Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.688
    Допаѓања:
    13.382
    Не знаев каде да прашам па овде најверојатно повеќето имате испитувано прогестерон.
    На кој ден од циклус е најдобро да се испита, и кога, дали не е проблем попладне и дали треба на гладно.

2. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    254
    Една кратка мотивација.:f:

Не ми е целта да ве разубедам од лекарска контрола и поддршка, само знам колку тежат некои зборови што "професионалци" ги расфрлаат без размислување.

Пред неколку години открив чоколадна циста, во тој момент не ми се подлегнуваше на операција, особено пак не на контрацепција. Се изнаслушав различни мислења дека нема да останам бремена никогаш.

Еве сум денес, со моето чудо во раце. После природна и лесна бременост. Во моментот кога се откажав од желбата да имам дете и кога престанав да се мразам себе си тестот излезе позитивен.

Се надевам ќе најдете утеха во мојата приказна и дека ќе си ја дочекате среќата.

Последна измена: 15 октомври 2025
    На Viktorijaaa5, HotMamma, nice-girl и 7 други им се допаѓа ова.
  3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.445
    Честитки и да ти е здраво и живо.Мен само едно ме интересира,не ми е прв пат ова да го прочитам..откако се откажав од желбата,како се откажувате?Мене по 4 години,две неуспешно ИФВ немам помислено ни момент да се откажам.Каков е тој момент?

На Малечка Малинка, Skyler81 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  4. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    254
    Благодарам :l:
    Одговорот е "личен карактер" веројатно.
    Колку и да е тешко, спремна бев да ја прифатам судбината да немам деца. Имам желба и за 5, ама во ред е и ако остане на ниедно. Не сакав да имам по секоја цена.
    Јас пак се дивам на силината што ја имаат жените кои започнуваат инсеминации и ифв. Знам дека понекогаш мора така. Но јас немав сила за такво нешто, барем не овој период од животот.

Знам и многу случаеви каде после неколку неуспешни ифв, настанува природна бременост. Во медицината нема 2+2.

На Viktorijaaa5 и mom to be им се допаѓа ова.
  5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.445
    Ти благадорам за одговорот:l:

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    2.307
    Сличен случај сум и јас, со тоа што мене ми беа затворени двата канали 100% на 19 год почнав по тој пат, кога ми кажа Толовски по резултатот од хсг “Ти никогаш нема да станеш мајка” светот ми се сруши, не можев вратата да ја погодам да излезам од таму.. Собирање документи за ивф, едно друго, корона фати.. Цела историја.. Потоа се разведовме од др причини и некако се помирив, ајде млада си кога ќе дојде ред ќе одам на ивф и така. Имав друг партнер потоа, исто пробувавме природно 3ипол год ама ништо.. Се селам во друг град, врската пропаѓа у вода. Ни на крај памет годинава останувам бремена природно од дечко што се гледавме подолго време. Одлучив да продолжам сама и се преселив во странство. Таа приказна наваму е веќе за некоја друга тема :) Не губете надеж никогаш, најубавото доаѓа кога најмалку очекувате. Јас кога сум мислела дека ми треба и дека сакам тогаш не биднало, сега господ ми го пратил најубавиот подарок :hug::inlove:

На Anie93, Viktorijaaa5, 5678m и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Gaia_25

Gaia_25 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    89
    Дали некоја има правено фемолор?
    https://bioteklab.com.mk/product/femoflor-панел-femoflor-detect/
    Имам правено поодамна, но слушнав дека одел сега и под фонд?
    Вистина или шпекулација, да не се срамам да прашувам без врска?
    Многу е подобар него ли брисеви. Секако само стандардните ни ги прават нели, ама овој баш е нештото што фали во сите испитувања да се комплетни.

8. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    1.996
    Јас имам правено лани во Плодност пред забременување, тамо ми кажаа дека е подобар, ама не ми текнува на детали. Супер ако почнале и преку фонд да го прават
    Инаку нема срам од прашања, да си прашаш. Ако разбереш нешто пиши.

На Gaia_25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    55
    Денеска правев :)
    Со упат од матичен гинеколог . Доколку си бремена не се плаќа, ако не си бремена ( ова инфо ми е од лани месец ноември )1500денари е.

