Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Домакица честитки имај убава бременост.
    Наскоро и на другите ви посакувам двете цррки да ви сд појават :)

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kifla

kifla Нов член

Се зачлени на:
    6 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo zenski! I jas sum nova na forumov a procitav nesto nekoj lek so cigla i temjan?? Dve godini sme vo brak imame slab spermogram i nema bebe :sweat:

3. vero1

vero1 Нов член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas sum nova na forumot i se nadevam deka ke se najde nekoja od vas da mi dade nekoj sovet ili nekoe slicno iskustvo ocajna sum do besvest imam maka i sakam da ja spodelam so nekoj
    na 14 februari dobiv no mi bese se nekako kako i da ja nemam bolki nemav mnogu ne mi ni tecese kako da imam se mi bese kako da nemam posle menstruacija nedela dena zabelezav promena vo mojot stomak jas sum slaba i nemam stomak moze nesto malku pred da dobijam no ovoj pat ne mi se izgubi stomakot duri mi se pojavi kako srtanicno od polovinata odma pomisliv na bremenost imav malku i bolki na desnata strana ama ne vo jajnicite tuku kako peckanje blizu papokot posle nedela dena kako da pocustvuvav mrdanje vo mene bas bev radosna koga sedam niskoto dole mi smeta i ne mozam da sedam so skrsteni noze mi smeta potoa na 10 mart dobiv mi traese tri dena a dva dena krvarev ne non stop no imav i grutki togas padnav vo ocaj mislev nema sansi nisto no stomakot mi stoi i isto osekam i ocajna sum ne povrakam no ne sum povrakala ni so prvite dve bremenosti napraviv test no izleze negativen i sega mi estrav da go povtoram od simptomi nisto ne osekam drugo gradite mi se malku porasnati me bolat no ne taka strasno krugot okolu bradavicata mi e zgolemen no ne mi e potemneta bradavicata mnogu ne znam sto da mislam ima nekoj slicno iskustvo mozno li e da sum bremena i pokraj toa sto krvarev ve molam ima nekoj iskustvo takvo vi blagodaram

4. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    А да отидеш на гинеколог и да си ги скратиш маките? Таму ке го добиеш најточниот одговор. По ова што си го пишала имаш искуство со 2 бремености, незнам како можеш да помислиш дека веднаш штом ке останеш бремена ке имаш стомак и до толку ке ти смета што нема да можеш да ги прекрстиш нозете, а и мрдањето на бебето во бременост најрано се осеќа во 17 недела. Можно е да си 5-ти месец бремена? Ако не, тогаш причината за овие симптоми е сигурно нешто друго, ама точниот одговор само на лекар можеш да го добиеш. Поздрав!

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и јас мислам треба да отидеш на доктор како можеш толку време да издржиш да не провериш што е работата па ни тест не си направила

6. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Девојко ти сама кажуваш дека си добила и во февруари и во март... И да ти трае 3 дена тоа е сепак менструација... Направи тест ако толку се мислиш но мали се шансите да си бремена

7. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Честитки Domacica, имај лесна бременост!!!! :)

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Девојки се изгубивте :hai: :hai:
    Има ли некоја нешто да пријави?
    Јас почнав да збеснувам, вчера му се налутив на мм без причина и си легнав рано за инат :lol: 8)
    Недела треба да добијам, ама готово почнав да размислувам на тестови, се некако нозете кон аптека ме влечат :rofl:
    А немам никакви симптоми освен тапа болка на јајниците што секогаш ми се јавува и пред добивање... И така... Си се олеснив... :P поздрав од мене и имајте најубав ден :inlove: :inlove:

На vodolija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја денес бев на гинеколог за папа тест, и 14 ден ми е од циклусот, и докторот ми го сврте екранот да видам како е голема јајце клетката, и ме праса дали маз ми е дома и одма да работиме на случај, не вечер туку одма, ама он дојде у 18саат од работа, а ја бев сабајле рано , па незнам, се надевам не сме закасниле, ке видиме за две недели! :inlove:
    инаку сабајле кога тргнав осетив дека почнува да ме боли стомакот и да ми се дува по малку, осеќав како да имам балони полни со вода у стомак и немозев бас комотно да одам.....и он ми рече сега е моментот, така да девојки стом ке го почувствувате ова веднас фрлајте се на работа! сега и ја ке знам кое е чувството за вистинскиот момент! :lol:

На vodolija123, Domakica и wtff им се допаѓа ова.
  10. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    На сите што се обидувате да забремените, а е без успех ви препорачувам да си ги направите сите потребни испитувања, да не чекате и да не се измачувате. Ве гушкам и ви посакувам на соте побрзо да си гушкате бебенце. Инаку, мене не ме снема само се префрлив во темата вештачко оплодување ;)

11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336

се надевам дека во најбрзо време ќе се израдуваш на две линии и ќе си гушкаш бебенце...какви испитувања се прават конкретно за женско?

12. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Прилично...хормонален статус на 3 ден од циклус, седиментација, па ХСГ за да провериш дали имаш запушување на тубите, мене ми кажаа само на едната, но јас сепак си направив и лапаро/хистеро кадешто се утврди дека и двете се, такшто и тој зафат го правев, во меѓувреме ХИВ, хепатит Б и Ц и крвна група, а мажот само спермограм и спермокултура. Е тоа ти е женско, долг е патот да дојдеш до најпосакуваното нешто на свет, ама па кога ќе си го/ги гушнеш се ќе заборавиш. Јас сум многу среќна што навреме ги направив овие испитувања, разочарувачки е одговорот, но има решение за се. :hug:

На Rusi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Срам ми е да кажам, утрово направив тест и негативен е ;( Секој месец се повеќе се разочарувам и си мислам нека нешто не е во ред со мене :worried:
    Може треба да почнам со подетални испитувања, кои хормони се испитуваат и колку чини на приватно дали знаете, не можам да одам во државно крв да испитувам...ако знае некоја цени за адриалаб или авицена кажете ми ве молам. Фала

14. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Убаво е да ги почнеш испитувањата од хормони и проодност на канали. Двете се прават на ГАК. Хормони се испитуваат на 3-ти ден од добиено(тогаш се најточни резултатите), мислам дека се околу 8-9 хормони кои се испитуваат и чини 350-400 денари. Матичниот гинеколог ке ти даде упат за ГАК и ке пише кои хормони треба да се испитаат, ама се обично околу 9. Не се закажува, работат и сабота и недела, зависи кога ке ти биде 3-ти ден од добиено тогаш ке отидеш, резултатите се мислам утредента. А за проодност на канали можеш да прашаш кога веке ке бидеш таму, па ако сакаш и да си закажеш, таму најубаво ке ти кажат како треба. Се надевам ке ти биде од корист ова што сум се изнаприкажала толку :D

15. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526

Chache87,

што да се каже и јас добив во понеделникот. Ја се обидувам само два месеци, ама неможам никако да се опушат ама никако луѓе незнам што да правам, дури и не спијам, потсвеста ме убива, имам болки во желудник од што се нервирам, за никаде сум, а кога ќе видам трудна жена мислам дека сами солзите ми доаѓаат. Лелелееее катастрофа а свесна сум за се и неможам ништо да променам :@ . незнам до толку да сум си чукната или повеќе да речам емотивна :(

16. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Колку се обидувате?За се ќе те упати матичниот, оди постепена како што пишав погоре и како што ќе ти каже матичниот така ќе правиш :) ајде ти се молам, какви се тие глупости, нема разочарување, за се има решение :*

17. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    Девојки сакам само да ве поздравам бидете сите смирени колку што можете без разочарување се што треба ке си дојде како велат ИЗГУБЕНО Е ТОА ОД ШТО СМЕ СЕ ОТКАЖАЛЕ затоа вие не се откажувајте. Знам тешко е и јас се натажувам кога ке ми дојде ама не сум без надеж. Мене уште една недела и треба да не ми дојде :) само си викам зошто ме мачат чести вртоглавици и главоболки. Можно е од низок притисок пошто таков го имам да е сево ова? А немам некој апетит малку јадам многу сум жедна, исцрпена и уморна.
    Поздравче до сите :*

18. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Седум месеци се обидуваме, на почеток си свиркав кога ми доаѓаше, знаев дека не може одма но почнав многу да се загрижувам... Правев пап пред два месеци и му кажав на матичниот дека се обидуваме и ми кажа да пробаме уште неколку месеци па да видиме. Ќе си чекам да ми дојде па после тоа ќе закажам.
    А за моите да не зборам, едни ми викаат оди провери се, други што ќе проверуваш здрава права си.... Фала ви девојки на поддршката, ве гушкам сите, мора да бидеме силни :hug: :hug:

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    И јас после 7месеци обид забременив и еве ме сега со малечка душичка кај мене :)
    Не се проверував и сл. Но не е лошо да си направиш таква проверка али најјбитно е да си се сакате со мм и да си уживате затоа што кога си опуштена и без стресови повеке шанси имаш.
    Не се грижи само смирено и набргу ке биде и бебуш :)

На chache87 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Не кревај паника, не се забременува туку така...мислам кај некој успева но реално не е така. Треба да се проверите двајцата ако после една година не заштитен секс не останеш бремена. Ако ти е редовен периодот следи си плодни денови, ако не мери температура...ама во секој случај ти е рано да се изложуваш на било какви третмани.

На chache87 му/ѝ се допаѓа ова.