Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Eve primer kako i ti ,jas i mas mi probuvavme 4 ili 5 meseci i se (plodni denovi si gi racunav od 12 do 18 den od menstruacijata)nikako da fatese i konecno otidov na ginekolog mi dade klomifeni se fati za zal posle 2 nedeli imav spontan,i taka toa se sluci vo noemvi 2013 godina ,pravevme 3 meseci pauza i od mart pak pocnavme,ama nie celo vreme da sme gi utnuvale plodnite denovi,ama na mene da mi bile 4 ili 5 dena pred menstruacijata( znaci 22 i 23 den od menstruacijata),i eve toa se sluci minatata nedela se custvuvav nesto cudo i si otidov na ginekolog i sum imala ovuacija 5 dena pred menstruacija,pak porabotivme na slucajot i eve deneska pravev TEST POZITIVEN E ,znaci prv pat bez pomos na klomifen bidejki veke imam edno dete i taa bremenost bese so p0mos na k lomifen,toa sto sakav da go kazam e ke bide samo napred.

На Vennera.aa, Lori-30 и Abeja им се допаѓа ова.
  2. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    zaboraviv da pisam i deka za prvoto pominaa 6 meseci dodeka uspeavme............,a mojata sestra se mucese celi 4 tiri godini i ne znam kade se ne otide proba i so in vitro i posle 4 godini bese uspesno po priroden pat i eve sega si ima 2 kerki edna po druga rodeni.

3. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Честитки Јасмина :clap: имај убава и лесна бременост

4. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Lori ако веруваш ја ѕирнав темава зошто претчувствував дека ќе имаш прекрасни вести месецов!!! Честитки од се срце, да си имаш најубава и најлесна бременост, гали си го мешето сега почнува најубавиот период :inlove: честитки и до сите нови мамички, а тие што сеуште се обидувате само храбро и позитивно, да си дочекате таква радост што поскоро :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Честитки Лори,

да знаес само колку се израдував кога прочитав и цела се наежив, баш како што кажа само трпение ти треба да ни бидеш пример на сите со силна желба се се остварува.

Имај лесна и убава бременост и сееееее најубаво и со леснооооооо

6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

Хмммм Венера,
    и јас како тебе 4 месеци и си ја удирам главата од земја. Во неделата добив два дена порано и светот ми се сруши, вчера бев изобличена од плачење. Ама мислам дека навистина претеруваме, неможе одма и со тој стрес и нервоза и очекување ништо не правиме. Гледаш другите по 4 години се обидуваат а ние ко мали деца плачеме. Мислам дека треба само да се опуштиме. Инаку јас имав спонтан лани ама од прва ми фати, и тоа занеш зошто затоа што мм ми викаше абе ај да пробаме сигурно од прва нема да фати гледаш како другите се мачат и оп од прва. Ама ни на крај памет не ми беше дека ке останам трудна. А сега со ова мислење се уништуваме.

Ајде викаат лето е убав период за опуштање и забременување.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Лори Честитки мила, па како сто кажа и самата редно бесе да се израдувас и ти :) Ептен се израдував за тебе бидејки знам низ се сто помина и колку ја посакувасе оваа бременост :) Сега Чувај се и узивај во бременоста :* :*

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Јасмина83 честитки за бременоста, и нека ни е со лесно:)) значи и ти со мене и Маркиза се селис во труднички муабети :$

Менене и Венера, не очајувајте, вие само 4 меесеци се обидувате, тоа не е многу, и верувајте дека сепак не сте опустени како сто мислите! Се ке си дојде на свое место само трпение, мене докторот ми рече некогас и преголемата зелба за дете мозе да биде пречка! ја дури сега после три години обиди свакам сто значи опустеност!!!!порано само сум мислела дека сум била опустена ама не било така! ако не ви се чека направете ги основните испитувања, и мазите обавезно да направат спермограм, ја секакви испитувањаа правев и секогас бесе се ок, ама проблемот лезел кај маз ми! затоа прво со мазите расчистете дека е се ок! ке успеете сигурно, мозеби веќе следниот месец ќе се радувате на двете цртки:))јас усте ги немам видено двете цртки, само знам преку крв сто ми потврдија ама ке купам тест да направам чисто од мерак да видам две цртки, засто три години гледав само една цртка и секогас негативни тестови :worried:
    ајде главата горе и на сите ви посакувам да успеете сто побргу и да се радувате :inlove:

9. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    fALA lORI-30 SO SREKA NEKA E KAJ TEBE,mene vcera trebase da mi dojde a si i zakazav na ginekolog i si bev deneska prvo si napraviv test i bese pozitiven i ginekologot mi kaza ima pocetok na bremenost ranoe ,bidejki pred 5 ,6 dena mi bese ovulacijata i taka,ke se druzeme nekoe vreme pozdrav do site.i celata moja :rofl: :P :D :clap: ,vi ja isprakam vam koi cekaat dve crti.

10. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Srekna sum za Lori i za Jasmina imajte lesna i prekrasna bremenost ....a mene (ne)treba da mi dojde na 13 pa ke vidime 2 meseca so Clomifen sum...se nadevam deka za 3 dena ke ja spodelam radosnata vest so site vas

На Lori-30 и jasmina83 им се допаѓа ова.
  11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ajde ti ja pustame srekata i te o;ekuvame da ni se pridrzuzis ovoj pat vo trydni;ki muabeti:) sto ubavo bi bilo da ne ima poveke so isti ili priblizni termini, da si delime soveti :inlove:

12. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Cul te Gospod Lori ovie tri dena vo iscekuvanje sum....

13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Честитки баш ми е мило за тебе имај убава и лесна бременост, и фала на подршката дај боже сите да се израдуваме, јас бев на гинеколог пред да почнеме со обиди рутинска контрола а направив и пап тест се беше во ред и баш се погоди тогаш да сум во овулација па според тие денови се водам и последниве месеци, затоа мислам дека не е до тоа дека ги премаршуваме деновите, а како и да е работиме на случајот секој втор ден а во плодни денови и секој ден затоа и се плашам да не има некој проблем, сега ќе оставам уште летово да помине опуштено па ако не бидне од септември на испитувања нема друго :)

14. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Абе што ќе беше оваа работа абе ко за инат па подранува, не остава ни простор за надеж, прав :devil:
    И јас тоа си викам луѓе се обидуваат со години па се попозитивни а ние одма разочарување, овој месец мислев ке биде бев цело време преокупирана со завршните испити си ги положив сите, сега треба да дипломирам, па со планирање на одморот си мислев се поклопуваат коцките ми тргна на убаво. некако брзо цел месец помина,а не го ни осетив ретко помислував на бебе сакам да кажам не бев оптоварена со тоа, напротив си бев опуштена и си уживав во водењето љубов некако и баш ме изненади непријатно и многу лошо ми падна и до сега ова ми беше најголемото разочарување, но тоа е сега да се надеваме дека летово ќе не опушти максимално па ќе се израдуваме :*

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Венера, мислам дека е подобро секој втор ден, а не секој ден да имате односи, со секој втор ден спермата е поквалитетна, има време подобро да се оформи, и ако знаес одприлика кога ти се плодните денови моментот е тогас кога ке осетис да ти се издува стомакот, ко балон да носис во себе, се надевам ме разбирас, засто јас пред три месеци кога бев на гинеколог и додека одев натака одеднас ми се напири стомакот ми бесе теско да одам и кога ме прегледа на ехо гинекологот, ме праса кај е маз ти, одма да работите на случај сега е мигот! значи тоа е знакот, па и ти и сите останати пробајте , мозеби ке ви успее! Среќно на сите :inlove:

16. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Здраво девојки! Ве читам цело време. И јас сакам да си ја споделам маката! После спонтаниот и терапијата за бактериите кои ги имавме, почнавме да пробуваме. Еве веќе трет месец добивам мен. и уништена сум. Се рушам ко кула од карти! Не знам што да направам! Си правам секој месец филмови дека имам ваков симптом таков симптом.... Пробав да се опуштам и да не мислам последниов месец. Но, ете, после 3 дена доцнење ми дојде. Ме убиваат болки во стомакот. И во душата! ;(

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ооо мила...бас ми е зал, знам како е, ама ќе успеес, кога ја успеав, ке успее секоја друга, ајде исплачи се, нека ти олесни малку и главата горе, сигурно ќе ти се наспеат двете цртки мозеби усте следниот месец :!: Инаку симптоми НЕ БАРАЈТЕ, ја немав ама бас никакви, дури 14 ден ми се зголемија одеднас градите, друго нисто!!! Ти ја пустам сета среќа веќе следниот месец да се селис во труднички муабети :*

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.580
    Допаѓања:
    104.217
    Море месецов бааги отидовте во Труднички, овде така е изгледа, нема нема, па 2-3 ќе испратиме, ајде и на нас ќе дојде редот еднаш :D
    Без паники девојки, јас еве 7ми месец терам, не би чекала 3-4 години ко што пишаа некои девојки, мислам пре би се одлучила за посвојување него ли да чекам, ама никогаш не викај никогаш. Ајде повеќе позитивна енергија, само така ќе успееме ;)

19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    оооф.... Ти благодарам душо! Никако да ми помине тагата. Но, се надевам дека ќе се вратам брзо при себе! Морам!
    Имај лесна бременост. И внимавај на себе! Навистина ми е мило кога ќе прочитам дека некој успеал!

20. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Вие што успевате ни давате сила на нас кога ќе потклекнеме, уште еднаш се најубаво и фала на подршката, а сега да си оди вештерката па со нови сили тргнуваме :*

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.