Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ivv7

ivv7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    20
    3 месеци е релативно краток период :) ама и јас сум како тебе, сакам одма и сега. Ние пробуваме активно 4-5 месеци, а претходните 5-6 не се замарав баш многу. Направив пап, брисеви, испитав мутации сама на своја рака, цела крвна слика со хормони, хомоцистеин, б12, витамин Д, АХМ, феритин, се што може да се испита хахаха. И сопругот спремограм. Од суплементи пијам метилирана фолна, вит Д 2000 И.Е и омега
    Пред скоро 2 недели имав биохемиска, ама гледам да си најдам светла точка, дека сепак ете може да биде работата
    Од мое искуство, јас би ти кажала да направиш вакви основни испитувања, јас откако ги направив некако ми дојде како олеснување и ми се тргна тој психички товар да мислам дали има нешто што не е океј :) и баш тогаш "фати"

На Lenaa__12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    219
    Ти благодарам многу за одговорот. Доколку и овој месец биде неуспешно ќе инсистирам и јас да направам испитувања.

На ivv7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    84
    Gaia , nekade procitav deka pravevte invitro vo grcija , moze da mi kazete kade

4. ele.na

ele.na Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2019
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    34
    Здраво, со партнерот веќе 6 месеци се обидуваме за второ бебенце но неуспешно. Првиот пат кога решивме да пробаме од прва останав бремена од 1 однос. Породена сум пред година и 8 месеци со итен царски рез. Знам дека медицински гледано сеуште е рано, до 1 година е во граници на нормала ама не сакам да го губам времето и би сакала на своја рака да почнам со испитувања. Дали можете да ме упатите од каде да почнам и што е најбитно да се испита како за старт, кои хормони? Исто така тука на форумов доста пати прочитав дека после царски рез се појвува проблем со проодноста на јајцеводите па сега и тоа ме мачи, дали и за тоа да закажам преглед..

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.875
    Допаѓања:
    26.849
    Па најубаво и хсг да су направиш. Хормони и спермограм сопругот.

На ele.na му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    66
    Летрозол дали може приватно или само на рецепт е? Тие што инате правено инсемнација колку денови сте биле стимулирани?

7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.403
    Допаѓања:
    1.289
    5 дена, по 2 или по 1 дневно. Јас со рецепт ги имам земано. Многу се подобри од кломифен, не тенчат ендометриум.

8. Lana001

Lana001 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Какви искуства имате со летрозол за стимулација, после 7 месеци обиди таа терапија ми е препорачана?

9. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.403
    Допаѓања:
    1.289
    Позитивно.
    Рамномерно растење на водечки фолекули, без цисти, без тенок ендометриум. Постигната близначка бременост.

На Lana001 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки. Да прашам, доколку се одлучам првото инвитро да е со природен циклус (Амх 0.686 пред 2год,сега немам испитано), дали доколку би било неуспешно, при повторно поднесување на документи до комисија во ФЗОМ за втор ваучер, би ми барале повторно да испитам АМХ?

11. Lana001

Lana001 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    od prv ciklus ili nekolku

12. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    31
    .
    Дали знаете да ги протолкувате резултативе?

Прикачени фајлови:

• IMG_4290.jpeg
      IMG_4290.jpeg
      Големина на фајлот:
      154,5 KB
      Прегледи:
      26
  13. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    31
    Здраво девојки Дали некоја знае да ги протолкува резултативе што ги праќам подолу? Меѓудругото имам инсулинска, полицистични не ми се потврдени од ниеден гинеколог досега. Пијам еутирокс поради хипотироидизам после првиот пораѓај. Моментално на терапија три дена од 50 и четири дена од 25 еутирокс. Циклусот ми е секогаш различен некогаш 30 дена, 34 , 36 дена секогаш е различно.

Прикачени фајлови:

• IMG_4290.jpeg
      IMG_4290.jpeg
      Големина на фајлот:
      154,5 KB
      Прегледи:
      14
  14. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    237
    Овие се репродуктивни хормони. На 3 ден од циклус ти се правени? Сите се добри, во рамки на референтни вредности.

15. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    31
    Да, направени се на трет ден од циклус. Некако во однос на референтни вредности мислев да не се ниски и да не има проблем да нема овулација

16. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    237
    Консултирај се со гинеколог ама сосема во ред се резултатите. За овулација пробај да следиш со тестови, или мерење фоликули кај матичен гинеколог, да фатите за сигурно.

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.881
    Допаѓања:
    15.116
    Според ова имаш полицистични јајници. ЛХ ти е повисоко од ФСХ, а треба да е обратно, што и укажува на полицистични, на ехо не се гледа?