Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Др. Тони Крстев од 8-ми Септември, ние имаме прекрасно искуство со него

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Треба ли упот за таму или само се закажува?

3. nane-7

nane-7 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Dvete inseminacii gi pravev vo Remedika kaj doktor Snezana ,a ovaa tretata ke ja pravam vo Bolnicata vo Bitola kaj doktor Nikolina

4. ema2011

ema2011 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3

5. ema2011

ema2011 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Rusi ti blagodaram za odgovorot,megutoa jas moram da pijam folna kiselina od 5 mg ,taka da moram oddelno da gi pijam bitaminite,zatoa prasav za B 12 jas go pijam toj od synergy od 100 mcg megutoa se plasam da ne e mnogu golema doza...

6. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Треба и упат и закажан термин

7. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Девојки има ли некоја сто го испроба лекот со циглата и темјанот? Јас го правев синока,ке го правам и веЧерва,не дека се надевам многу ама ај да испробам се сто ке слуснам. ВЧера бев да правам пап тест и кажав дека неможам да забременам веке 6 месеци после абортусот, ми рекоа дека според нив е психата и треба да се опустам стом еднас биднало ке биде пак, е ајде де опусти се кога не бива. Ми рекоа дека треба да Чекам до 1 год. од абортусот ако до тогас не бива да поЧнеме да правиме испитувања. Од овој месец мерам и базална температура (за прв пат во мојот живот) па да видам сто ке излезе на крајот :) Ве поздравувам сите и оЧекувам позитивни резултати во наредните денови :*

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    "Monella"dali gledas plodni i neplodni denovi, i koga imas seks, dali si odozdola, :lol:
    i jas od januari probuvam da ostanam bremena, pa se do juli kako ostanav bremena, i toa posledniot mesec gledav bas plodni denovi, i bez odozdola, i posle seksot , ne stanav pola saat od krevet,, :rofl: :lol:
    samo da bide rabota, :tmi: toa bese za 1 dete, sega ono ima 6 godini, sega se spremam za 2 dete, ama nekako uste ne mozam da se nakanam da pocnam, i znam koga ke pocnam ke bide tesko, ama ke videme, taka da poslusaj me.. :lol: ne stanuvaj od krevet, edno vreme, i samo odozdola,, :tmi:

9. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    posle se sto ti napravila doktorkata, jas mislam deka redno e da ja smenis pot hitno...

10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас го правев, но вештерката пак дојде.. знам дека треба да почнеме со испитување и кај сопругот..тој е со еден тестис, здравје овој месец ке правиме спермограм, ке одиме на уролог па ке видиме што понатаму.

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.023
    Допаѓања:
    123.891
    X stronger мораш да се ослободиш малку.Читај на нет успешни приказни ,мене тоа ми помогна па си велам и кај мене ќе биде некогаш.Штом еднаш си забременила,ќе забремениш сигурно како што мене и вторпат ми се случи,ама за жал двапати имав спонтан.Забременував од 2 обид ,двата пати,ејјј си викаш ова лесно било,ама потешко било да успее понатаму.
    Мој совет ти е да си направиш се од испитувања и да ја најдеш причината за да НЕ ДАЈ Боже се деси пак,повторувам не дај боже.Се каам што слушав гинеколози па морав низ истата траума да поминувам пак а тоа боли повеќе од првиот пат :worried:
    Кога првпат имав спонтан гинеколозите ми викаа-Првите мачки се фрлаат низ река :fubar: Мислам нив им е тоа се нормално.Друг ми рече-Господ не бил милостив спрема тебе,трет-Господ така сакал абе што да ти кажам. И ми рекоа да направам само брисеви,па имав уреаплазма па демек од тоа е.
    Кога викав ова да испитам,она ми викаа опушти се не читај форуми и ај им верував,и тоа не било кој доктор.
    После вториот си земав се под контрола и се што најдов на нет од секкави форуми и се што имаше во Мкд испитав.Не ми даваа упати,се снаоѓав на клиника,плачев молев,плаќав приватно ама испитав скоро се.И кога ми останаа антиспермални антитела и кога ја прашав докторката дали да ги направам ми вика-Аааа тоа мислев да ти го предложам ако имаш трет спонтан!!!!!!МОЛИМ! Во Америка било така :fubar:
    И правев и хистероскопија,имав септум,и плус ми открија мутации на гени на Ману,кои не давале плодот да се храни и да има циркулација,заради кои пијам аспирин и фолна од 5мг и потоа здравје најверојатно и ќе се боцкам.
    И сега како поминува времето,денес точно 1 година од мојот втор спонтан,не сакам да мислам на тоа и ми е страв да пробам пак. Денес,баш на Младенци,кога требаше да одиме во кафана и да славиме ,јас дознав дека срцето на бебето повеќе не чука.И затоа го мразам овој ден ;(

12. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    zdravo feminki...kako ste? jas sum totalno razocarana veke od april minatata godina se obiduvam da zabremenam i nema nisto i na ginekolog sum bila i apcinja piev i nema nisto.......ne znam veke so da pravam i kaj da se obratam...

13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292

Прво немој да се разочаруваш се ќе биде.Кажи дали циклусот ти е редовен,дали си испитала хормонски статус,следење на овулација,дали си била стимулирана.Сопругот дали има направено спермограм.Што апчиња имаш пиено????

14. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    redoven mi e prethodniot mesec mi dojde na 24 imam ispitano bris mi imaat zemeno se e vo red matkata i se drugo soprugot nema napraveno spermogram imam pieno fol i jod na supra vit

15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292

Во тој случај нека направи сопругот спермограм,ако кај него нешто не е во ред ке му дадат соодветна терапија за подобрување на спермата.Ако и таму нема проблем следи овулација и нека те стимулира со кломифен гинекологот,види збори со него ќе ти каже тој најдобро.позз и се најубаво.Па наредниот месец со позитивни резултати.

16. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    a ima li vrska toa sto ako dignam nesto tesko me boli stomak,dole me boli i me pece povrakjav pred 5-6 dena mozno li e da imam zabremeneto ili?

17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    За Mekuska: Да ти кажам испробав буквално се. Толку сум опседната сто само бројам денови гледам дали и кога имам исцедок а и мм го секнав веке и он гледа плодни денови и преку ден како сто кажа докторот :lol: :lol: . После ЧИНОТ не станувам по неколку саати а некогас станува дури др. утро. Сега после абортусот не сум пробала со кренати нозе и перница под газ ама ке го пробам усте веЧерва :lol: Ние сме должни да испробаме се па кога ке сака господ тогас нека биде :*

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  18. iv.ana

iv.ana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14

Може ли малку инфо? Како се мери таа базална температура? Со што? Лекар ти препишува или?

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Со живин топломер.
    Базална температура се мери секое утро орално пред да станеш од кревет. За време на овулација базачната температура се покачува и останува така се до неколку дена пред добивање. Доколку опадне доаѓа менструацијата а доколку не опадне како на почетокот тогаш има големи шанси да се работи за бременост.

20. iv.ana

iv.ana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Здраво

Јас имам испитано скоро се, освен малкѕ покачен пролактин и минимално покачен тиориден хормон друг проблем немам. Почнав да пијам еутирокс 25мг за тироидната, но месецов повторно истите проблеми-предолга менструација. Од 6ти месецов почна да ми тече по многу малку, но цело време имам. Значи не било проблем ни тоа. На контрола сум за 4-5дена за хормоните, но тотално сум обесхрабрена таман мислев дека го најдов мојот проблем зошто неможам да забременам.
    Дали можеби вишокот на килограми може да се причина.
    И исто маж ми нема направено никакви испитувања, дали може да ме упатите во процедурата, незнам ни кај кој лекар треба да се упати за ова. Дали тоа го има само во Скопје? Упут од кого од матичен ли треба да се земе? Која е процедурата некој ако ако има поминато низ ова да ме упати.