Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Честитки со лесно :clap:

2. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    ЧЕСТИТКИ ДО НОВИТЕ МАМИЧКИ ИМАЈТЕ НАЈУБАВИ ТРУДНИЧКИ ДЕНОВИ :*

3. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Здраво девојки и идни мамички,на тие што се бременки ,честитки и со лесно нека ви е ,а сите останати ,да бидете колку што можете по релаксирани и Водете Љубов!!!
    Прочепкав по темава и небило лесно да се забремени :^) па еве и јас да се ви се прилкучам :)
    Се започна предходиот месец но неуспешно ,продолуваме и понатаму ,не сме во брак верени сме 2 години веке.Треба да ми дојде од 3-ти до 6-ти имам болки како пред добивање но ке видиме ,дај Боже да не ми дојде ке чекаме и надеваме друго не ни преостанува.
    Еве нешто да споделам со вас што ми кажале жени што пробувале и забременувале,немора да значи дека кај секого успевало од одма секој организам различен , но покасно или порано .Кога ке завршите со чинот водење љубов (во многу случаеви успевало во "кучешка" поза ) веднаш да легнете на стомак и така да лежите па и да преспиете ,кај мнооогу жени било успешно .Па фрлете се на работа и срадувајте не :) .

4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    Јас да ви кажам мислам дека кај мене успеа со перницата под задник и нозете у вис после однос 15 мин. Претходниов месец само така работевме не случајот :lol: :lol: :lol: и ете бидна ама ич не очекував и не се надевав дека ке биде.Ама ете бидна и си ги видов моите 2 цртички.Видете пробајте можеби некому ке успее.поззз
    Ви посакувам да ги видите вашите позитивни тестчиња што е можно најскоро. :inlove: :inlove:

5. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    За позите јас можам да ви кажам дека не беше со мене како што кажуваат, 90% јас бев одозгора :lol:
    Но, лежев 30 мин по секој однос, излегував на сонце и прошетки и не дозволував да поминат повеќе од два дена без однос :)

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    честитки мила и нека ти е со лесно,,се најубаво :inlove:

На moni24 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24

Овој месец и јас почнав да лежам 30 минути до 45 после однос :) а претходните месеци веднаш станував или одев да мочам или да се туширам и мислам дека се ми истекуваше :lol: Сега ми се плодни денови правев тест во неделата, и практикуваме да имаме односи преку еден ден :) Синоќе кога си легнав имав грч во јаникот и толку многу ме заболе, што досега никогаш ми се нема случено тоа, сум имала грчеви ама онака благи не многу болни. :) Се надевам дека овој месец ке ни донесе бебенца на сите што очекуваме :inlove: :inlove:

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Честитки Lori-30 :)

9. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Не видов да пишала дека има нешто ново кај Лори. Има?

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Има, има, бремена сум конечно :lol: априлилили.... ти благодарам Мони сто направи да почувствувам за момент како е да ти честита тука некој за бременост :* ее камо таа среќа да бесе стварно.... :angel: ама е си почекам усте незнам колку, сакам да правам инвитро, доста ми е чекање, па ќе видам сега кога ке добијам ќе отидам кај гинекологот да се посоветувам и онака треба да одам за резултатите од папа тестот! ќе ве известувам, мада мислам дека мнооогу ви досадив!!!поздрав :inlove:

11. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    можеби ова е знак дека за најбрзо што можи ке ти честитаме за бременост те очекуваме со најубави резултати лори :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Фала ти миличка, и тебе истото ти го посакувам во најскоро време, ке успееме сите :*

На vodolija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки еве и мене од 19 до 21Март имав кафеаво по неколку пати .. бев на гиниколог и таа ,, докторка,, ми кажа дека нема никави симтоми на бременост , но ете од тогаш до денес уште немам добиено како што треба правев тестови и сите негативни :( неколку дена кичмата еве и градите пак ме болат црвени флеки на лицето имам и некои поратни работи и бев на интернист го снимав стомакот и лабараторија и немам никакви проблеми за да ме боли така .. незнам до кога да чекам незнам што е веке работава со мене се мислам за инсиминација или како и да се вика затоа што веке поминува една година и незнам кои испитувања да ги направам .. што би ме советувале вие ?

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Проверка на хормони, посебно пролактинот да се внимава да биде помегу 2-ри и 5-ти ден од менструација, потоа тироидна жлезда и ОБАВЕЗНО ХСГ (проверка на канали со што не се проверуваат само каналите, туку и внатрешноста на матката, да не има некоја преграда). Ова се најосновните и почетни испитувања кои треба да ги направи секоја жена која се обидува подолго време да забремени.

15. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Loriiiiiii, воопшто не помислив на априлилили, кога го видов твоето име само си реков конечноооо и многу се израдував, затоа што знам од кога чекаш, ама сепак прашав затоа што немав видено твој пост офицјално да кажеш :)
    Како и да е, знаеш како викаат, во секоја зафрканција пола вистина, така да мислам дека ти си следна, ти чувам место во труднички муабети ;) :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.591
    Допаѓања:
    104.265
    И јас лежам, поточно не станувам, практикувам навечер пред спиење и од кревет не мрдам потоа, заспивам и сабајле кога станувам сум пак малку мокра ама не е тоа тоа, кога станував порано мислам дека се излегуваше, јас бар така си мислам. Не можам да не мислам, искрена ќе бидам, но помалку мислам како одминуваат месеците.

17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Chache 87,
    ЧЕСТИТКИИИИИИИИ НАЈГОЛЕМИ и со лесноооооо.

Angel јас веке 5 дена сум "Sober" :D односно трезна. мм ми одржи лекција и некако решив што сака нека биде неможам веќе да се нервирам, да не спијам, да не јадам и да се нервирам исто ми се фаќа ништо неможам да променам. Си викам како ми е пишано така, судбината неможам да ја сменам. Дури сабајлево решив и да не мерам базална само да си работиме на случајот па што ќе биде нека биде. Се надевам брзо ќе биде :lol:

18. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Така најбрзо ке биде, кога ништо не мериш, не се опседнуваш со бројки и термини. Знам дека не е лесно, сите сме го поминале тоа, ама што повеке го сведеш на минимум опседнувањето побрзо ке биде. Само опуштено и скоро да читаме позитивни резултати ;)

19. ela982

ela982 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
  20. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Како што кажа vodolija123 дај Боже набргу да не срадуваш ,не беше злонамерно ,многу се извинувам :x