На Gaia_25 и 5678m им се допаѓа ова.
  10. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    55
    Гинекологот ти зема брис ти сама си го носиш во биотек

На Gaia_25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. St@n4e4650

St@n4e4650 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Devojki jas imam problemi so ovulacijata, nikogas nemozam da ja pagodam. Nitu so ginekolog nitu so testovi. Minatiot mesec trebase spored kalendar na 18ti Septemvri da imam ovulacija, doktorkata mi zakaza na toj den, pa mi se prejavija denta deka otisla na predavanje, I mi zakazaa na 22ri Septemvri. Togas bese kasno zasto ovulacijata bese pominata, mi.predlozi da pravam testovi, testovite negativity.

12. Belina

Belina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    121
    Здраво, јас имав проблем исто со покасна и пореметена овулација, одев на следење некој месец и стоп инекција примав кога ќе потврдеше матичната. Јас имам MAYBE BABY мини микроскоп за одредување на плодни и неплодни денови и сум задоволна, околу 1000 денари го земав од аптека. Си следев дома па со консултација со матичната одев и кај нив. Јас ќе го кажам моето искуство...имав овулација само на едниот јајник поради тоа што на другиот имав чоколадна циста. Следев овулација и два пати погодивме со стоп инекција но и покрај тоа јас не останав бремена од тој јајник. Фати лето мене ми требаше апчиња за да пролонгирам менструација така да пиев тој месец Примолут Нор. Следниот месец исто бев договорена со матичната да следам дома на микроскоп и да почнам пак кај неа да доаѓам негде од 11-12ти ден од менструалниот циклус. Тој месец имав овулација на другиот јајник каде што имав чоколадна циста, незнам ете после долго време кај него имаше неможам да тврдам поради апчињата нешто се пореметило :) но и токму тој месец со таа овулација јас останав бремена.. Шансите ги сметавме за многу мали поради чоколадната циста но ете некое чудо се случи....Веќе сум 17та недела. Тоа е моето искуство, се надевам некако ќе помогнам.

На Gaia_25, emily2102, Малечка Малинка и 5 други им се допаѓа ова.
  13. St@n4e4650

St@n4e4650 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Jas gi pijam pregnacare, za sledenje kako sto rekov so ginekolog nemozam, zatoa sto rabotam 3 smeni, nemam sansi da se smenam so kolegite, za izleguvanje na pauza (koja ja nemam, jadam I rabotam isto vremeno bidejki rabotam vo kazino) nemam sansi zatoa sto sum sama na rabotno mesto, nema koj da me zameni za toj 1-2 ipol casa, mojata doktorka raboti samo edna smena, nema zamena, a jas nemam ni vreme ni trpenie da menjavam druga, zatoa sto imam 32 godini veke a sum mazena 1 godina, pritisok od site strani od semejstvoto.

14. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    2.307
    Кога си втора смена можеш да одиш од сабајле, после 3 та си слободна можеш да отидеш директ па на спиење :) Колку време пробувате?

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  15. St@n4e4650

St@n4e4650 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Skoro, samo sto pocnavme, macle I povise, zatoa sto se plasam bidejki mi e prv pat

16. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    2.307
    Eee не се замарај тогаш уште сега, уживајте. Пробајте 3-4-5 месеци после ако треба ќе му ја мислиш :hug:

17. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    474
    Имам дете од 5 години а веќе година ипол се обидуваме за второ но не иде. Проверив хормони, тироидна, пап тест и микробиолошки тестови и се е во ред. Сопругот направи спермограм и тоа е супер. Матичниот гинеколог воопшто не се замара и ми вели се е супер млади сте ќе биде или имате едно да ви е живо и здраво... Што треба да испитам друго ако може некој да помогне да ми каже бидејќи матичната не ме праќа на други испитувања

18. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.162
    Проодност на канали.

19. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    1.612
    Sledete kako rastat folikuli na eho i pogodete go momentot na odnosi. Probajte toa mesec, dva posle toa moze hsg, inseminacija

20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    1.887
    Проодност на канали - ХСГ направи си. Многу често после прва бременост има запушување некакво на каналите.

На Ladyme и Nikolja. им се допаѓа ова.