1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Baby2018love

Baby2018love Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    1.864
    Здраво пред два дена имав розова крв менструација ми беше на 20ти.10ти имам нередовна и pcos вчера бев на преглед и докторката ми рече дека имам овулација овие 4дена имам температура малце и денес правев тест за овулација никогаш не сум правела иначе 7години се трудам и прв пат да имам најдено овулација имам едно дете ама желбата е преголема за друго фала ви 20251107_140437.jpg

2. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    87
    Здраво
    Имав следена овулација на ехо,пукнат фоликул на 29.11 од 30.11 сум на добрсстон поради подршка за можна бременост ,пробуваме природно денес сум 11-12 Дпо матичнава ми рече да направам домашен тест ако е негативен да ги прекинам добрастонот,имам уште 2 дена до менструација а од вчера имам осетливи гради баш како кога бев бремена ама тогаш заврши со биохемиска,гради никогаш не ми се симптом за добивање ,10 дена ги пиев апчињата,можно ли е уште да е рано за тестирање

3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.695
    Би требало да покаже.Ама почекај уште два дена за сигурно.Направи тест?

4. babymaybe123

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    87
    Da denes napravi po konsultacija so maticnata negativen,ako ne dobiam uste nekoj den ke pravam pak za sekoj slucaj ,sekako ke mi docni radi dobrastonot

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.695
    Сепак почекај до 14ти ден.Можеби покасна имплантација.Со среќа

На babymaybe123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    1.125
    Може да е рано. Мене на 12дпо ми покажа негативен на 14дпо позитивен.

На babymaybe123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. babymaybe123

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    87
  8. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    15
    Здраво на сите

на 6ти добив менструација, ми траеше 5 дена и ми заврши. Пред некој ден имав повторно 3 дена по малку крв на бришење светло розево, си помислив дека може ми се плодни денови затоа што имам рана овулација. Денес ете сега пак ми се случи да имам крв (кафеаво) и на тоалетот и на гаките. Дали е можно да биде имплантациско крварење ова сега?

9. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    727
    6ти ноември си добила? И уште 2 пати прокрваре? Ако е вака ми е многу краток период плус не ми звучи на имплантациско веројатно моментално месецов хормоните се пореметиле. Колку дена ти е циклусот? Ако си добила во октомври секако треба тест да направиш...

На Joanna28 и arwen93 им се допаѓа ова.
  10. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    15
    Циклусот ми беше нормален и траеше 5 дена. Прокрварувам кафеав исцедок, еве сега пак проверував и нема сега ништо. Не знам и јас што да мислам. Инаку да, 6ти ноември добив.

11. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    284
    Здраво, денес ти доаѓа 14 ден од циклус, тоа значи дека можно е да си во овулација затоа имаш кафеав исцедок и мене ми се случило неколку пати.

12. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    727
    Можеби е тоа, но имплантациско обично се случува неколку дена пред циклус, а она треба да добие на 4ти плус минус некој ден, што ми нема логика да е имплантациско.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anna.anvank0

anna.anvank0 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    дали некој има искуство со овој сет? ми искача на фб… се мислам дали да го пробувам

Прикачени фајлови:

14. The Strongest

The Strongest Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, sakam da prasam dali e podobro stimulacija na ovulacija so letrozol ili klimifen, vasi iskustva i vo koi apteki gi ima i dvete?

15. Elh^m#d&

Elh^m#d& Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    Zdravo
    Ovitrelle....Kade da se najde po koja cena,iskustva.
    Folikulite mi rastat preku 25mm i bi sakala da probam so ovaa metoda.

