Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.583
    Допаѓања:
    104.239
    Во Среда не треба да ми дојде, ама ете знам дека ќе ми дојде и тоа малку подоцна веројатно, дополнителен стрес и нервози, ама барем нема да се нервирам беспотребно. Иначе морав да правам тест за да знам дали да ме боцнат против болките во желудник.

2. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Bog neka te slusne Menelele ,Daj boze iskreno se nadevam i na toa mislam -neka bog ne usreki i dvete vo petok so dve crticki :*

3. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Od edna doza Clomofen i sledniot mesec ostana bremena?Daj boze i na dvete da ne ni dojde

4. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    da vo 2009 so mas mi,probuvavme 5 ili 6 meseci ama nesupesno i togas otidov na ginekolog i mi dade klomifen gi ispiv apcinjata,toj mesec plodnite denovi mi bea malku porano ama bidna uste prviot mesec i eve sega si imam 4,5 godisno since ,istoto i lani dva meseca ili tri probavme so mas mi i pak si otidov na ginekolog mi dade klomifen ,ostanav bremena ama za dve nedeli spontan imav(poradi nastinka) i taka cekavme da zavrsat rizicnite meseci so nastinki i eve sega pak probuvavme.

5. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Eh malku nadez mi dade sega so Clomifenov ,ama deneska dolniot del na mesevo da malku pocnuva da me boli ama mn malku duri neosetno,vikaat i deka ako sum ostanata bremena mozni se istite simtomi kako za menstruacija.So sreka ti posakuvam i tebe i drve crticki da ne izdraduvaat

6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    И јас сум за недобивање на 15, веќе не знам и што да мислам со симптомиве, може почнав и да халуцинарам дека имам симптоми а ги немам :tmi: . Јас сум јака знам дека ќе издржам и ќе се борам до крај.
    П.С и се надевам дека ќе ја напуштам темава за брзо време,ако не милум силум како што велат старите :D

Чекам да септември, и ако не биде ништо дефинитивно одам на вештачко.

7. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Не треба да се разочарувате, барем во денешно време кога постои современа медицинска технологија. Ние почнавме да не се пазиме од пред два месеци. Првиот месец не почнавме како што треба со односи,почнавме од 14 ти от ден од кога добив, сигурно сме ги утнале деновите и не се фати. направив дури три теста , секако негативни. Се разочарав доста тој месец, но сфатив дека нема зошто да се разочарува, , само ќе си направам противуслуга. Прошлиот месец имавме односи само 3 пати од кога ми заврши ( јас бев на пат) , не ни очекував дека ке останам трудна , пак добив. Сега, ми заврши пред два дена и стартуваме малку поозбилно. Сепак не се оптеретувам многу , да видсам со нозете у вис по пола саат или такви ствари. За лежење ќе лежам, не за друго да не истече одма спермата, се надевам дека ќе биде што поскоро... Ви посакувам на сите среќа овој месец :*

8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    И јас сум втор месец по ред со кломифен, па со Господ напред. А си закажав и термин за испитување проодност, мислам дека од тоа треба да се почне, чисто за да си имаш ртг снимка и увид во се. Ама навистина се безобразни на Клиника, јас сакав да испитам уште на претходното добивање, зедов упат и таму ми рекоа за наредно добивање кога очекувам од тогаш да се брои. Па како ќе знам јас кога ќе добијам кога никогаш не добивам на ист датум, некогаш касни 5 дена но некогаш и 10 и 15 дена а знае и да скокне. И сега ако го утнам датумот поради погрешна проценка, треба пак одново да закажувам за тоа после наредното добивање :^)
    Затоа најпаметно си прават тие што одат на приватно, нема да се замараш со препотентни госпожи од јавното здравство а и на време и културно ќе си завршиш.

