После колку денови ви се појавило имплантациско крварење? И дали може да биде онака скроз дискретна точка, како кафена?
Нема правила и не мора да значи дека е многу или малку или колку денови. Кога сум имала, било светло розево.
Здраво, после колку месеци од неуспех да се забремени почнувате со испитување? Јас сум 5 месеци неуспешно, за второто дете се работи. Исто така ме интересира да сподели некој искуство после колку месеци обиди останавме бремени. Фала
Под 35 год. после 1 год без успех, над 35 после 6 месеци без успех се почнува со испитувања. Моето искуство беше 1 година без успех, после испитувања направена операција лапаро и хистеро и на вториот обид после операцијата останав трудна. Среќно!
Ние после 6-7 месеци ни се случи бременост, но испитувањата ги направивме веднаш штом падна одлуката, заради возраста над 35г...па после се опуштивме, земавме некои суплементи кои ни ги препорачаа и чекавме.
Здраво женски, имам прашањето до вас. Сум пишувала и во други теми ама еве на кратко, со сопругот се обидуваме две и пол години за бебе, лани имав хистероскопија вадев полип, имав спонтан во април. Пијам терапија за тироидната и ми е во ред, сите хормони ми се океј освен тестостеронот којшто ми е малце покачен. Два месеци сум на летресан примам овитрел и сме активни тие три дена ии ништо не се дешава. Пијам аспирин за некоја мутација, метил фолат, витамини д 1000, селен, магнезиум б6, инозитол, фолиномел... Докторот ми кажа следно почнуваме со инсеминации. Сакам да ве прашам што следно да испитам, да ми препорачате некој доктор за ситуации како мојата, ваше искуство? Некако се чувствувам како да не знам што следно да правам..
Девојки како се справувате после биохемиска и спонтан? Јас не можам да се смирам. Со денови плачам мислам дека светот ми се сруши
Сонтан сум немала.Биохемиска имав,се испалчив еден ден.И продолжив понатаму.Колку и да е тешко мораш,од стрес можеш сите хормони да ги пореметиш,а тоа не сакаш.Верувај дека ќе успееш.Јас се молам еве и мојата борба трае скоро 3 години.Едноставно знам дека сум силна и дека ќе вреди секоја болка.
Околу 10ти во месецот, пример од 5ти Ноември почни да проверуваш онлајн секој ден и веднаш чим ќе пуштат ќе се јавиш на матичната да ти закаже.