Една недела од последен ден на менструација или од прв? Не знам колку дена ти трае циклусот ама овулација се случува најчесто од 12-16 ден од циклус. Јас кога останав трудна овулацијата ми беше на 18ти ден од циклус. Тестирај се и од сабајле и навечер овие денови.
Да една недела од последен ден на менструација.Циклусот ми е нередовен затоа почнав со овулациски тестови полицистични имам.Така правам и одсабајле и навечер
Гинеколог да те прати за овулација ти е најдобра опција. Точно ќе гледа и како ти растат фолекули и кога настанува овулација.
За хормони 365 дена во годината може. Не секој добива од понеделник до петок. Плус е болница, 365 дена работи.
Јас денес направив испитување на хормони и ми излезе АМХ 1.07… Многу сум исплашена имам 32 години и се бориме за дете 2 години. Исто така ТСХ ми е 4.39 а Т4 е намален 72, лани кога проверував супер ми беа хормоните.. Препорачајте и добар едндонринолог ❤️
Дојдов само да си кажам дека последнава недела нема ноќ да не сонувам тестови со две линии. Секоја ноќ. Се будам препотена. Кој не поминувал низ ова, нема претстава колку е тешка битката, прво сам со себе. Каков данок зема. И колку е светов инклузивен за се, освен за овие теми. Се радувам за секого, ама последниов месец објави за бремености, особено многу ме погодуваат. Не чувствувам лоши емоции за луѓето што им се случува, напротив им се радувам. Ама во себе ми се бијат бранови и потоа ќе се скријам да си се исплачам.
Да плачеш и да ти олесни. Иста бев буквално и јас. Далеку од тоа дека ми било криво што некоја е бремена, ама несакав да гледам слушам. Ни бебиња несакав да гледам еден период. Особено по прва неуспешна инсеменација , па ужасно се осеќав. Плачев кај ми дојде. Ама дигнав глава, отидов на уште една и бидна, баш кога најмалце очекував. Нема откажување!
Иста бев, баш како што пиша членката погоре едно време не сакав да гледам и слушам за бебиња и одбегнував средби со другарките кои имаа. Секоја објава многу тешко ми пагаше и кога ке останев сама плачев. Периодот кога најмногу посакував, најдалеку бев од успех. Првото ивф успеа
Кои витамини би ги препорачале да се пијат при планирање на бременост? Од матичната не ми е препишано ништо, но сакам да земам суплементи. Фертилимин читам често се спомнува
Мила иста бев и јас, дури и на филмови си плачев каде имаа вест за бременост или породување... Фала му на на бога едно имам, се молам за второ, и сега плачам исто кога има вакви сцени или кога ќе слушнам. Дај боже да ни се исполнат желбите, да се остваруваме каки родители! Среќни празници Ви посакувам мили мои со желби за побројни да сме, да имаме пород и секој од нас да го доживее. Ве сакам и гушкам! Пс. Плачете, си олеснувате и станувате посилни! Не се вознемирувате што ќе кажат, важно е Вие како се чувствувате! Не живееме за народот! Живееме за себе! Кој разбрал, разбрал!