Клиника работи ако си од Скопје. Мислам дека не се баш веродостојни на втор ден. Затоа и потенцираат на трет ден да е.
Доколку немате над 30, 35 год, не би требало да се притискате и оптеретувате. Чувајте си ја силата за вистинските секирации како родители, ехеее, ако уште за зачнување после само 3 месеци се оптеретувате со стресови, кај ви е крајот )) 3 месеци се ништо, мин една година може лагано да се пробува, со кеиф, опуштено, редовно пред да тргнете по тие врати за проверки. На крај краеви, не е зачнувањето секогаш плукни-залепи! Ретки се тие од прва што им се фатило, ретки среќлии. Најчесто требало повеќе пати. Пак ќе кажам, ако сте под 30 и ако немате никаква дијагноза до сеа. Уживајте само, се ќе биде!
Predlozete mi kade i dali da pobaram opcija za invitro. Imav dve biohemiski bremenosti za rok od 10 meseci. Ispitano kariotip, trombofilija, hormoni se e vor red. Neznam sto da pravam , ve molam pomognete ako znaete nesto od iskustvo...
Сакам само да ја споделам мојата приказна, со надеж дека на некој ќе му помогне. 7 години се трудевме за бебе, и никако не сакаше да се фати, иако немаше никаков физиолошки проблем. Поминавме сите испитувања, стимулации со кломифен, инсеминации и џабе. Сѐ во ред и пак нема бременост. Во меѓувреме се спремавме за ин витро, а јас бев на режим за регулирање на инсулинска резистентност. Како што се намали инсулинот, така останав бремена природно и не можевме да си поверуваме, но еве ја пред нас веќе голема 5 годишна мома Јас продолжив со нискојаглехидратна диета до ден денес, и инсулинот ми е постојано во контрола (под 6 на гладно) и сега сум бремена на второ што се фати од еден и единствен пат сосема неочекувано (јас мислев дека тоа само на филмовите го има). Она што сакам, е да апелирам доколку се соочувате со потешкотии, да си го проверите инсулинот, многу често ова поминува недетектирано, а толку многу е поврзано со неможноста да се забремени, а е многу лесно за контролирање. Тоа го покажуваат многу нови истражувања, а знам и други случаи, кои после ваков режим веднаш забремениле. Ви посакувам побрзо и лесно завременување на сите
Zdravo devojkii imam edna maka veke nekolku meseci probuvame da ostanam trudna pred eden mesec doktorkata mi rece da pijam klomifen na 3 den od menstruacija taka i napraviv. Ovoj mesec eve 27mi sme ushte nemam dobijeno napraviv test bese negativen,neznam dali ushte e rano da pocekam ushte malce i da napravam drug ili da idam na pregled Posledna menstruacijaa imav na 17.02
Па обично на ден доцнење.Или ако имало покасна имплантација.Направи уште еден ако ти е мисла,или провери преку крв.Отприлика кога имаше овулација?
Pa otprilika na 01.03 Neznam dali ovaa moze da ima vrska so policisticnite jajnici ama mi kasnelo po nekolku dena ovoj pat mnogu poveke i plus minatiot mesec go zemav klomifenot
Па би покажал тестот сигурно.Најверојатно од кломифленот ти доцни.Сепак направи уште еден тест.Кога го направи тестот?
Здраво девојки веќе 3 години се мачиме за бебе,а имам едно 8 години вчера правев инсеминација во Систина ,бев стимулирана со Кломифен имаше два водечки фоликули..терапија утрогестан вагинално и Аспирин 100 ..некоја со слично искуство
Јас ја имав истата терапија, само без кломифен. Кај мене хиперстимулација прави и без него бев. На ова и метилирана фолна пиев и еве ја ѕверка моја ми создава секој ден по едно ново бело влакно. Многу многу среќа ти пуштам.
Дечки, новости Подобрување драстично во спермограм. Ве молам кажете ми каде купувате тестови за овулација, поефтино нормално?