Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    najprvo se izvinivam za lat od tel sum..sakam da ve prasam i ako moze nekoj najbrz odgovor posto ne mi e za cekanje rnabotava..vaka normalno rabotime na plan bebe i za nedobivanje ima uste edna nedela no vo momentov imam problem so kicmava ustee od vcera ne mozam da se dvizam a ova go imav i pred nekoja godina pa ne znam dali da se napijam naklofen i dijazepam kako sto mi davaa togas se plasam mozebi da ne se ima fateno da si napravam problem dali moze da napravam test i da se vodam sprema nego? bi sakala vase mislenje pozz

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Издрзи ако мозес без таблети, мозеби за ден два ке ти помине, дај Бозе да си забременила па од тоа да те боли! Се се издрзува за бебус,лези колку сто мозес, денес и така е недела, ден кога не се работи! ако има некоја друг совет нека писе

3. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    ti blagodaram lori na sovetot daj boze da e taka kako sto velis ke se obidam da izdrzam kolku sto mozam bez lekarstva . a tebe ti posakuvam da se izraduvas ovoj pat da stanes majka pozz

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.582
    Допаѓања:
    104.234
    Водолија и ние се обидува ама мене ме фати Невралгија, цела десна страна ми се вкочани и не можев без лекови пошто болката беше константна цели 8 саати, ми дадоа Ибобруфен, по 200 мг, и објаснив на докторката дека се обидуваме да забременам и ми рече во ред е, ако си останала бремена ќе ги прекинеме ако не продолжуваш. Инаку јас успешно издржував 6 месеци без лекови ама за ова нема издржување, морав, ми беше страв да не се укочам цела, да не се зезнам дополнително. Некако месецов после минатото добивање кое бепе вистинско разочарување се оладив, конечно се препуштив на судбината, не дека помалку сакам или помалку се надевам, ама ако биде ОК ако не па одиме конечно на испитувања. Она што го нема, го нема ни за царот, така вика мајка ми, епа сеа што е наше ќе дојде. Јас сум битно многу добро расположена деновиве и многу уживам, имам нова фризура, направив комплетна промена, се осеќам некако убаво па што бидне бидне ;)

5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Здраво! Нова сум и би сакала мислење и поддршка. Имав спонтан во 4та недела, заради мала концентрација на кламидија и еуреаплазма кои веќе ги немам. По неколку месеци пауза веќе тргнавме во акција. Имам чудни симптоми. Болка како болка во јајник дури и болка во препоните. Ми се кочи десната нога (оперирана сум од слепо црево, слична е болката). Постојано имам главоболка и чувствувам мачнина 2 дена. Болка во грбот и половината. Има ли некој искусено вакви болки кои резултирале позитивно ----> со бебенце на пример? Рано е за тест! Ви благодарам однапред!

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки бев на доктор , затоашто уште немам добиено и докотро ми даде хормони за да добијам но јас само две апчиња се напив и престанав некако ми е шубе да пијам ми дојде преку глава само со хормони да добивам менструација.. и еве 1недела помина немам добиено . .
    Што ли да правам веке памент не ми остана , да земам плата ке одам уринокултура да направам зашто цело време ми се оди во вц и некогаш ме пече некогаш не .. што ли ми препорачале вие како ваше искуство :* :*

7. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Vtor mesec so Clomifen sum sega treba da mi dojde (ili ne) na 13 pa ke vidime.Bev kaj dr mi rece ima dve folikuli edna so 11 mm druga 13mm, pa mi rece da dojdam posle plodnite denovi bev i mi kaza deka puknale i dvete i deka e mozna bremenost a jas sum beznadezna veke.Iminatiot mesec imase dve folikuli pa nisto ne bidna.Ima li nekoj so slicen problem ili iskustvo kako moeto...so Bog napred :(

8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

DDR mozna e bremenost, no i ne... Jas 3 meseci piev clomifen no nisto ne bidna, pa posle toa vidovme deka imame problem so spermogramot.
    Kolku vreme se obiduvate?? Proverete sto pobrgu spermogram, taka ke si bidete na cisto, nie 10 meseci cekavme duri da go ubedam mm da pravi spermogram, samo sme si go gubele vremeto i sme si davale lazna nadez sekoj mesec.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.582
    Допаѓања:
    104.234
    Аман жени што имунитет ќе имав, еве ме по стоти пат месецов болна, ангина, епа ќе си пукнам. Не ми се пијат таблети, пијам бруфен за невралгијата и магнезиум, калциум и цинк, стандард фолната и еве сеа прополис со ехинацеа и вит ц. Ќе си побудалам мислам, многу ми паѓа тешко вака да сум болна секој месец. Во грлово како еже да имам се осеќам. Јас месецов не се надевам многу, дали од разочарувањето од минатиот месец или не знам од што ама не верувам дека сум останала бремена, па гинекологот ќе го прашам и за имунитетот, не ми е баш најсјаен матичниот лекар општа пракса, овој ми има некако познавања од сите области и најсигурно ми е да го прашам. Можно е слабиов имунитет да биде поврзан со тоа што не можам да забременам сеуште, иначе на вака слаб имунитет имам хемоглобин и железо до плафон, дури и многу високи граници. :?:

10. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Se obiduvame 4 meseci a sega ako mi dojde na 13ti definitivno spermogram ke pravime...a sto kaza vasiot spermogram?

11. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Во контекст на муабетот за спермограм, јас сум во принцип голем реалист, ама знаете како велат, пред фактите и боговите молчат. Неколку пати имам пишано дека ние се обидувавме повеке од 3 години, 2 години имавме лош спермограм кој варираше(се подобруваше па пак за никаде), мм пиеше разноразни терапии кои не дадоа ефект. На почеток на декември го имавме убедливо најлошиот спермограм до сега и потврда од урологот дека и со ин витро тешко ке биде. И истиоттој месец, некаде кон крајот останав бремена без никакви стимулации и терапии, па еве полека но сигурно го приврсуваме шести месец. Сакам само да ве поддржам и да ве охрабрам да не се откажувате или разочарувате. Среќно на сите кои се во исчекување на најпосакуваните II

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Многу ми е мило за тебе Руси сто оваква среќа ти се насмеала и покрајлос спермограм сто си забременила веднас....мене докторот ми каза дека и со лос спермограм мозе да се забремени, само тоа е како да чекас да добиес на лото, мозе воопсто да не се чека а мозе и со години да се чека! Доволен е само еден сперматозоид добар да одплива и да се створи ембрионче:)па сега се останато е среќа и благослов од Бога! ти посакувам лесна и убава бременост до крај, а на сите останати побргу да успеат и да бидат прво трудници а потоа и среќни мамички :inlove: и јас сум во тие останати :$

На Rusi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Па и не беше баш веднаш, агонијата траеше повеке од 3 години, а забременив во периодот кога го добивме најлошиот спермограм, комплетно се разочаравме и практично се откажавме од понатамошни испитувања, терапии....оставивме на Бога, и ете тој благослови баш тогаш. Ви посакувам на сите да се израдувате и да бидете благословени мајки, нема поголема среќа.

На DDR и Lori-30 им се допаѓа ова.
  14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Samo 15% progresivno podvizni :(
    Sega mm pie nekolku vrsti na apcinja.. Cink,Selen, Tribestan, Speman, Maca, BioAstin, Vitamini od A-Z..

15. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    DDR mozna e bremenost, no i ne... Jas 3 meseci piev clomifen no nisto ne bidna, pa posle toa vidovme deka imame problem so spermogramot.
    Kolku vreme se obiduvate?? Proverete sto pobrgu spermogram, taka ke si bidete na cisto, nie 10 meseci cekavme duri da go ubedam mm da pravi spermogram, samo sme si go gubele vremeto i sme si davale lazna nadez sekoj mesec.[/quote]

Se obiduvame 4 meseci a sega ako mi dojde na 13ti definitivno spermogram ke pravime...a sto kaza vasiot spermogram?[/quote]

Samo 15% progresivno podvizni :(
    Sega mm pie nekolku vrsti na apcinja.. Cink,Selen, Tribestan, Speman, Maca, BioAstin, Vitamini od A-Z..[/quote]

Ако е за утеха, нашиот беше со 8%, ама како што рече Лори, доволен е само еден во право време

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки ... добив после 55 дена од последна менструција :( но тоа е што идеме понатака повеке срека нареден месец па и да не добијам наредни 9 месеци :$ можеби и се израдував сто ми дојде :devil: ова беше тотално измачување барем знам сега на што сум ... бе бакнувам :* :*

17. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Deneska mi e 22 den od menstruacijata,i do sega veke 6 meeci kako terame za vtoro bebe se si p anirav deka plodni denovi mi se od 12 do 18 den ili 20,ama bilo pogresno eve deneska na rabota se custvuvav nekako loso ,mi se gadese mnogu me bolese leviot jajni i si vikam eve mam nekoi simtomi i aj na doktor i koga ovulacija sto sekako ke ja prepustev bidejki veke 10 dena nonstop :lol: so mas mi si rekovme dva tri dena pauza i taka toa e toa ,se si greseme si gi utnuvavme plodnite denovi.

18. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    mnogu bukvi sam izedela sto da pravam ,,,,,,,,,,,,,,

19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Angel,

како оди?

Јас мислам дека конечно овој месец се опуштив и баш се надевам дека овој месец ќе биде, ама по симптомиве тешко. Ме наболува стомакот баш како пред добивање уште од вчера и сега нормално ме фаќа нервоза, а таман се подобрив месецов, мислам дека кончено ми дојде паметот да не се нервирам.
    Па така до 10 ќе си се нервирам ама и ќе си се надевам, барем тоа ми останува. Па што е тоа е, со сила ништо не можеме

20. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    i jas treba da dobijam na 10 ama eve vcera bev na doktor i ispadna deka ovie dva tri dena mi se plodni,a isto taka me zaboluvase dole kaj jajnicite i si vikam aj ,ama se si gresevme,so prvoto ostanav so pomos na klomifen i imav porana ovukacija(poldni denovi) posle i vtoriot pat koga ostanav(neuspesno natamu) isto taka porano mi bea plodnite denovi so pomos na klomifen (10 do 16 den od menstruacijata) i jas posle bez klomifen si terav najnormalno bidejki mi trae 28 dena tosno sekogas plodni denovi od 14 do 20,ama ispadna plodni denovi mi bile 22,23 i 24 den znaci 4 ,5 dena pred menstruacija,zatoa ako sakas proveri i ti nem da imas kasna ovulalcija.