Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Фолната ја има во форма на таблети како чиста фолна, во комбинација со Б комплекс и во оние комплекси од витамини и минерали за трудници. Препорачливо е да се пие 3 месеци пред забременување и после во текот на бременоста, се пие за да се спречи можноста за одредени аномалии на плодот, но нема никаква врска забременување, односно фолната не помага за забременување.

2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

и јас користам монитор за овулација ама не на 7-ми ден :D, ама никогаш не се знае ;)

3. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Не лошо ако ги пиеш и нон стоп исто, нема никакви несакани дејства. Јас пошто сум над 30год гинекологот ми препорача да ги пијам цело време...некогаш заборавам ама пак колку можам почесто ги земам.

4. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Каков е тој монитор за овулација?

5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Здраво девојки. јас сум нова на форумов долго време ве следам особено во последниов период па решив да си направам профил :) и јас сум од тие што сакаат да забременат. овој месец правиме сефте па може и на прва ќе се фати :clap: ама некако сум нестрплива (не)треба да добијам на 11 па сакав да ве прашам дали има некои тестови за рано откривање на бременост пред изостанување на менструацијата :)

6. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Добив ;( ;( ;( ;( ;( ;( 36ти ден....упм

7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Markiza,

се вика maybe baby и го има во аптекиве околу 1300 денари и се користи неограничено (во облик на крамин е, со батереи работи). Се става плунка и покажува дали ти се полодни или неплодни денови.

Можеш да побараш и на гоогле има разни мислења.

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

Хммммммм,

знам како ти е верувај мн не има такви секој месец :( . Ништо не ни еостанува освен да трудиме и надеваме. Ајде следниот месец.

Инаку ми рекоа дека треба секој втор ден љубов да се води и тоа еден месец да се проба со парни денови, 8, 10, 12, 14, а другиот месец со непарни 7,9,11,13 и таму до кога треба. Па може да пробаме.

9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Добро бе Феминкиииииии,

дај помагајте. Што да се прави со оваа психа, како да се опуштам значи не ми е јасно. Незнам што да правам дајте некој лек. Значи се будам од спиење лута, нервозна дури неможам и да дишам од потсвеста што ми работи, а што е најтрагично сето тоа ми се случува во плодни денови, кога треба да бидам најопуштена.

И после сакам трудна да останам ТИКВИИИИИИИ.
    И за се сум свесна и незнам што да правам, неможам да си помогнам :@

да си пукнеш од мака :(

10. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Еве сум иста :tmi: Остај што сама се трујам туку ги реметам и сите околу мене... :$

11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

Истоооооо, мајка ми и мм најубаво си знаат. Лелелелееееее што да правиме бе само тоа ни проблемот ништо друго . ПСИХААААА, АХХХХХХХХ

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.586
    Допаѓања:
    104.241
    Жени смирете живците, нервоза во ред ама до толку напнување ќе ве карам. Ајде сите по една гушка за мажите и да се смирите. Јас да збеснувам ама пред да добијам, тоа што си е редовно еве веќе 12 години секој ПМС, ме фаќаат живците, нормално си е хормони, ама во плодни денови сум најрасположена на цел свет, уживам во се тогаш.

13. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Иста сум и јас секој месец за време на односи не мислам ама после веднаш лежи ставај перница, е овој месец неколку дена пред плодните денови немавме односи и тој ден кога ми беше овулацијата, моја претпоставка (оти тој ден имав јака болка во десниот јајник досега невидена и на ехо докторот ми кажа кој денови да работиме на случајот), муабетот ми беше неколку дена немајте ќе видите како ќе бидете опуштени јас тие денове не да уживав првапат после толку време да не мислам на бебе едноставно се препуштив па ни перница ни лежење ништо е сега се надевам на позитивно

14. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Кај мене проблемот е пред добивање...е тогаш се стресирам. кај нас помага можда што не сме баш фокусирани на тоа имаме и други проблеми во моментов ама убаво би било и се надевам секој месец :doh:

15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.290
    Слушајте женски не сакам да ви речам само опуштетесе и се ке биде,бидејќи знам дека не е се така еднставно и јас бев на исто место како вас.Само ке ви ја кажам мојата приказна:откако се решивме со мм дека веќе ни е доста сами и ни треба принова,после првите 2-3 обиди си викав ајде не е страшно ќе биде др месец.Ама со секој месец поминат и како ми идеа циклусите јас бев се полошо и полошо,психички се оптеретив себе а и мм.И да ви кажам искрено изгледа му дојде преку глава да ме гледа таква,(сега ми се плодни,сега не ми се,па да барам симптоми секој ден,ова ми е,она ми е)ме седна и ми рече.Слушај ваму да знаев дека ваква ќе бидеш ќе баталам и дете и све,јас те зедов тебе за животен сопатник таква каква што си со сите мани и доблести,ако бог не сака да имаме дете по природен пат има и мн други начини,само ќе те замолам за твое и мое добро да престанеш да бидеш више таква.И да ви кажам од таа вечер се сменив,си одев на работа весела и насмеана како да немам ниту една мака и ниту еден проблем,кога ќе дојдев дома си наоѓав некоја занимација само да не мислам на тоа,и како се наближуваше терминот за мојот следен циклус,јас си ги имав моите ПМС симтоми,ќе добијам па што има време ме сака мм и ваква каква што сум не сум фрлала по господ со камења ќе ми даде и мене детенце ама кога ќе ми биде време.И некако баш ми беше гајле.И баш тој месец реши да ми закасни циклусот и после 5-6 дена каснење направив тест и беше позитивен.Можете да ја замислите мојата неизмерна среќа.Се извинувам за долгиов пост и ќе ви речам најдете волја,занимација и окупација и се ќе си дојде на свое место.позз и ви посакувам побрзо да ги видите вашите позитивни тестови.

На danika, Markiza30 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  16. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Лекот е во тебе. :) Најди си некое хоби, ама не реда ради, туку нешто што би ти го преокупирало цело внимание, нешто што те радува и ти прави ептен мерак. За некого тоа е фотографија, за некого да води кулинарен или моден блог (или било каков), за друг scrapbooking...итн. Важно е вниманието да ти биде комплетно мобилизирано од тоа што си одбрала.
    Конкретно мене ми е мојата мини градина. Е, бебе не се фаќа, ама ми се фатија морковчињата,´ротквиците и јаготките. :D Да се разбереме, не поистоветувам бебе со моркови, ама ми прави мерак градината и помага да не ја лупам главата во ѕид секој месец кога ќе дојдат оние денови. :D
    Разбирам дека пишувањето овде помогнало и помага на многу да поминат низ трнливиот пат до бебенце, но некогаш и одмага кога целото внимание е фокусирано на бебе.
    Ти посакувам тебе и на сите во очекување што поскоро да си ги видиме II

На bebence456 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    И мене мм ми вика баш така, ама не ми иде паметтттттт :D

Ама вреди да се проба :)

18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

:D :D :D

19. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Devojki na mojata drugarka vejke 3 pati i teci po malku na gakickite kafenko a treba da i dojdi na 20 maj .pominato ima edna nedela od odnosot so mm a ima bolki vo stomakot skoro cela nedela .dali moze nekoj nesto poveke za ova dali vi se ima na nekoj sluceno taa e mn isplasena pls za help

20. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A толку ли и е тешко на другарка ти да си закаже на гинеколог,па да си добие соодветен одговор...

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.