Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    5.581
    Јас тука ти цитирам таму да не сум оф-топик, а може по мене ќе добиеш и совет од некој со слично искуство..
    Мислам дека целосно днк фрагментацијата не се гледа на класичен спермограм, не знам дали само класичен спермограм имате направено.

Може да е и до тоа проблем колку и мал да изгледа, ако има проблем со днк фрагментација се случува оплодување, ама запира развојот.

Дали сопругот е пушач, користи алхохол?
    И дали урологот ви ја кажал причината зошто има проблем и дали има начина да се реши?

Јас не знам многу да ти помогнам, ама тука има некој сигурно што ќе ти даде совет.

2. mamacita que

mamacita que Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    54
    Ве напуштам од темата со добри мисли и на сите ви посакувам наскоро да се дружиме во другата:l::l::l: IMG_9735.jpeg

На Iamstorm, stormyy, МикиМаусовка и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Ѕвездичка ⭐️

Ѕвездичка ⭐️ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    52
    Честиткии, да имаш лесна бременост :inlove:

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nesumtuka

Nesumtuka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    има ли тука некој со отворена (класична) миомектомија да прашам за совет/искуство?

5. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    344
    Со партнерот сакаме да пробаме за бебе. Превентивно, пред да почнеме, направив комплетен гинеколошки преглед, вагинално ехо, микробиолошки брисеви, пап тест и хормонски анализи, вклучувајќи тироидна жлезда и инсулин. Сите резултати се во ред. Добив препорака за фолна киселина и почнав да ја пијам. Според вас, дали е потребно уште некое испитување?
    Инаку, имам 27 години.

6. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    419
    Сето ова што е набројано се однесува на женскиот фактор и, генерално, до една година обиди нема потреба од анализи. Но, еден спермограм лично ќе ми заштедеше година. Затоа не ми е јасно зошто тоа не се прави порано, не треба и машкиот фактор да се занемарува.Од сè што наброја и само поради лично искуство, сметам дека барем еден спермограм треба да се направи.

На ele.na му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.183
    Спермограм а не е лошо и проодност на канали, не е нешто страшно а мн важно исто така за да не се губи време. Ако не ти се проодни каналите џабе е се друго да е во ред.

На Hope IT му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.403
    Допаѓања:
    5.175
    IMG_7775.jpeg

Ве чекам да се дружиме сите што поскоро во другата тема. Со лесно и со среќа на сите. :l: Ве гушкам.:hug:

Пред 1 година спонтан, немавме обиди, се плашев и сега после прв обид господ не поддржа! :angel::inlove:

На Iamstorm, Panda00, МајаЃ6 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    18.606
    Со среќа, честитки! :hug:

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vera-Olivera

Vera-Olivera Нов член

Се зачлени на:
    19 мај 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    10
    Здраво на сите :l:
    Минатиот месец одлучивме дека е време да почнеме да се обидуваме за бебе, но добив и океј само еден месец е во прашање не ме загрижува тоа.
    Она што не можам да го извадам од памет е дека бев на нормален преглед и докторот забележа полип на матка. Не сака да ме пушти да го извадам сеуште дека немам никакви симптоми, но го виде на ехо.
    Пап и се останато е во ред, сите резултати се супер но јас не можам од памет да го извадам полипот. Дали може да пречи за забременам ?
    Му напоменав на докторот дека сакам детален преглед затоа што планирам бременост и прашав дали би пречел полипот но не добив конкретен одговор. Ми кажа дека не би требало затоа што не покажувам никаков симптом и да одам на преглед за 6 месеци.
    Не сум мирна некако. Што мислите вие? Некое слично искуство?

Благодарам :l:

11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.254
    Полипите можат растат во бременоста.Исто така знаат да дадат и крварење па ќе си правиш стрес непотребен.Јас два пати вадев полип и воопшто не е сложена интервенцијата,10мин под анестазија и си одиш дома по неколку часа.Одлуката е твоја ама јас би го средила за да имам мир 9месеци

12. Lia666

Lia666 Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2026
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки! Имам едно прашање
    Последна менструација на 7ми бев на гинеколог на 18ти на ехо ми кажа дека имало овулација пукна јајце е сега денес 28ми направив тест беше негативен. Што мислите дали е уште рано да почекам уште малку,

13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    18.606
    Почекај да ти доцни, па направи тест.

14. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    1.903
    Скоро 6 месеци се обидуваме за бебе ама нема ништо, сега купив фолна киселина, ќе почнам да ја пијам да ми заврши циклусот. Сакав да прашам дали има некој позитивни искуства?

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.360
    Допаѓања:
    15.716
    Фолна киселина е само суплемент, немаш никаква штета. Дали имате испитано нешто?

16. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    1.903
    За сега сѐ уште не, мене циклусот точен до ден ми е секој месец, абе како не ми закаснало 2-3 дена макар да се посомневам во нешто

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.360
    Допаѓања:
    15.716
    Испитај си хормони, брисеви, едно ехо да те зирне како растат фоликули. Машкото еден спермограм и спермокултура нека направи. Кај нас не препорачуваат пред година вака прегледи, но еден преглед некогаш штеди време.

18. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    1.903
    Да, планираме следниов месец да ги завршиме овие работи, барем да сме сигурни. Ти благодарам за советот
    Многу е фрустрирачки кога сите околу тебе се бремени, од колешки до другарки, сите само се со новости а јас се радувам за нив и тажна сум за себе во исто време:?:

На Rozevata, _Vera_ и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.360
    Допаѓања:
    15.716
    Кога најмалку очекуваш ќе биде.:l:

На SelenaGomez му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    715
    Фсх - 7.2
    Лх - 5.1
    Дхеа - 4.80 ( 3.9 горна граница)
    Прл - 30.1 (29.2 горна граница)

Како ги добив резлутатите од хормоните, се чувствувам како целата надеж да ми сруши. Редовно ги проверувам на 6 месеци (и пред да планираме бременост) и до сега бил добри, овој пат и не се баш. Воедно имам и полип, 0.9мм големина.
    Во четврток сум на преглед но ми треба совет/мислење, не можам да ги извадам од глава резлутативе.