не треба да се разочаруваме толку, секој нареден месец надежта треба да ни биде се поголема,и тогаш кога најмалку очекуваме ке се израдуваме ајде сите заедно да кажеме убави вести наредниот месец
И јас треба да добијам за 2-3 дена,ама не сакам да добијам,ама осекам дека набргу ќе има новости и кај мене ,но и кај други феминки,претчувствувам дека наскоро ќе има нови мамички,ќе видите
МНОГУ САКАМ ДА ОСТАНАМ ТРУДНА Имам едно дете и сега сакам да имам уште едно.Со првото по 6-7месеци пробување останав трудна.Сега со сопругот имавме однос без кондом и сврши во мене па гледав на календарот на плодни денови и ми покажа максимални шанси.Се прашувам дали е точен календарот зошто кога имавме однос ми беше 14ти ден од првиот ден од менструацијата
МНОГУ САКАМ ДА ОСТАНАМ ТРУДНА ZDRAVO NA SITE CETIRI GODINI SUM VO BRAK I MNOGU SAKAM DA ZABREMENAM IMAM NEREDOVEN CIKLUS BEV NA GINEKOLOG MI GI PREPISAA PRIMULAT NOR I IMAM NAPRAVENO HORMONALEN STATUS MEGUTOA FSH I LH MI SE MNOGU VISOKI PA SEGA MI GI PREPISAA CIKLOPROGINOVA DA GI PRIMAM TRI CIKLUSA NE ZNAM STO PONATAKA?
драги најмили се ке биде се во ред знам како е во исЧекубваЊе да ни се оствари на сите наШата најголема Желба да станеме мајки и во секој нареден месец да биде се во ред со нас здравје само и со господ напред ке биде напред не треба да се разоЧаруваме се ке си дојде на свое место поздрав до сите и отсега па натаму да слусаме само добри вести
кога се надеваме дека ќе останеме бремени напротив не бива.којзнае до што е...........јас првиот пат кога останав бремена некако не бев толку опседната дали ќе останам и бидна ама сега напорн осе работе на случајот и не бива дури се заплашувам си викам што не е во ред со мене
Ајде,само опуштено,ја бива работата,ќе биде.Знаеш што? Со 90% од жените што ги познавам а забремениле воопшто не се замарале со тоа да останат бремени,дури откако размислиле ми имаат кажано дека останале бремени пијани .Навистина,еве баш сега размислував на таа тема,сите ми имаат кажано дека кога ќе си го вратат филмот кој ден зачнале се присетуваат дека биле на свадба,роденден или слично Е сега не велам да се начукаме сите за да останеме бремени (иако и тоа не е лоша идеја) туку зборот ми е само опуштено и без стрес,бидејќи од преголема желба и напнатост и јајце-клетката е напната и е слична на ѕидот,наместо да навлезе сперматозоидот во неа,тој удира во ѕид.Значи опуштено,релаксирај се,читај книги или слично или води си дневник,запишувај си ги мислите,медитирај,гледај комедии (смеењето е најголемиот непријател на стресот).Не пребарувај по интернет што како,каде (јас тоа го правев и повеќе не,ти не знаеш јас колку бев опседната со бебе,со забременување,па тоа страшна работа бев,фала богу сега не сум повеќе ).Сакам да кажам ќе биде кога никој нема да очекува,а најмалку ти бидејќи животот е чудо,а јас верувам во чуда.Не се разочарувај,главата горе и колку си млада,не сакам да слушнам вакви размислувања веќе,негативни.Мислите нека ти бидат позитивни за да привлекуваш позитивни работи.Поздрав до тебе и сите идни мајки
јас добив вчера само што некако е чудно на мокрача немам ништо а на улошка крв...морам под итно на доктор...да се нема крв во мокрача а и да е бледа крв на улошка....баш се разочарав вчера
Oчајно сакам да останам бремена се обидуваме еве веќе 4ти месец и ништо моментлно ја имам пред некои десетина дена ми ги препишаа примолут нор докторката ми рече си имала циста ама ти пукнала сега немаш ништо и ми рече испиј 10 таблетки ќе ти дојде па после пак на контрола аман веќе дај кажете некој стварно добар гинеколог ве молам за помош???
верувај ми дека 4 месеци не се ништо, кај сите е различно кај некои фаќа од прва ,ама кај некои не, само обидувајте, опуштисе и ке биде
И мене кики денес ми заврши, ние некако сме исти со оваа досаднава со црвено, ајде наредниот месец ќе биде верувам , јас имам закажано на 21 на доктор па се надевам дека во меѓувреме не испаднало некој проблем
Девојки и мене денес ми заврши циклусот какво совпаѓање а? Па и јас да си кажам дека ќе пробаме со нови сили овој месец
Здраво девојки, темава е топ, да ви кажам и јас сакам да останам бремена бидејки многу сакам деца, веќе 4 месеци се трудиме да забременам па сеуште нема ништо, здравје кога ке биде ке ви се пофалам, поздрав до сите....
jas sum od negotino ama ne e bitno ne moza da e za maticen lekar samo kazete nekoj stvarno dobar baram i drugo mislenje ne samo od mojata maticna doktorka!!!
Ајде види кај доктор Катерина во Кавадарци, поблиску ти е или кај Бранко ама не во општата болница туку закажи си приватен преглед кај него. Ептен спремен е човекот. А ако не си задоволна од нив пиши ми л.п ке ти дадам бр од д-р Николовски,во ск работи сега мислам дека е во св.Лазар. Јас одев кај него кога работеше во Велес во поликлиниката Виталино и ептен сум задоволна од тоа како ми ја водеше бременоста.