На DDR му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    pravev test i bese so edna mn bleda crta sto duri i ne ja zabelezav i bev na ginekolog i mi kaza deka ima nesto i zaedno so nego pak napravivme test i pak bleda crta i mi vika rana bremenost pa sega ke pocekam uste malku i pak ke odam na pregled kaj doktor. dodeka ne bide se vo red so srcevata reacija ne se raduvam premnogu pred vreme. p.s ako znae nekoj da mi kaze kako da si ja izvadam kirilicata na desktop neka mi kaze pls

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Дај Бозе да си бремена, ти ја посакувам сета среќа да се израдувас, ама сепак мислам бледа цртка си е сепак цртка, нели?! :) ајде те челаùе да ни потврдис, поздрав

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    мисли само позитивно sweet.woman, ајде со среќа и се најубаво. Леле јас да видам две цртки мислам дека ќе добијам удар :D

доле најдоле на темната линија( или бледа) кликаш десен клик, и ти се појавува TOOLBARS и други работи , одиш на TOOLBARS и селектирај го LANGUAGE BAR леле ама ти објаснив :rofl: :rofl:

На Libra88 и sweet.woman им се допаѓа ова.
  12. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Devojki ke moze li da dobijam eden sovet : dali e podobro sekoj den da imame odnosi ili na sekoj vtor den? od site razlicno slusam pa malku se zbuniv. Posle 1 mesec ja otvoivme ovaa tema ( zosto resivme da ne zbruvame mn za toa da ne ni udri na psiha i navistina olabavivme). prostete za lat od mob sum

13. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Мила, бледата црта е бременост, ти кажал и лекар, нема потреба од недоверба, ете Бог решил дека тебе ти е редот да те израдува и радувај се :inlove:
    Инаку, тоа што се појавила бледата црта значи дека се работи за брменост во 4-та или 5-та недела(иако тоа на ниедно ехо неможе да се види), отприлика за 2 недели ке го слушнеш срценцето, а до тогаш радувај се на благословот и пракај му многу љубов на мешето :*

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    mn bavno mi minat denoite a edvaj cekam da odam pak na kontrola i da mi kazat deka se e o red da se oslobodam malku.. :?: :?: :angel:
    sekoj vtori den e najdobro taka spermata e podobra ako imas sekoj den dzabe poslaba ke e e spermata

15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Девојки има ли некоја од вас искуство со тест за тромбофилија ?Јас правев и ми најдоа неколку ставки ама не ги разбирам . Или барем кажете во која тема да барам

16. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    ;( ;( ;( feminki mi dojde nisto od bebuvce ovoj mesec ,eve od denes pak vtora doza so Clomifen ,mnogu sum tazna 4 meseci se odiduvame i nisto .Aj se nadevam deka od idniot mesec nema veke da mi dojde ...plus od denes so Clomifenot doktorot mi rece i Folna kis da pijam ....so BOG napred ...i na site da ni dade bebuvce

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    А смеес ли да користис две дози кломифен, една по друга? мислам дека сепак треба да бидес претпазлива со кломифенот, се тросат резервите, и не само тоа, туку и 4месеци обиди не е многу чекање! не се форсирај, остави на времето, ако не биде за усте неколку месеци тогас прави испитувања и гризи се, а со 4месеци разочарување не треба одма да те фаќа паника! ти посакувам успех!

18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    ХМММММММ,

и ете ја :devil: точна ко швајцарски саат 27-ми ден :(

Ама јас си знаев дека така ќе биде, ја во плодни денови нервозна и под стрес мислиш крај на светот дојде и резултатот од тоа е :devil:

Се надевам дека конечно ќе ми дојде памет и ќе се опуштам :)

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.583
    Допаѓања:
    104.239
    Menelele ја и ти заедно а? И мене денес ми дојде, а убедена бев дека нема да дојде, ама тоа е, што да праам сеа. Сакав месецов да идам на лекар ама ми рекоа дека не овој месец, идниот требало да одам, на 6 месеци дека се праат контроли, ама мора да поминат 6 месеци а не на 6тиот месец, кој да ги знае, како ми кажуваат така.

20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Δ Зошто мора да поминат 6 месеци?