Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Хахаххаха ме изнасмеа, како јас да сум го пишувала, ептен си се препознав :lol: :D
    Чекамееееее резултатиииииииии

2. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Hема потреба да се измачуваш и да чекаш до утре,задутре :wasntme: ,јас сепак мислам дека си :$ ,туку така не се појавува втора црта нит отпосле..зошто ти кажувам да направиш уште денеска тест? дека истата ситуација ја имав и јас со тестот,отпосле ми ја покажа таа бледа линија и тоа на бааги поминато време.

3. maci87

maci87 Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите и на идните мајки им честитам и им посакувам со лесно да си ја износат бременоста. Сакам да прашам што ли се случува со мене значи вака добив на 7 март и откако ми заврши по една недела кога се вратив од работа одам во веце и гледам на гаќичките темно кафеав исцедок и многу се уплашив и тој ден цел ден ме болеше стомакот во долниот дел, од тогаш нема ништо а еве сега се ближи терминот да ми дојде вештерката а обично кога ми доаѓа градите ке му пукнат а сега нема ништо од тоа само чуствувам блага болка во стомакот како да треба да ми дојде дали има надеж дека можеби сум бремена или од самата психа ми влијае така ве молам за одговор.

4. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    406
    chache87 мене ми се појави после 10 минути. Тоа до тестовите е и количината на хцг во урина, може повеќе вода си пиела. Зимај веднаш тест и прави, но штом има втора линија нема сомнеж :)

На chache87 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Готово ме убедивте, после работа ќе направам уште еден, мечка страв мене не страв :lol:
    Е сега, правев sure check што мери 25 mIU/ml а има и self clear што мери 10 mIU/ml. Кој да го купам? Море страв ми е и тоа како :sweat: :sweat:

6. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    406
    Ако го прочиташ мојот пост од пред 1 недела, ќе видиш за моето искуство. Сите ги купував ама бременоста ми се потврдува со кинескине од 35 денари ;) Значи нема врска кој тест е штом ти доцни ;) тоа со мл, е колку урина треба да одвоиш за да покаже. Сегдека со инструкции е во чаша, па трт мтр, ја директно урина на тест и кога сака и има што да покаже, море покажува и тоа многу јасно. :*

На chache87 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  7. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Девојки само што го направив тестот позитивен е :inlove: Има убава розова линија :inlove:
    Не ми се верува сама сум и дома ми се тресат рацете додека пишувам :rofl: Втората се појави по две минути!!! Леле уште маж ми не знае ми се блокира мозокот не знам како да му кажам :D :D

На Domakica, Lori-30, vodolija123 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Незнам дали е за тука прашањево... Но, морам да прашам.. Дали ако имам циста на јајниците нема да можам да имам деца ? :?:

9. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292

chache87 многу ми е мило,со среќа и со лесно да си ја износиш бременоста.позз до идната мамичка :inlove: :inlove:

10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336

Не е точно. но тој проблем треба да го решиш

11. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Срцкааа честитки, со лесно да си ја поминеш бременоста :inlove: Баш се радувам за тебе :) :*

12. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Честитки chache87 бас ми е мило сто имаме нова трудница :clap: Еве ти си ни пример дека и кога си опседната како нас ако сака господ пак ке забременис. Го велам ова бидејки многу Често се слуЧува некоја од девојките овде да писува како неможе да спие, како е опседната,ја убива исЧекувањето за на крај кога ке видат позитивен тест писуват дека бас овој месец не се ни надевале и требало да се опустиме |( .

13. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Ви благодарам на сите за честитките :* :*
    Точно, јас сум пример дека и 24 часа да мислиш на тоа може да се случи ;) Единствено нешто што го сменив месецов е што решив да не се нервирам и да бидам позитивна, да направам пријатна околина за бебенцето да сака да остане внатре :inlove: :D знам дека е смешно ама таа мисла ми се врткаше низ мислите цело време, ако се сака се може :) Ви ја испраќам сета среќа на светов и ќе повлекувам нозе колку што треба за сите да си доживеете ваков ден :* ве гушкам сите вие сте моја радост и поддршка :hug: :hug:

На Domakica и mynameislove им се допаѓа ова.
  14. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Честитки на бременоста, на тебе и на сите кои успеале.

Помалку инвазивно е прво да се испита полодноста кај мажот, па затоа решивме да почеме од таму. Денес правевме спермограм. Испадна дека 24% од сперматозоидите се подвижни останатите мрзеливи или со маана. Хипер вискозност. На разговор со лекарот му обајснал на маж ми дека на нормалната сперма и требаат најмногу 40 минути да се "раствори" во матката, а на неговата нешто повеќе од повеќе од саат време. Разочаран е, иако не признава. Под сиот овај притисок, добив крварење кое се надевам ќе ме потрае.

Се спремаме за инсеменација. Незнам како ќе успее кога толку негативни мисли имам во главата.
    Згора на тоа, денес ми се јави матичната да ми каже дека стигнале резултатите од ХПВ типизација, ризичен е ;( .

15. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.928
    Без нервози ке се среди за хпвто само јакнење на имунитетот земи нешто појако како Ге 132, Биобран, можеш плус и витамин Ц од 1000 мг не се секирај не е проблем за бременост само да се одржува имунитетот треба :) Исто и на маж ти незнам дали му дале нешто да пие спермограмот се подобрува со цинк, селен, л каритин, л аргинин, витамин ц, б витамини, има и посебни препарати за тоа како Спермотренд, Трибустан, Сексовит, иако ке правите инсеминација и ова треба да пие. Плус нека јаде многууу јаткасти плодови, и направи му еден лек природен кој многу помага ( кило мед и во него ке измешаш мелени лешници, бадеми , кикирики ( непечени несолени сите да се) индиско оревче и секој ден по една лажица на гладно насабаје и навечер само лажицата да е дрвена или пластична.

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Честитки chache87, со лесно да си ја износиш бременоста, еве ти си ни примерот дека сите мора да бидеме позитивни и дека наскоро и ние ќе бидеме мамици.

Изгубено е само тоа од кое што си се откажал!!!

17. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Честитам мила ти посакувам лесна бременост и се најубаво те чекаме во труднички муабети :D :D :D

18. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Честиткиииииииииииииииии :rofl: :rofl: :rofl: многу ме израдува, имај убава и лесна бременост и узивај во најубавиот период :inlove: :*
    А на мажето можеш да му приредиш некое изненадување, имаш интересни идеи во темата Ке станеш татко, се надевам и ке ни пишеш таму како прошло

19. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    chache87 Честитки имај лесна бременост!!!! :)

20. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Би благодарам на сите за честитките, закажав да си ја видам точката следната недела :D
    Неизмерна среќа има во мене, ви ја пуштам на сите вас кои си чекате да не се откажувате за ништо на светов и да се израдувате уште овој месец па сите да бидеме со мешковци :inlove:

На vodolija123, Markiza30 и Rusi им се допаѓа ова.