Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    15.762
    Пролактинот е стрес хормон и мене ми беше волку, за месец ми беше 15 и истиот тој месец останав бремена. Имав и јас полип, го исфрлив сама, телото ми го исфрли. Но можеш и со операција, 10 минути рутински е.

2. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    718
    Јас го имам 2г, не расте, не го исфрлам. Ќе треба да го извадам.

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    15.762
    Не е страшна процедурата. Припази на храна, вежбај, некои витамини и ќе се среди.

На Ladyinblackkk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lor

Lor Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2025
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    26
    Не се секирај. Цел живот имав инверзија на фсх и лх, сами од себе се средија лани без терапија. Пролактин исто, ми варирал до 60, лани бев некои +4 од горна граница, па останав трудна. Дха исто, кај мене е дупло од нормална граница цел живот. Мислев исто ќе имам многу проблеми со забременување, па излезе дека не е точно.
    Како и да е консултирај се со гинеколог, ама немој да губиш надеж.

На Ladyinblackkk и _Vera_ им се допаѓа ова.
  5. Ladyinblackkk

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    718
    И мене од секогаш ми е близу горна граница, но не било вака покачено. Планирам да закажам и кај ендокринолог, па ќе видиме.

6. Margaritta123

Margaritta123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, пред година ипол останав бремена и во 9та недела плодот да снема срцева реакција (се разболев тој период, а после тоа покажа и мутации на тромбофилија). Абортусот беше медикаментозен и после тоа никако да добиеме позитивен тест.
    Направени се сите тестови, сопругот има лош спермограм а кај мене не се гледа завршеток на десна туба. Од Трајковски (ЊуБорн) и Димитров (Систина) беше препорачано да се направи хистероскопија и лапароскопија, а за сопругот ништо.
    Не ми е јасно зошто ме тераат одма на операција. Во прилог е прикачен резултатот од спермограмот.

Дали има некоја препорака за доктор за сопругот да се среди спермограмот или некоја сугестија за апчиња? Благодарам

Прикачени фајлови:

7. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.185
    Очигледно се сомневаат нешто штом и самата велиш дека нешто е чудно со едната туба. Подобро да видат што е работата и да се среди ако треба. Мене без никаков сомнеж ме прати Трајковски на хистеро дијагностичка па испадна септум сум имала. Штом двајца доктори ти викаат значи нешто има. Хистероскопијата не знам ни дали може да се нарече операција, за лапароскопија не знам, не сум правела, ама од она што го знам ништо страшно.

8. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    1.783
    Za zal spermogramot e mnogu los, moe mislenje deka treba invitro i plus toa histeroskopija stom ti preporacuvaat za da si na sigurno nareden pat koga ke si bremena deka ke nema problem. Za podobruvanje na spermogramot moze meleni jatki so med i sekako nekoi apcinja da vi preporaca urolog, moze da odite kaj Mickovski vo sistina

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.350
    Допаѓања:
    15.142
    @Ladyinblackkk @Lor
    Како се чувствувате кога хормоните ви се покачени?
    Кога хормоните ви се горе, долу, надвор од границите дали чувствувате некои промени како раздразливост, напнатост, анксиозност?
    Околу циклус и некогаш околу овулација имам вакви симптоми, веќе два месеци се канам да одам да испитам хормони ама се испага баш тој ден да не сме во можност, морам до Ск а не ми е близу.

10. Lor

Lor Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2025
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    26
    Искрено, немам приметено, дали дека цел живот ми биле во хаос, па сум се навикнала да функционирам вака :D
    Единствено хормоните ми имаат влијаено естетски, со цистични акни кои во последнава година се смирија и длакавост што си ја носам цел живот.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.350
    Допаѓања:
    15.142
    Тогаш џабе да не испитувам, а и што ќе ми прават и да е до нив :D

12. Ladyinblackkk

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    718
    Исто, цел живот мака мачам со акни, сега последните 2г ми е средено лицето има по некоја само, но грбот лом. Цел ден сум со чупалица во рака за влакненца на брадата, растат како луди.
    Друго разлика е замор, колку и да спијам или одмарам пак сум без енергија во последно време, а од друга страна несоница навечер.
    Друго, се до пред 2 месеци при овулација имав болка во јајниците, секој месец можев да кога е, некој месеци дури баш ме болеше при пукање на јајце клетка што имав болка при одење. Според матичната, нормално е. Последните 2 циклуси немам ни Б од болка, апсолутно ништо. Мада не знам ова дали е до промена на хормони, повеќе ми е знак дека воопшто сум немала овулација па со тоа ни болка.

Последна измена: 3 јуни 2026
    На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DaniDaniela1802

DaniDaniela1802 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    28
    Здраво девојки,да прашам
    Зошто е многу тешко забременување 2риот пат и дали има некоја што поминала таков пат,кажете искуства
    Да знам што да правам:)

14. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    227
    За хистеро, лапаро слушај го др. Димитров, мене тој ме оперираше како што кажа се така и испадна на крај. Лесна операција е, убаво се гледа состојбата на тубите. Со среќа

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.014
    Допаѓања:
    4.887
    За 2ро уште ништо после 3г... неколку испитувања операција нема никој одговор зошто и како ...

16. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    Што ти рекоа докторите за полипот дали мора да се оперира или со помоп на некоја терапија ноже да сс одстрани?

17. DaniDaniela1802

DaniDaniela1802 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    28
    Со лесно,какво време дојде се е сведено на нервози
    Порано подруго е било,поздраво и се

18. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    721
    Допаѓања:
    679
    I jas bev vo ista situacija, prvoto dete od prva, za vtoro se macevme 5,5 godini. Na kraj bidna otkako se otkazav na 40 godini.

На DaniDaniela1802 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    Kaj koj doktor od bolnicata organdziski imate dobro iskustvo za pregled?

20. Ladyinblackkk

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    718
    Мора да се оперира, централно е позициониран, им смета на тубите.