Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Девојки, вчера околу 18 часот правев тест и излезе втора линија ама беше бледа , што значи дека тестот позитивен :inlove: Правев муабет со сестра ми ( таа е гинеколог) ми рече дека се раб за рана бременост, така и си мислев затоа што го правев тестот 1 ден пред датата за добивање. На сите ви посакувам да ја доживеете оваа радост и да држите во раце најубави ангелчиња :inlove: Поздрав до сите :*

На Abeja, Lori-30, bebence456 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    честитки Енамена :rofl: имај лесна и убава бременост, узивај во оваа радост, засто верувам дека е преголема :inlove:

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    честитки енамена нека е господ со вас да ти продолжи бременоста во најдобар ред :* :* :* позз..........................да ве известам за мене мојата бременост заврши со спонтан и сега одиме понатаму :sweat: :sweat: :sweat:

4. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Честитки Енамена ти посакувам лесна и убава бременост ќе видиш колку брзо поминува најубавиот период на една жена,затоа уживај си поздравче ;)

5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Sweet Woman Мила знам дека не ти е лесно низ тоа да поминуваш ама мораш да бидеш храбра и имаш верба дека се ќе се среди само направи испитувања подетални,мора да има некоја причина што се случува тоа ретко скоро никогаш спонтаниот може да е без причина освен ако не бил во ред плодот да не навлегуваме во тоа оди храбро напред и биди јака кај е Господ никој не е :*

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Многу ми е зал Sweet.woman, морас да бидес силна, ако не овојпат ќе успеес следниот пат, ајде со тебе сме :*

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Жал ми е Sweet.Women. Биди јака. Господ пак ќе ти ја овозможи таа радост, но овој пат со среќен крај. :*

Со среќа на сите! Од се :l:

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.362
    Допаѓања:
    108.014
    Јас сум песимист за месецов, не верувам дека сум останала, ама месецов па секако ни е во план идење на лекар, редовна контрола. Утре ќе правам комплетна анализа на крвта, ако успеам мм и него ќе го легнам на кревет, се плаши од боцкање, мајка ми ќе ми прави комплетна анализа. Инаку јас се бунтував, се бунтував против антибиотик ама месецов се разболев многу, по 4 пат од Септември навака бронхит и ми препишаа антибиотик Амоксиклав, си го пијам како попче, ич не ме бива, се мачам со кашлање со носот, со крајници, катастрофа, после 4 дена конечно да се наспијам синоќа кај мајка :D Ја знаете онаа старата, Болна, болна, однеси ја кај мајка одма оздравува, е така и јас, дојдовме кај моите на гости одма поарна се осеќам :D Јас според календарчево на 12ти треба да добијам, ќе видиме, овој пат не се трескам од земја ;)
    Енамена честитки со лесно да си ја износиш бременоста. Слатко, не се нервирај, ќе биде, таков е животов, падни стани ;)

9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ви благодарам на сите на подршката многу ми значи се надевам декаи овој пат како и минатиот ќе биде дека немам никаков проблем како што рече докторот се случува и никој неможе да објасни од што едностано така сакал господ. ама сепак сум му благодарна на господ ме спаси од киретажа си поминав така. ми зема брисеви сега ќе видиме од што дали имало нешто проблем.

10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Жал ми е sweet.woman и јас го пребродив истото. Мораш да се соочиш.
    Ама еве поминаа неколку месеци и се надевам на позитивни резултати овој месец!
    Ве молам за поддршка!!!

11. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Нема потреба од разочарување, ако сака да биде ќе биде. Еве јас на пример, првиот месец почнавме да се обидуваме ама некаде пред да добијам, значи касно и не се фати. Вториот месец не ни имавме односи само еднаш или два пати мислам беше ама кога ми заврши, после не ни имавме односи. Сега во мај месец имавме активно некогаш секој ден, некогаш на два дена , ама без акробации :lol: нити со нозете во вис стоев, нити сум лежела после однос, одма станував, значи поголем дел од спермата истекуваше( знаете како иде тоа). Плус , колку и да се убедував самата дека не се оптеретувам дали ќе се фати или не, колку и да не си признавав самата на себе дека се оптеретувам, и тука писував дека не се оптеретувам , ама потсвесно мислев на тоа. Се будев со таа помисла, легнував со таа помила, висев по форуми , читав за бременост, зачнување по цели денови и ете се фати. Значи кога сака да биде ке биде...... неможе со сила против реченото.... Сега во среда закажав за на гинеколог па се надевам дека се ќе биде во ред. ВИ БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ ЗА ЧЕСТИТКИТЕ и се надевам дека и вие ќе се израдувате наскоро... :inlove: Поздрав

На Lori-30 и SpangeBob им се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    честитки и уживај во бременоста.

За останатите само напред со позитивни мисли,нема откажување и резултатот наскоро да ви биде позитивен.
    Господ да ви даде на сите да имате бебенце и да почудтвувате убавината на мајка :)

13. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Во право сте биле со опуштањето. Си добив работа подпишав договор и се фокусирав на тоа.Не бевме ни толку активни ама ете се погодило..И оп утрово ( во 3 наутро ) после 40 дена од циклус направив тест и излезе бледа линија по калкулации сум 5 и пол недели. Е сега пошто имав еден спонтан малку сум во паника, се надевам ќе биде се во ред... Сега е 5 наутро :( нема спиење.

:?: :?: :?:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Само со позитивна мисла и се ќе биде во ред, впрочем и самата кажа дека си се опуштила па забременила.

15. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Така е, спремај се полека за неспиење во наредните 10 години :D
    Со среќа и со лесно нека ти е.

16. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Честитки :clap: имај убава и лесна бременост, а за неспиењето Фингер убаво пиша :D

17. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    :clap: :clap: :clap: Честиткиииииииии Маркиза најубава и најлесна бременост и на сите останати што побрзо две цртки.

18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Enamena i Markiza,

Честиткиииии со лесноооо и се најубавооооо :inlove: :inlove: :inlove:

19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    AngelofArh,

ништо од мене добив вчера и тоа два дена пред датумот. И се утепав од плачење така што денес сум тотално деформирана во очите па викам ааааа лергија ме фатила некоја од сонцето.
    овој месец бев опуштена ама не целосно. Е сега имам време неделава да се средам и да одиме понатаму со позитивни мисли.

Поздравче и чекам барем кај тебе две линии :inlove:

20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Sweet woman,

и јас имав еден спонтан еве сега се обидуваме па сега не сака да фати, а тогаш од прва фати.
    Незнам дали ти е прв или втор?
    Мене нисто не ми направија само пап и брисеви и излезе дека немам ништо, а други испитувања и не прават после прв.
    Знам дека ти е тешко ама направи повеќе испитувања, јас едно време се филмав од ова ми било од она па на крајот си викам господ како ни пишал така.
    Биди јака мене ме тешат штом еднаш фатило ќе биде.

А ако тие втор спонатн барај се што може, сите испитувања да ти ги направат.

биди јака и господ како што е никој не е.

Само да се надеваме на убаво со позитивни мислиии.
    Поздравче