Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    не треба да се разочаруваме толку, секој нареден месец надежта треба да ни биде се поголема,и тогаш кога најмалку очекуваме ке се израдуваме :*
    ајде сите заедно да кажеме убави вести наредниот месец ;)

2. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    ништо кај мене дојде ден побрзо на 9 ајде сеа оваој месец позззз :) :) :)

3. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    И јас треба да добијам за 2-3 дена,ама не сакам да добијам,ама осекам дека набргу ќе има новости и кај мене ,но и кај други феминки,претчувствувам дека наскоро ќе има нови мамички,ќе видите :inlove: :* :lol:

На ljubicicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Дај боже нека биде кај сите што чекаме

5. polzela

polzela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    МНОГУ САКАМ ДА ОСТАНАМ ТРУДНА

Имам едно дете и сега сакам да имам уште едно.Со првото по 6-7месеци пробување останав трудна.Сега со сопругот имавме однос без кондом и сврши во мене па гледав на календарот на плодни денови и ми покажа максимални шанси.Се прашувам дали е точен календарот зошто кога имавме однос ми беше 14ти ден од првиот ден од менструацијата

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719

Да, точен е. |(

7. perihan

perihan Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

ZDRAVO NA SITE
    CETIRI GODINI SUM VO BRAK I MNOGU SAKAM DA ZABREMENAM
    IMAM NEREDOVEN CIKLUS BEV NA GINEKOLOG MI GI PREPISAA PRIMULAT NOR I IMAM NAPRAVENO HORMONALEN STATUS MEGUTOA FSH I LH MI SE MNOGU VISOKI PA SEGA MI GI PREPISAA CIKLOPROGINOVA DA GI PRIMAM TRI CIKLUSA
    NE ZNAM STO PONATAKA?

8. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    драги најмили се ке биде се во ред знам како е во исЧекубваЊе да ни се оствари на сите наШата најголема Желба да станеме мајки и во секој нареден месец да биде се во ред со нас здравје само и со господ напред ке биде напред не треба да се разоЧаруваме се ке си дојде на свое место поздрав до сите и отсега па натаму да слусаме само добри вести :hai: :hai: :hai: :hai: :hai: :hai: :hai:

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    кога се надеваме дека ќе останеме бремени напротив не бива.којзнае до што е...........јас првиот пат кога останав бремена некако не бев толку опседната дали ќе останам и бидна ама сега напорн осе работе на случајот и не бива дури се заплашувам си викам што не е во ред со мене

10. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

Ајде,само опуштено,ја бива работата,ќе биде.Знаеш што? Со 90% од жените што ги познавам а забремениле воопшто не се замарале со тоа да останат бремени,дури откако размислиле ми имаат кажано дека останале бремени пијани :) .Навистина,еве баш сега размислував на таа тема,сите ми имаат кажано дека кога ќе си го вратат филмот кој ден зачнале се присетуваат дека биле на свадба,роденден или слично :lol: Е сега не велам да се начукаме сите за да останеме бремени (иако и тоа не е лоша идеја) туку зборот ми е само опуштено и без стрес,бидејќи од преголема желба и напнатост и јајце-клетката е напната и е слична на ѕидот,наместо да навлезе сперматозоидот во неа,тој удира во ѕид.Значи опуштено,релаксирај се,читај книги или слично или води си дневник,запишувај си ги мислите,медитирај,гледај комедии (смеењето е најголемиот непријател на стресот).Не пребарувај по интернет што како,каде (јас тоа го правев и повеќе не,ти не знаеш јас колку бев опседната со бебе,со забременување,па тоа страшна работа бев,фала богу сега не сум повеќе :) ).Сакам да кажам ќе биде кога никој нема да очекува,а најмалку ти бидејќи животот е чудо,а јас верувам во чуда.Не се разочарувај,главата горе и колку си млада,не сакам да слушнам вакви размислувања веќе,негативни.Мислите нека ти бидат позитивни за да привлекуваш позитивни работи.Поздрав до тебе и сите идни мајки :*

На lady05, maca22 и sweet.woman им се допаѓа ова.
  11. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    јас добив вчера само што некако е чудно на мокрача немам ништо а на улошка крв...морам под итно на доктор...да се нема крв во мокрача а и да е бледа крв на улошка....баш се разочарав вчера ;(

12. Fikretka

Fikretka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Oчајно сакам да останам бремена се обидуваме еве веќе 4ти месец и ништо ;( моментлно ја имам пред некои десетина дена ми ги препишаа примолут нор докторката ми рече си имала циста ама ти пукнала сега немаш ништо и ми рече испиј 10 таблетки ќе ти дојде па после пак на контрола аман веќе дај кажете некој стварно добар гинеколог ве молам за помош??? :worried:

На ljubicicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    верувај ми дека 4 месеци не се ништо, кај сите е различно кај некои фаќа од прва ,ама кај некои не, само обидувајте, опуштисе и ке биде ;)

14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    а од каде си за да ти препорачаме доктор

15. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    мене денес ми заврши ке видиме овој месец како ќе се одвиваат работите,се надевам позитивно

16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    И мене кики денес ми заврши, ние некако сме исти со оваа досаднава со црвено, ајде наредниот месец ќе биде верувам , јас имам закажано на 21 на доктор па се надевам дека во меѓувреме не испаднало некој проблем :* :*

На kiki3047 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Девојки и мене денес ми заврши циклусот :clap: какво совпаѓање а? :P
    Па и јас да си кажам дека ќе пробаме со нови сили овој месец ;)

На kiki3047 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Здраво девојки, темава е топ, да ви кажам и јас сакам да останам бремена бидејки многу сакам деца, веќе 4 месеци се трудиме да забременам па сеуште нема ништо, здравје кога ке биде ке ви се пофалам, поздрав до сите.... :hai:

19. Fikretka

Fikretka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    jas sum od negotino ama ne e bitno ne moza da e za maticen lekar samo kazete nekoj stvarno dobar baram i drugo mislenje ne samo od mojata maticna doktorka!!!

20. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Ајде види кај доктор Катерина во Кавадарци, поблиску ти е или кај Бранко ама не во општата болница туку закажи си приватен преглед кај него. Ептен спремен е човекот. А ако не си задоволна од нив пиши ми л.п ке ти дадам бр од д-р Николовски,во ск работи сега мислам дека е во св.Лазар. Јас одев кај него кога работеше во Велес во поликлиниката Виталино и ептен сум задоволна од тоа како ми ја водеше бременоста.