbicka Нов член

Се зачлени на:
    22 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Da imam kasni ovulacii edno 10 dena sig
    Mnogu go falat toa folinomel ne li vi pomogna?sakav i jas da go probam mene sekoa menstruacija mi kasni po 15 dena dobivam na 38 dena imam ovulacija no 2 nedeli pokasno sakam da ostanam ama nesto nejkje ...znaci nevistini falbite za folinomel probajte caj od virak ne sum probala no velat deka pomagal bas za takvi raboti ete i jas sakam da probam pa vo nedoumica sum za cajot ili folinomel

Прикачени фајлови:

3. Mamicka zelbicka

Mamicka zelbicka Нов член

Се зачлени на:
    22 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Da za zal imam kasni ovulacii

4. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    4.808
    Испитајте интолеранција на глутен, интолеранција на лактоза. Храната многу влијае на телото на хормоните на све. Ако има интолеранција, да се почне со нутриционист да се смени исхрана. Телото мн брзо се враќаа во нормала. Јас имав проблем многу време зборам од основно, средно, факултет.. немало никој да ме подучи дека нешто не е во ред. Испитав кога пробувавме да останам бремена. Бебе е со генска интолеранција сега што е вродена... Кај мене е стекната во животот од исхраната. Кога почнав да внимавам и пиев нели миоинозитол, мака, метилирана фолна, б12 се врати во нормала овулација со нормални фоликули со све.
    Виракот е добар да се пие, мака таблети, ајдучка трева.

На Campanula му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    524
    Иначе консултирајте се со гинеколог за примање на овие, јас пиев премама дуо и аспирин протект 100мг еднаш дневно еден месец пред и останав природно трудна. Е сега кај мене беа проодни каналите, немам дополнителни проблеми освен касна овулација и кај сопругот беше добра ситуацијата. Се си мислам дека и аспиринот ми помогна, читав многу се фалеа и на тикток, пак консултирајте се пошто сепак не е витамин и не земајте на своја рака. Иначе и јас имам касна овулација и ПЦОС 33г сум еве терам 30та недела. Можете и да вметнете и црвена мака во прав ја има во Зегин. Едно време пробав да пијам чај од ајдучка трева но тешко ми одеше. Е сега направете си и дополнителни испитувања сепак секоја жена е различна со различни органи и хормони, и исто и кај партнерот пошто може и да не е до вас а да мислите дека е до вас. И нормално исхраната влијае, што повеќе овошје и зеленчук, помалку шеќери и конзервирана храна и нормално алкохол намалување.

6. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    37
    Jas imam kasni ovulacii, ni jas bidejki imam nizok anti milerian 0.08 na 34 godini. Ama se borime i ke uspee :). Folinomel ima Myo Inositol e odlicen za PCOS, ni mora celosna krvna slika, ako se niski androgenite gi spusta ushte tolku myo inositolot, ni za PCOS e odlicen :)

На Astrum.Obtutus му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    56
    Здраво испитани хормони на 3 ден од менструација
    Fsh 6.14
    Lh 10.65
    E2 49
    Prl 13.5
    Tst 0.62
    Тsh 2.29

Имав многу висока тсх сега ја намалив , да напоменам немам pcos утврдено на ехо. Зошто може лх да ми е висок границите се до 8.

8. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    37
    lH lici visok i E2 lici nizok na dolna granica

9. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    56
    Lh referentni granici 1.5-8
    E2 od 18 - 147

10. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    56
    Од што може да е висок лх? Правев и изпитувања за 3 месечен шекер во нормални граници ми е

11. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    2.978
    Докторката ми препорача само метилирана фолна киселина да пијам. Земав од 1000 микрограми на now.

Сега планирам да вклучам и омега 3, и д витамин. Некои брендови кои ги користите?

И лактогин пробиотик ќе вклучам, откако ќе завршам со лактогин вагиналети.

12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    4.808
    Исто now д3 како капки, една капка 1000iu , и омега од now цела бременост пиев.

На Alm., Rozevata и BubamaraM им се допаѓа ова.
  13. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    1.465
    @Ladyme неможам да ти пишам порака, можеш ли да ми пишеш.

14. SimonaIli

SimonaIli Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo Majki mi treba pomosh.Sakam da ostanam bremena so vtoro detence ama vekje nekolku meseci neuspeshno.Pravev hormoni i ispadna deka FSH mi e 19,7 .Doktorkata mi kaza da pijam MAKA apcinja ama posle nekolku dena utvrdiv deka sum alergicna na Maka so isfrlanje i otekuvanje na race i noze.Me posovetuva da pijam leneno seme i Algi.Dali nekoj znae od kade i koi Algi moze da se kupat da se naracaat.Vi blagodaram i ako bi imalo nekoj slicen problem so mojot Ve molam posovetuvajte me sto bi trebala da pravam.

15. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    37
    Te molam kontaktiraj me vo inbox, se nadevam ke usoeam da ti pomognam bidejki proagam niz neshto slicno :)

16. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    206
    Женички, ве молам за мислење:
    Неколку пати по ред добивам на 23ти ден од циклус. Претходно ми беше на 25/26 дена. Овулација имам некаде на 12ти ден, ова според исцедокот. Веројатно се работи за кратка лутеална фаза. Ве молам некој со слично искуство нека пише. Не знам веќе кај да се свртам- проблем. Едни документи за ивф не можам да соберам.

17. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    56
    Дали некоја пробала мед за плодност од велес?

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.068
    Допаѓања:
    13.236
    Јас така добивав, повели.