Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Честитки, ти посакувам убава и лесна бременост. Гали си го мешенцето и се ќе биде најубаво

2. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Кај баба Рада не знам точно кога беше тоа, а сосема случајно видов не дека ја пратам женава. Тој ден имаше 2 гости од Прилеп и тоа прилично малади на возраст. Билка на денот беше златица и витекс. Зборот ми е за вторава билка Витекс која не растела кај нас, но ја имало во билни аптеки како чај се продавала. Со овој чај се нормализирале сите хормони во организмот и се постигнувало една рамнотежа или нормален хормонален баланс. Значи со негово користење се доведувале во нормала сите женски хормони и се решавале проблемите со менструалниот циклус и слични пореметувања. Исто така ја имама слушано и Слаѓана Стојанова кога и беше гостинка во емисијата кажа дека и таа самата кога била помлада имала проблем со забременување и дека тој проблем го решила со пиење чај од ајдучка трева во период од 40 дена. Имам нејзина книга, ај да ја побарам и ако сакате ќе ви напишам некој извадок од книгата кој се однесува на оваа тема.
    Ако не ви е на одмет прашајте некого за билкиве можеби има некоја корист. Не може да се знае ако не се проба. Ајде сите што поскоро да бидете со полни мешиња и да не радувате со убави вести. Сакам да кажам бидете упорни.

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Црн Камен, Велес
    Застани под карпата кај што тече водата. Ако те намокри, чист си пред бога, а ако те заобиколи и ниту една капака не капне врз тебе, носиш некој грев на душата - ова е моќта на светата вода на Црн Камен, карпа на излезот од Велес во која и ден денес веруваат многу луѓе. Водата што тече од карпата не само што ги мокри "чистите души", туку за неа се верува и дека има моќ да им помогне на болните и несреќните. Токму поради тоа, луѓе од сите страни на Македонија, а не ретко и странци, доаѓаат на Црн камен барајќи спас за својата мака. Вака велешани зборуваат за светото место Црн камен, кое за нив е исто толку свето колку што се свети и црквите. Карпата, која уште за време турско била наречена Црна, има своја легенда.
    Таа се издига десно од Вардар, неколку метри после манастирот Свети Димитрија, а до неа се стигнува само по екстремно стрмни козји патеки. Патеката завршува пред огромната карпа висока повеќе од триесетина метри. Насекаде околу тече вода. На неколку места во подножјето на карпата има мали кладенчиња, од каде извира светата вода, а пак кога ќе ги погледнете високите sидови на карпата, кои на места се црни, забележувате дека вода тече од секаде. Токму таа вода што паѓа од карпите ја има моќта да ги познае луѓето што се чисти пред бога. Водата во големи млазови паѓа од врвот на карпата и кога ќе Оние кои не ги намокрила водата се верува дека треба посилно да веруваат во бога и чисто да живеат, бог да им ги прости гревовите, па следниот пат кога ќе дојдат водата да ги намокри, да ги благослови и да им помегне во маката што ја имаат.
    Се верува дека местото е свето, бидејќи токму на тоа место, на врвот од карпата Турците крвнички погубиле 40 попа. Ги собрале од околните цркви и манастири уште во мугри, ги донеле на карпата и тука еден по еден ги заклале. Телата на поповите Турците ги фрлале во долот, а нивната крв се разлеала низ карпата. Разлеаната крв на поповите, според легендата, и денес се познава на карпата. Тоа се црните траги на камењата поради што местото било наречено Црн камен. На врвот од карпата, каде што биле заклани поповите почнала да извира вода и исто како што се разлевала нивната крв, сега се разлева водата. Иако со векови низ трагите од крвта на поповите тече вода, трагите не се измиваат. Велешани веруваат дека душите на закланите попови се тие кои им помагаат на болните и несреќните ги прават среќни. Поради тоа тие редовно организирано го посетуваат ова место.
    На Црн камен се оди секој четврток од Велигден, до Спасовден или Испрсати недела, како што го викаат велешани. На Црн камен траги од многуте посетители има насекаде. Веднаш до кладенецот има мал олтар со место каде што може да запалите свеќа во камењата. Тие се исцрнети исто како со векови на тоа место да се палеле свеќи. Она што е чудно и мистично за ова место е обичајот секој што сака да му се исполни некоја желба, да закачи парталче на дрвјата што се таму. На гранките од смоквите и другите дрвја крај водата луѓето испозаврзале стотици партали. Најмногу има парчиња од детска облека, бенкички, мали чорапчиња, маички кои се заврзани за гранките на смоквата која важи за дрво на плодноста. Велешани велат дека не е случајно тоа што на дрвата најмногу се испозаврзани детски работи, бидејќи надалеку е прочуена моќта на светата вода да им дарува деца на оние што немаат. Се верува дека треба да заврзеш на дрвото парталче што е поврзано со желбата. За оние што се болни и неможат да се искачат до Црн камен, нивните роднини можат да врзат на дрвата парталче од облеката што ја носеле.
    можност за посета... сте цуле за ова

На Acka22 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Фала ви од срце да си доЧекате и вие сто поскоро. Бас сакав да ви написам прегеска за лекот со циглата и темјанот но немав време,еве сега ви кажувам да пробате сите, јас овој месец го пробав и бидна работа е сега дали е од него или така се погодило незнам ама нисто не коста да се проба :) И др.важна работа пробајте да мерете БТ од корист е верувајте. Ако некој сака објаснување за лекот слободно нека праса или нека разлисти наназад по форумот го има. Со среќа на сите :* :*

5. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    Честитки монела баш ми е мило за тебе имајси најубави труднички денови со лесно :*
    А мојата вест е што денеска добив само 1ден доцнење ама немав некоја надеж дека ке биде нешто сега да се надеваме наредниот месец позз до сите имајте убава нок :*

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Честитки Monella, ти посакувам лесна бременост !!!

7. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Дај Боже да биде успешно инвитро то па да носиш две срциња во тебе :*

На vodolija123 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  8. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Честитки :* Се ке биде како што треба како Господ никој не е :*

9. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Честитки Моnella стварно ме израдува знам колку сакаше да се случи тоа,и еве бидна со господ напред мисли си само на позитивни работи,и убави и јас така бев исплашена дали се ќе биде во ред и прекинав да се замарам си реков мора да биде така друго нема еве ме 5 месец стигнав :D се најубавоо и имај си лесна и убава бременост те поздравувам :inlove:

10. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Честитки Монела од :l: уживај во убавинита на овие неколку месеци и исчекувањето на најубавата средба. Со лесно :*

11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

Честитки Monella,

леле цела се наежив кога прочитав, честитки и со леснооооо.

12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    Monella најискрени честитки ти посакувам најубава и најлесна бременост. :* :* Како Бог никој не е,ке биде се во ред.Ти само смирено и одмарај.поззз

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Честитки Мила,

Многу се израдував за тебе :*
    Имај убава и лесна бременост :inlove:

14. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Фала девојки за Честитките знам дека се најискрени :) Денес бев да закажам преглед ми закажаа за 29 април нели е многу? Јас не сум во МК и незнам сто да правам нели се зема несто во првите недели за зацврстување на плодот? Ми рекоа да земам само фолна и толку а јас имам и тироидна и многу ми е страв :?: Вие сто ми советувате да Чекам до 29 демек тогас ке се слусало и срце и се или да одам некаде на приватно? Ве поздравувам со надеж дека др.месец ке имаме мн.бременки :hai:

15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    немој да се секираш се ке биде во ред еве јас не пијам ништо за подршка туку само фолна и б6ввитамини.утре имам закажано за срцева реакција а иначе бременоста ми ја потврдија пред две недели.Така да не се секирај не е мн,вака кога ќе појдеш барем ќе си го слушнеш и срценцето. :inlove: :inlove:

16. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Здраво девојки незнам дали сум на правата тема но незнаев каде да напишам.Вака после година ипол обиди да забременам последниов месец требаше да ми дојде на 07.04.Тој ден направив тест и излезе негативен.На 10.04 т.е вчера сабајле добив.Значи денес ми е втор ден.Обично на втор ден имам обилно крварење, а сега нема ништо.Сега вртам да закажам на гинеколог, но сакам да го споделам ова и да прашам дали некој имал слично искуство или дали е можно сепак да постои бременост.Ве молам не ме игнорирајте како минатиот пат.Секако ке одам на гинеколог но барем само некое искуство или совет.Поздравче до сите и Однапред Благодарам.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    104.252
    Монела марш у Труднички, уствари ја затворија, ај овде е подобро, ние не се караме толку многу :lol: Не се секирај, ако ти потврдиле бременост сега малку одмарај до 29ти, ноге у вис, после ке шеташ и ке имаш 9 месеци да се потресуваш за се и сешто. Иначе вчера една колешка ни раскажуваше дека ја имала најкратката бременост на свет, вика дознав во 4ипол месец дека сум бремена, во 8ми се породив, не дека е нешто за смеење ама никој не претпоставува дека е бремена и си го добила синот. Инаку и тетка ми така се има породено, она уште пократка бременост имала, 3 недели, мислела дека е во климакс па не добива ама кога братучетка ми мрднала малку сфатила дека има нешто, по 3 недели се роди најгалената од сите братучедки :D Јас имам уште 6 дена до НЕдобивање, малку сум настината и бубрезите ме фаќаат, ама не пијам лекови па што сака нека биде, ќе се издржи некако :D Инаку веќе 3 месеци не сум се напила никаков лек, а сакам да идам и кај Хомеопат да ми даде нешто за прочистување, многу лекои видел мојот организам во животот. Досега почнав да пијам млака вода со лимон наутро и воопшто пијам млака вода наместо ладна, подобро ми е, можеби заради тоа што грлото ме гребе и ладничко ми е, ама поубаво ми е.

18. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    И јас имав два негативни тестови, но бремена сум, сигурно било рано да се покаже. Е сега незнам дали е истиот случај и кај тебе... Ти сепак оди на гинеколог тој најдобро ќе ти каже. Ако си бремена можеби и на ехо нема да покаже, бидејќи е рано. Ајде со среќа, па пиши што биднало.

19. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Фала многу ми даде малку надеж, ке ве известам за резултатот. Само ме буни тоа што вчера како да добив а денес ништо.Како и да е поздравче.

20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Мене често ми се случуваше, особено во последните две години, да почне кафеаво да излегува, па да прекине 2 дена, па дури тогаш да почне крварењето. Сепак, повтори го тестот за некој ден, можно е да бил погрешен ако се сомневаш на бременост :) Со среќа :*

На bebence456 му/ѝ се допаѓа ова.