Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.582
    Допаѓања:
    104.238
    Е ај де, јас ако имам пари секоја недела ќе идам на прегледи, брисеви ќе зимам. Јас сакам да пробам со тој Кломифен кој го зборите, да видиме, и спермограм маж ми да направи. Ми вика ајде уште еден месец, не брзај, ќе видиме сеа.

2. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    :P :P eve i mene mi dojde vcera, ama toa e toa sega pak na rabota.

3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

Aјас си знаев дека ќе ми дојде и тоа 100% бев сигурна. Многу бев нервозна и под стрес цело време во плодни денови, незнам ова потсвеста толку да ми работи не сум нормална лелелелееееее. Мора да опраам некако незнам :(

лелелеее луѓе се е до главата ама навистина незнам што да правам :(

4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ангел, ти кази им дека се обидувате повеке од 6месеци, од кај ке знае докторот сто е точно! а ако сакас побргу испитувања речи дека чувствувас дека несто не е во ред , така ке ти направи побргу пак испитувања, а за да ти даде терапија во случај да нее во ред несто, немозе на твои зборови, туку ке направи испитувања! дај бозе се да ти е во ред, и мој совет е да направите прво спермограм! засто кај мзот е само едно испитување, а кај зената повеќе, затоа отфрлете го прво тоа! ја така на почетокот правев секакви испитувања,и се е во ред а не бива, па одам кај друг доктор па пак истото, па пак не бива, па кај трет доктор и за да на крај маз ми направи испитување , спермограм и оно тука лезел зајакот!само пари и малтретирање! ти посакувам побргу да успеес, а и сите други сто сте тука во исчекување побргу две цртки, поздрав

5. lagunacom

lagunacom Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas i partnerot pribuvane 1god da zabremenam amma nisti se e vi red so dvajcata pomos nesto da pieme pravime

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Господ е голем и мисли на сите. Верувам дека е така. Преку почитувањето на своите дух и тело го почитуваме и Бог, бидејќи Бог е во сите нас.
    Немам намера да наметнувам религиски сфаќања, само да споделам нешто на што наидов на интернет.
    За црква посветена на Пресвета Богородица близу Македонски брод, во селото Манастирец, која освен место за спокој и молитва, служи и за друга благородна цел.
    Оние кои веруваат во Бога и кои долго време се обидуваат за деца, нека го прочитаат следниот текст, па искрено се надевам дека Бог ќе ги слушне сите молитви.
    И не сакам да се развие дискусија околу веродостојноста на ваквите работи, да се коментира како нешто треба или не треба, затоа реков линкот нека го отворат оние кои веруваат во Бог и во неговите чуда, останатите нека го прескокнат постов.
    http://vecer.com.mk/?ItemID=EB53EB369496EF4B9FB9860AE3049BF3

На eci85, lagunacom, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки како сте :) Јас од 10 април уште немам добиено пред една недела правев тест беше негативен и од тогаш се мислам дали да правам уште еден.. сигурно има нешто при однос ме боли многу , и сакав да прашам дали кога се останува трудна чуствувате топлина таму доле мене веке неколку дена жешко ми е доле .. мм вика некоја инфекција бев на гиниколог но дотичната ме врати сум закаснала , уште по трагично отидов и во државна на дежурен и таму ме вратија било само за хитно :D :D си реков не ми е судено да видам сега што е работата хехе еве време си помина според мојте пресметки на 35 ден требаше на 15 да ми дојде :devil: но еве уште ја нема :D :D ке видиме за некој ден и ке ве известам :inlove:

8. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Bokace ме замисли малку, го читам постов и ми текна дека на почетокот чувствував како жежење многу ниско доле во пределот на јајниците и траеше тоа извесен период само неможам да се сетам колку долго. Ми се чини дека тоа чувство го имав и пред позитивниот тест ама мислев дека е од што теба да добијам :)
    Ти посакувам многу срека и конечно да си го видиш најпосакуваниот резултат, се надевам ке ни пишеш ;)

9. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    Еве и јас да ви кажам дека во моментот кога се зачнувало бебево имав неподноссливи болки во јајниците и стомакот ама мислев дека е од ладно време и некоја голема инфекција и појдов на гинеколог ама сеуште ми беше рано за добивање, д-рот ме прегледа и вагинално и ми рече воспалени ми се јајниците и имам инфекција па ми даде да пијам ибобруфен од 400 за јаки болки и вагиналетки за инфекција ама јас некако се мислев дали да пијам и се напив само едно апче и ставив две вагиналетки-нешто ме тераше да не го слушам д-рот и со мм се расправавме дека сум си била сам свој доктор џабе сум одела по болици.кога требаше да добијам имав исти симптоми како за добивање ама со многу потење и жештини ме факаа па ете по два дена доцнење имав позитивен тест.
    поздрав и само бидете позитивни

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Еве уште ми е мене топло .. до крајот на неделава ке направам уште еден тест по пресметките за калкулатор на бременост би требало да сум 5 надела , еве уште не сум добила па ке видиме :inlove: :inlove:

11. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    мила утре ке одам па ке видам што ке биде :*

13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Ајде bokace не дрзи не во неизвесност !!!!

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Јас добив порано од очекуваното, изгледа од циклопрогиновата што ја пиев, а за испитување проодност имав закажано почеток на јуни. Се јавив со надеж дека ќе ми презакажат за порано, таа ми вика не може, имало многу гужва, па јас и викам- добро што да правам јас никогаш не знам точно кога ќе добијам во месецот, никогаш ли да не закажам датум, а она ми одговара-па што да правам јас сега, па отруј се, тоа направи си помислив. Толку од нашето здравство, ете како ќе ти излезат во пресрет, затоа сите и последниот денар го даваат на приватно. Толку немаа место за еден.
    Да не знае некој колку е тоа испитување (HCG) по приватните клиники? Не сакам веќе да го одолговлекувам.

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Abeja јас испитував проодност на канали во систина кај др. Ивановски, мислам оти бесше 4050 денари.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Бев девојки на гиниколог и нисто еднометриум 9мм ни за бременост ни за добивање хаха .. не ми кажа ништо да пијам за да не форсирала бидејки можело да сум била бремена но да било малку покасно зачнато ми предложи да одам кај Тофовски во дрзавна ми вика па немаш потреба да чекаш веке кога сте активни долго време и сега го барам докторот за да направам консултација и немам добиено, и немам ни симтоми за добивање исто како да ми дошла и отишла вештерката .. и сакав да прашам дали за инсиминација е потребно прооднос на канали ??

17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Zdravo devojki!!!Resiv i jas ovde so Vas da go spodelam mojot problem.So mojot soprug se obiduvame za bebence edna i pol godina,no bezuspesno.Napraviv nekoi osnovni ispituvanja kako pap test,mikrobioloski testovi,hormonalen status na tret den ( site rezultati se negativni ).Fakt e deka sme pod golem stres i dvajcata,i kako rezultat na stresot sto go pominav izminatiot period,pred okolu eden mesec mi izleze herpes vo vnatresniot del na kapakot na okoto.Poradi toa sega primam antibiotici ( aciklovir ) koi moram da gi pijam dva meseci i sega neznam dali da pauzirame ili da prodolzime so probuvanje za bebebnce,bidejki znam deka antibioticite se stetni.Zatoa bi sakala da prasam dali nekoja od Vas imala takvo iskustvo,da mi dadete sovet.Vi blagodaram,se izvinuvam za latinicata.

18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Да Бокаче, за инсеминација треба проодност на канали, ја пред два месеци кога бев на разговор докторот ми рече дека за инсеминација треба, а за инвитро и немора, ама ја сепак направив! но сепак мислам дека мора да ти казат дали има бременост или нема, како бе незнаат да ти казат...па доволно ти касни, или земи направи си тест!

19. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    до сега никаков ли тест не си направила???

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

MADO, neznam dali na isto mislime, nie go vikame chimichok na okoto, ako se raboti za istoto od edna zena imam slusnato deka pomagalo "zoltoto gjubre" od usite, za mnogu kratko vreme pominuvalo.