Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Gulumse-kaderine

Gulumse-kaderine Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Devojki zdravo na site. Vekje godina i 4 meseci so partnerot se obiduvame da zabremenam, ciklusot mi e normalen 28 dena, sekoja ovulacija ja cuvstvuvam tocno koga mi e. Vo oktomvri bev na site mozni pregledi kaj dvajca ginekolozi, napraviv ispituvanja na hormoni, eho na matka i jajnici, pap i mikrobioloski od togas pocnav da pijam i folna kiselina. Doktorite togas kazaa deka vo vrska so mene e se vo red, da probuvame uste 5,6 meseci pa ako ne dojde do bremenost partnerot da napravi spermogram. Jas imam 34 godini partnerot 43. Da napomenam deka do pred 3 meseci nemavme bas osnosi vo sekoja ovulcija bidejki ne ziveevme zaedno, no ovie 3 meseci sme aktivni. Posle odnosi vo ovulacija imam naduenost i gadenje den, dva no pocnav da dobivam namesto na 28 dena na 23-24 sto do togas ne bilo slucaj. Minatiot mesec pred menstruacija imav tolku mnogu izrazeni hormoni sto se mi smrdese mnogu odvratno, imav gadenje i povrakjanje. Ke ve zamolam za sovet dokolku nekoja imate slicno iskustvo