Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Сакам да ви раскажам една многу убава приказна за моја блиска пријателка. По 5 год.брак и неуспешни обиди за дете, 4 инсеминации и 1 ин витро остана пред 2 години бремена. Две години после тоа забремени природно откако се опуштија и еве сега повторно е бремена природно. Значи во рок од 4 год. ќе има 3 дечиња да и се живи и здрави! :)

На Hi.there, moni24, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Бремена си.

Овулацијата е најчесто некаде кон средината на циклусот, но индивидуално е сепак. Постојат виртуелни календари за пресметување на плодни денови мислам дека и на Фемина имаше. Јас го користам Мој Календар, андроид апликација и сум задоволна. Од големо значење е и редовно мерење на базална температура. Исто ќе забележиш промена во вагиналниот исцедок, зголемено либидо. Контрадикторно на советот кој го доби од членката погоре јас би те советувала да немате однос баш секој ден. На 2-3 дена концентрацијата на сперматозоиди е повитална и побројна. Дури и оптималните шанси за зачнување за време на плодни денови траат 2 дена ;) Има популарно верување дека за зачнување помагаат одредени позиции за време на однос, а и препорачано е да лежиш после тоа, околу еден час.
    Нема да се случи преку ноќ, не се разочарувај. Потребно е време да и влезеш во траг на овулацијата.

На AngelOfArh и moni24 им се допаѓа ова.
  3. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Психичката оптеретеност е пречка за бебенце. Уживајте во сексот и ќе имате одличен резултат се разбира во екот на плодните денови.

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Лелееее да даде господ на сите по 3 бебиња за 4год :lol: :D амин!.. :clap: :D

На Hi.there му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    јас треба да добијам за 4-5 дена, ама немам никакво имплантациско крварење нити пак некаков симптом, така да не се надевамм многу!!!

6. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Lori многу жени немаат никакво крварење, јас немав ништо, ни симптоми, дури и 3 дена пред датум направив тест и беше негативен, бев многу нервозна и разочарана. Чекај една недела па ќе правиме муабет ;)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Здраво Cvetina,
    значи тебе плодни денови ти се пред менструација? Леле чудно. Една пријателка остана бремена последен ден од циклус, демек нема шанси ама ете никогаш не се знае.

инаку и јас решив нема веќе замарање како ми е пишано така и да се трескам од земја џбае ми e, само полошо си правам, така да ајде сите опуштено и да си стигнеме до II.

8. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Е сега не ми е јасно,

значи кога да водиме љубов? :lol:
    секој ден, секој втор ден, :?:

Значи јас мислам едно 5 дена секој ден кога ми се плодни денови. Ама па сега читам дека не добро секој ден, се разредува спермата епа дајте некој совет незнам. Иако секој ден 5 дена поред е живо измачување, не се издржува :$

???????

9. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Најдобро е секој втор ден, цел месец :) Ако знаеш кога ти овулацијата обавезно еднаш на два дена, а кога немаш може и на 3-4дена.... Е сега нема правило, но така велат дека е најквалитетна спермата и останува во твоето тело 2 дена :)

10. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Драги феминки одамна ве следам, но никако да се опуштам да пишам.Имам 32 год. и веке 1 ипол се обидувам да затруднам за второ детенце.Сочуствувам со сите и се радувам за оние што конечно успеаа.Секој месец се разочарувам повторно и повторно.Минатиот месец добив на 12 март а добивам на 26 дена.Денес рипнав и направив тест излезе негативен.Дали некој има искуство да му се покажал негативен тест а да постои бременост? Поздравче до сите...

11. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Мене ми е смачено секој втор ден искрено си кажувам :$ Ама мотивацијата е голема :lol:

12. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Денес треба да (не) добијам :devil: Цел ден сум во wc да контролирам ама за среќа ја нема ]:) Нисто не е сигурно до веЧер има време ама ај сепак да се надевам :) Како и да е вие ќе сте први сто ке дознаете :hai:

13. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    Да мислиме само на убаво без да се разочаруваме...и јас треба да не добијам утре ...па сега ке видиме како ке биде дај Боже да не добиеме 9месеци :inlove: :D

На moni24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Ајде само позитивно ,дај Боже да НЕдобиете :* :* ви ја праќам среќата на цееел свет :)

На vodolija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Да кажам и јас за себе :)
    Утре ми е последниот ден од менстуација и се фрлам на работа ,израчунав плодни денови па ке видиме :)

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Монела и Водолија, ви ја пустам сета среќа да не добиете утре и наредните девет месеци ;) Ве чекам со известување, ама позитивно да биде:) Инаку и јас да си казам....треба да добијам задутре, и сега бев на работа и носев гајба теска и сега кога дојдов дома осетив дека несто ми потече, идам у купатило и гледам малку кафеаво, ама многу малку :worried: Се прасувам дали добив порано или е несто друго :?: градиве веќе не ме болат но и натака ми се големи! друго нисто не осеќам, нити дека ќе добијам имам симптоми, ама бас нисто! дали знаете како е од прилика тоа имплантациско крварење и кој ден обично се случува? поздрав до сите, ја одвај чекам да видам како ќе се одвива ситуацијава :^)

17. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Лори,имплантациско крварење е времето кога плодот се вгнездува во матката и тоа крварење потекнува од матката,а се случува околу 6 ден.

18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Знам сто е имплантациско крварење, само незнам како изгледа!!! сепак ти благодарам, сигурно добив, стом се случува околу 6ти ден, тогас само ќе си речам повеќе среќа наредниот пат!поздрав

19. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180

изгледа како еден вид на моментален исцедок.

20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Lori мила, несакам да ти давам лажна надеж, ама по тоа што го имам читано во групава, сите што имале таков кафеав исцедок(ама не крварење), или истиот месец или веке наредниот биле со позитивни тестови.
    Од срце ти посакувам и на тебе позитивен тест, знам колку време го чекаш. Да се израдуваме конечно и за тебе :* :hug:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.