Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    347
    Девојки помош ве молам.
    Последен циклус на 27ми јули.
    Незаштитени односи имавме пред циклусот од 20ти до 27ми јули и кога заврши циклусот од 3ти до 15ти август.
    Правев два теста досега.
    Првиот на 13ти август негативен и вториот на 21ви исто негативен. Да нагласам ги правев навечер двата со селф клиар.
    Скроз ли е исклучена шансата за бебе?☹
    Ова ни беше прв месец обид.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.844
    Допаѓања:
    16.221
    Почекај да ти касни.

На Kika123@! му/ѝ се допаѓа ова.
  3. god6

god6 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, mozebi ne e za tuka prasanjeto.. Dali znaete dr.Tase vo Plodnost dali pravi histeroskopija i ako imate praveno vo Plodnost i kaj nego dali ste zadovolni?

4. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.584
    Јас имам правено ама одамна...2018, и тој ми ја правеше, тогаш беше околу 42000 ден....а сега не знам, на видеата ми излегува дека син му голем дел од операциите ги прави.

5. Kika123@!

Kika123@! Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    @mom to be
    Naprajv beta hcg denes , ispadna 0
    Negativen ama jas uste nemam dobieno

6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.403
    Допаѓања:
    2.462
    Тогаш закажи си на гинеколог да ја видат причината зошто ти доцни

На Kika123@! му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    388
    Здраво, јас пред две години правев хистероскопија и иако ме водеше Кристинка, син му на Таше ми ја правеше хистерскопијата, тој беше потпишан на документот.

8. Kika123@!

Kika123@! Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Се јавив, термин дури 31 август.. ми рече матичната да ја повторам бетата за една недела,секако ако не добијам во меѓувреме.. можно било да сум имала покасно овулација..
    Ти благодарам ❣️

На mom to be му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ivana0505

Ivana0505 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    16
    Девојки имам прашање за тие што имаат правено брис и биопсија на ендометриум. Кој ден од циклус сте ги правеле испитувањата? Пред овулација, после овулација?

10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    1.392
    Пред овулација, некаде 8 ден

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    16.229
    Тука најмногу ве има и овде да прашам добар трансфузиолог на приватно, кај Нино сум ама на одмор е дури на 9 септември почнува а тие денови пак јас не сум во МК а сакам овие денови да одам.

12. Annabela2

Annabela2 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, се обидуваме за бебенце еве веќе 13ти месец. Наскоро треба да правам и HSG, a хормоните ми се еден месец нормални еден месец катастрофа, зборувам за Prolactin и TSH највеќе кои варираат еден месец ми е Prolactin 9 потоа пп два месеци 38, а TSH ми е еден месец 1.7 друг месец 3.5... непредвидливо. А за FSH пред 4 месеци беше 9 а сега резултатот покажа 15. Испитувам утре и AMH поради оваа причина. Дали сето ова може да е од стрес или од тироидната? Како се справувате со анксиозноста на природен начин и дали има потреба да посетам ендокринолог?

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    16.229
    За ТСХ кога ќе испитуваш мора да си смирена и наспана. Ако тие денови си била под стрес или со малку сон може да ти биде покачен. Земај по две бразилски на ден, пиј магнезиум бисглицинат, омега 3 6 9 и Д витамин. Ќе го доведиш во ред без терапија, не ти е нешто висок, и колку можеш безглутенска исхрана, здраво да се храниш. За пролактин не знам, консултирај се секако со стручно лице ама само за ТСХ не се ставај веднаш на терапија, можеш да го намалиш. Испитај другите хормони на тироидна и консултирај се со ендокринолог, доколку не се драстично високи обиди се сама.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Annabela2

Annabela2 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Другите хормони од тироидната се Ок, али TSH варира а од тоа и пролактинот претпоставувм, што можеби е и од стрес. А за бразилски ореви по две јадам од месец Март уште кога го добив првиот резултат, заедно со магнезиум бисглицинат, Д3 (и други витамини пренатални), но сеуште не е стабилна, инаку јас сум баш за тоа ако може на природен начин да биде. Фала на одговорот во секој случај!

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.844
    Допаѓања:
    16.221
    Не, пролактинот реагира на стресот. За тироидната ќе одиш на ендокринолог. Пролактинот е стрес хормон, а тироидната ќе мора да те видат, плус и антитела да испиташ. Ми бил горе доле пролактинот, тироидната не мрдала.

16. Annabela2

Annabela2 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Пролактинот ми варирал 36 па 13 па 38 пак и тн.
    Имам испитано антитела плус Т3 и Т4 и се било вред, значи никогаш не надминува 4.1 ТSH (до 5 се смета за ок генерално за постари) а сепак не е стабилен колку што е идеалното за бременост под 2.5. Изгледа ќе закажам следно за ендокринолог.

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.844
    Допаѓања:
    16.221
    Да, затоа и ти викам зашто за бременост е идеално до 2.5 па и 2 е добро. Дури и за небремени без ралика на границата 5, ќе ти кажат дека е многу.

На Annabela2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavender13

Lavender13 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.766
    Допаѓања:
    5.598
    TSH е многу сензитивен. Јас не знаев ( никој и не ми ни кажа додуша додека го испитував во МК ) дека пред земање крв, мораш 15 мин да седиш, да се смириш, да немаш никакви физички активности пред тоа, убаво да си наспана и одморена.
    Мора барем неколку циклуси ( под исти услови на земање примерок ) да варира резултатот за да укаже на некој проблем.

На Annabela2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Doublett

Doublett Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2026
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки, дали има некоја која после отстранување на септум истанала трудна и за колку време.. На нас докторот ни спомна инсеминација, а пробуваме само два месеци, некој со слично искуство?

20. Annabela2

Annabela2 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Мал период пробувате, пред операцијата имате пробувано за бебе? Ако има некоја друга причина за инсеминација како машки фактор или намалена резерва на јајце клетки па да се брза со инсеменација. Најчесто што имам читано 6 - 12 месеци најпрво природен обид потоа предлагаат такви работи. Побарајте второ мислење.

На Doublett му/ѝ се допаѓа ова.