16. Posh

Posh Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo. Se prikluciv od skoro zatoa sto i jas trgnav po ovoj pat i vo momentov se custvuvam isplaseno i izgubeno i navistina mi znaci sekoja poddrska i nasoka koja bi mozela da ja dobijam ovde.
    So soprugot za prv pat pocnavme da se obiduvame za dete vo Noemvri 2024 (vo toj moment jas imav 28 godini, sporugot 31) pri sto vo Januari 2025ta imav pozitiven test. Megjutoa uste vo 6ta nedela doziveav spontan abortus, bese mnogu rano, ne stignavme ni da slusneme srceva reakcija. Spontaniot se iscisti sam, bez potreba od kiretaza. Mojot maticen vo toj moment mi rece ne sekiraj se, taka trebalo da bide, se slucuva mnogu cesto, stom uspealo ednas ke bide pak.
    Taka i trgnav, ne go ni pocustvuvav toa tolku porazitelno, imav nadez deka ke se sluci pak zatoa sto togas se sluci navistina brzo.
    Dva meseci posle spontaniot pocnavme pak da se obiduvame. Vo megjuvreme napraviv 3D i 4D pregledi , ispitav hormoni i brisevi i site naodi mi bea uredni.
    Megjutoa mesecite minuvaa a jas nikako ne uspevav da zabremenam. Vo Septemvri otidov kaj mojot maticen so cel da me posovetuva dali treba da napravam nekoi dopolnitelni proverki. Vo toj moment bev vo plodni denovi pa taman me pregleda maticniot i mi utvrdi ubavo formiran folikul i mi rece super sega odi doma i imajte odnosi. Sepak i toj mesec ne se sluci nisto, pa maticniot spomna deka bi mozele da probame so stimulacii, megjutoa prethodno obavezno da napravime spermogram i HSG.
    HSG go napraviv kaj Tolovski i od tamu dobiv izvestaj deka imam uredna golemina i polozba na uterus kako i dve uredno proodni tubi.
    Vo isto vreme napravivme i spermogram i spermokultura vo Sistina. Spermokulturata bese uredna, no na spermogramot izleze Asthenozoospermia (namalena podviznost na pregresivni spermatozoidi) po sto se upativme kaj urologot Aleksandar Mickovski vo Sistina. Mickovski za nas bese najdobriot doktor so koj se imame sretnato, ni gi objasni detalno site podatoci na spermogramot i ni objasni deka nasata situacija e polesna verzija (namalena podviznost, megjutoa duplo pogolema skoncentriranost) i za takviot spermogram ni rece nema sto da se sekirate, vie ne ste ni za invitro. Sepak mu dade na soprugot terapija od Impryl i Gametix za da ja podobri podviznosta.
    Od nego dobivme preporaka deka mozebi e vreme da se konsultirame so specijalist za asistirana reprodukcija so koj bi mozele da razgovarame za se sto imame pominato do sega i za sledni cekori. Nie vo toj moment navistina ne znaevme kade bi se upatile, pa na negova preporaka otidovme kaj Dimitrov isto vo Sistina.
    Kaj Dimitrov otidovme na 12ti den od ciklus i od tuka mi se srusi se. Prvo ja vide slikata od HSG i rece dobro ova mi izgleda okej. Go vide i spermogramot i rece dobro okej, tuka terajte si so terapijata sto ja imate dobieno od Mickoski.
    Sledno sto go interesirase bese dali imam praveno kiretaza pri spontaniot abortus i proba da ne opusti velejki pa dobro be stom bilo ednas ke bide uste ednas, niti ste vie magionicari niti sum jas. Megjutoa koga sednav da me pregleda, doktorot za 2 minuti pregled mi postavi 4 dijagnozi: nepravilen uterus so T forma, iregularen hipersonicen endometrium (7mm), Smaleni jajnici so po 3-4 AF i nieden vodecki folikul toj mesec. Komentarot na doktorot bese deka imam smaleni jajnici za moja vozrast i deka treba da ispitam AMH hormon. Za T formata na matkata mi rece deka najverojatno ke se pravi prosiruvanje so histeroskopoja i kako sleden cekor mi rece da otidam sleden mesec na poslednite denovi od krvarenje za da proveri dali imam polip i da mu gi pokazam rezultatite od AMH.
    Ova go spodeliv so maticniot i toj mi rece za T formata se primetuva malku na HSG deka od ednata strana e malku stesneto megjutoa toa ne izgleda tolku komplicirano da treba da se prosiruva. Za AMH rece da ispitaj, megjutoa od toa sto go imam videno do sega ne veruvam deka imas tolku namaleni rezervi.
    Vo megjuvreme jas ispitav AMH (vo Ramus laboratorija) i mojata vrednost izleze 0.95, sto spored referentnite vrednosti e niska vrednost.
    Ova go prifativ navistina mnogu tesko i pocna da mi vlijae na mojata emotivna sostojba. Vo momentov imam 29 godini, imam cel zivot redoven ciklus, nikogas nemam puseno, 1 godina se nemam ni kapka alkohol napieno, 1 godina ne pijam kafe, se hranam zdravo i sum fizicki aktivna.
    Ne znam od tuka kako da prodolzam i so moite rezultati dali ke mi odobrat IVF zaradi niskiot AMH i mi e strav deka ako me stimuliraat deka ke ostanam so uste pomal AMH, a ne daj boze ne uspee.Sekogas si velev i da treba da napravam IVF ke odam vednas ke go napravam, samo da bide. Megjutoa so vakvoto AMH sega sum isplasena..
    Ostanuva da vidam sto ke kaze Dimitrov na slednata sredba, pa vo momentov sakav da go spodelam moeto iskustvo so vas mozebi ke me posovetuvate da napravam i nekoi drugi proverki ako nesto ispustam.
    Izvinete za dolgiot post..

17. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    1.125
    Ивф патот не е лесен. Колку што помага за забременување толку може и да и одмогне на жената за нејзиното здравје на долги стази. Се наоѓаш во не толку лесна ситуација и нормално дека ти влијае на емотивниот живот разбирливо. Можеби од толку стрес што си поминала периодов ти влијаело хормонски, да испиташ можеби пак хормони? Да не е пролактинот покачен. Јас не сум доктор и сум немала проблем со амх ама исто така долго време пробувавме за бебе. Би ти рекла следи ги докторските насоки и можеби периодов отидете некаде со маж ти на некое релакс патување. Малку да оттргнеш мисли. И работете на случајот. Не исфорсирано туку уживај. Овој лубрикант е sperm friendly можеби ќе ти помогне, го имам користено.
    Јас лично со Димитров немам најдобро искуство уште кога работеше во Ремедика. Ама не сакам да ја отварам таа тема.

Прикачени фајлови:

• IMG_3344.jpeg
      IMG_3344.jpeg
      Големина на фајлот:
      269,2 KB
      Прегледи:
      18
  18. ристованабане99

ристованабане99 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    71
    Според напишаното, ако добро разбрав, членката има два различни наоди - уреден наод на ХСГ во однос на форма и положба, и ехо наод кај д-р Димитров според кој се воочува неправилна, Т-форма. Дали тоа значи дека оние што ги читаат ХСГ резултатите кај Толовски погрешиле? Можеби за да се расчистат овие дилеми треба да се отиде на трето мислење.

На Elh^m#d& му/ѝ се допаѓа ова.
  19. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    1.125
    Добра идеа е да се оди на трето мислење.

На Elh^m#d& му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.577
    Допаѓања:
    5.443
    Posh здраво, Амх варира не се голем показател мн жени со ниско па имаат забременето, може после стресот, спонтаниот све тоа и затоа се ниски. Немој да се обесхрабруваш. Иди на уште едно мислење. Имам искуство со мн доктори од работа посебно Гиниколози и не ги сакам мажите во браншава тоа е едно мое лично мислење. Појди до Ремедика Симонида или Др Афродита да те видат. Сестрами со хсг од систина, се води еднорога матка, кај Др Афродита ја гледа вика јас извини ама гледам два јајници и септум и еден миом а не еднорога матка. Зетот иста дијагноза на спермограм. Значи он почнува кардио вежби, течање, спермгинн кесички, исфрла алкохол, кафе, благо. За два месеци одлично подобрување на спермограм. Сестра миоинозитол, метил фолат, метил б12, пренатаС, терапија за мутации. Се нормализира овулација останува бремена на страната на миомот и истера патолошки бременост со септум и миом. Се породи во 37+4 во Ремедика. Таква позитивна енергија од Доктор Афродита.
    И за Др Симонида исто можам да потврдам.
    Со лесно, се надевам ќе се охрабриш и да исфрлиш негативни мисли.

На EarthFire, Rozevata, Luna. vk и 2 други им се допаѓа ова.