Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Cestitki Lori, imaj lesna bremenost!!!!!!! :) :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    честитки за тие што успеаа... :* еве и јас се обидувам минатиот месец ништо аа денес ми завршува ние почнавме да работиме иако е раноо нооо сепак се плашам и овај пат да не не бидне .... :)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.579
    Допаѓања:
    104.200
    Ние изгледа овде колективно добиваме :lol: И јас добив, два дена порано, најверојатно од антибиотиците порано добив. И седма чкртка на календарот, сега ќе се јавам кај гинекологот да закажам брисеви и пап, контрола и советување со гинекологот за испитувања за забременување. Конечно го однесов маж ми на лекар па и сега ќе искористам и спермограм да направи, дур е расположен за шетање по болници. Епа почнуваме мили мои, дојде и на нас редот да ги направиме сите испитувања, па што дал бог. ;)

На do-re-mi и irenna им се допаѓа ова.
  4. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Јас после спонтаниот после година и пол останав бремена повторно :?: и тоа месецот кога имавме најмалку секс и најмалку бев оптоварена...тешко е знам ама како што велеше мм ако биднало еднаш ќе биде пак.

5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Знам дека ќе биде! Ама некако се избрзувам самата и се опторувам со истото! Затоа се измачувам уште повеќе! А вие година и пол ли после спонтаниот се обидувавте????

6. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Jas uste vo iscekuvanje denes e 11 a dobiv minatiot mesec na 13....Drzete mi palcinja da ne dojde :devil: tamu mi e pametot .Nemam nikakvi simptomi za dobivanje nitu gradite me bolat ,a preeska malku dolniot del od stomakot i polovinata me zdobolea ama odma pomina si vikam mozno li e da ne mi dojde a stomakot da me boli ...sto vikate vie

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мила а на колку дена обично добивас?не гледај секој месец да е на иста дата, бидејки некои месеци имаат повеќе еден ден! тебе денеска ти е 30ден од последниот пат кога ти досло! јас исто бев ко тебе, немав симптоми само една вечер малку благи болку ме фатија во стомакот и кичмата и поминаа, тоа бесе се! и утредента почнаа да ми се зголемуваат градите! ама немора да значи, индивидуално е кај секоја! Дај Бозе да се израдувас и да ни се придрузис во другава тема...знаес која :lol: ќе чекам да известис и среќно :*

На jasmina83 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    lori so sreka i so lesno, nesakam vo ovie srekni momenti da te vrakam nazad samo me interesira sto tocno bese problemot kaj mazot ti bidejki i nie imame problem so spermogramot, i nikako da go podobrime..pozz

9. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Мила а на колку дена обично добивас?не гледај секој месец да е на иста дата, бидејки некои месеци имаат повеќе еден ден! тебе денеска ти е 30ден од последниот пат кога ти досло! јас исто бев ко тебе, немав симптоми само една вечер малку благи болку ме фатија во стомакот и кичмата и поминаа, тоа бесе се! и утредента почнаа да ми се зголемуваат градите! ама немора да значи, индивидуално е кај секоја! Дај Бозе да се израдувас и да ни се придрузис во другава тема...знаес која :lol: ќе чекам да известис и среќно :*[/qu
    MOjta situacija e ista,ama jas doznav uste vo ponedelnikot deka sam bremena,mene minatiot mesec mi dojde na 14maj,a sekogas mi dovaga na 28 den nikogas ni porano ni pokasno,vo ponedelnikot mi bese 27 den napraviv test i mi pokaza dve crti ,znaci den pred :devil: ,napravi si deneska eden test i ke vides da ne misles poveke. :inlove: :inlove: :inlove: .

10. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Mi doaga sekogas na ista data ili dva dena porano nikogas ne mi zadoznilo eve denes mi 31vi den ke pocekam do utre pa ke napravam test .Ako znam deka sum bremena ke napravam uste denes test,ama se plasam od negativen rezultat...eve i denes ne mi e nisto nikakvi simptomi samo utrovo koga stnav bev omalaksana i edvaj stasav na rab bez energija sum...pozz do site se nadevam deka utre ke se izraduvam i jas do dve crtki

11. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325

DDR, по се што имаш пишано, огромни се шансите да си бремена, посебно симптомот омалаксаност, со него нема утка, мене еве до седми ме држи :lol:
    Ке чекаме утре да ни пишеш за позитивниот тест, срекноооооо

12. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Nema od sto da se plasis pomirna ke bides,jas predhodnite meseci si pravev test eden den pred da mi dojde :devil: i ako ne vidam dve crti po se smiram otkolku da mu muslam celo vreme,eve i ovoj mesec taka bese si zedov od naeftinite testovi i bidna rabota ,a isto se custvuvam i jas kako tebe nema nikakvi simtomi samo mala bolka vo gradite i poveke mi se spie,a ja stavam glavata na pernica odma zaspivam.ajde ke bide ke bide i ke se druzeme skoro isto ke bideme vo .................... :rofl: :rofl: :rofl: .

13. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Daj boze cul te gospod i jas da se izraduvam so bebence...odma ke ve izvestam

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Мислам дека тешко ќе се одлучам повторно да пијам кломифен или циклопрогинова, ми се чини дека како нешто наместо да се нормализира, ми се поремети. Минатиот пат добив порано, што е научна фантастика за мојот циклус а откако добив (ако може да се нарече тоа добивање, траеше еден ден) се нешто како слаби болки осеќам кај јајниците, понекогаш како некое мало стегање или притисок во долниот дел од стомакот. А не правев тест минатиот месец, мислев дека добив и дека нема шанси за ништо, но затоа не продолжив со циклопрогинова бидејќи ако се сомневаш во бременост не треба да ја пиеш.
    Овој месец користев одмор па претежно бев дома, се изнаспав, па и одморив колку можев и не се оптеретував со пиење таблети. Водење љубов на ден-два и тоа се додека да ми дојде нареден пат, ако треба и за време на менструација. :devil:
    Нестрплива сум да направам тест, можеби ќе направам еден пред добивање, за да се осигурам да не сум уште од претходниот пат а еден ќе направам ако ми касни.
    Овие хормонски таблети не знам колку се корисни и здрави. Ако нешто е нормално кај мојот организам (задоцнета овулација), нема што да го предизвикувам со сила да ми е порано или да ми доаѓа порано. Секој организам е различен. Со сила убавина не бидува.
    Можеби само не ги погодуваме плодните денови, или ги погодуваме ама одредени работи го отпомагаат процесот - стрес, настинки, инфекции или некоја виша сила.
    Ајде сега лето е, повеќе опуштени па може ќе се израдуваме.

На do-re-mi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    a KOGA TREBA DA TI DOJDE

16. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    и јас иста мака :( дијагнозата ме е стерилитет поради или задоцнета овулација или ич нема овулација,незнаат точно,инаку хормонски дисбаланс имам поради голем претртен стрес на претходното работо место :( и пиев и кломифен/естрофем во 3циклуси со по еден месец пауза,се ко што треба,мерење фоликули,боцкање прегнил инекција ништо дури на почеток толку психички тешко ги поднесував и сега се мислам дали сама на своја рака да испијам пак кломифен/естрофем :o толку збунетост ми прават сите различни совети за мојава состојба од 4 :o -5различни гинеколози а и на форумов различни работи читам за инф процедурите а некако си мислам тоа ме чека,дај боже природно да ни успее на сите што толку долго чекаме :)

17. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Да :( Немав редовен период и овулацијата шеташе нон стоп после спонтаниот. Знам како е апсолутно бев иста и еве последниов месец се фокусирав на друго, само од себе дојде, не ни рачунав овулација ни колку пати секс сме имале...и еве...Мене уште ми е чудно ама ете значи само релаксирање и ако сака да биде ќе биде.

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Среќно на сите. Да се израдубате со позитивни тестови. Абе кај е ecapereca одамна ја немам читнато. Има ли нешто ново кај неа???

19. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Feminki moi edvaj sedam na rabota sabajlevo omalaksana i sega mnoguuuu mi se spie duri ne mozam da se kontroliram,da boze da sum si bremenko

На bebence456, Libra88 и jasmina83 им се допаѓа ова.
  20. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    :) Дај боже да си.Ти ја пуштам целата среќа.Јас веќе се откажав, ако сака ќе биде , неможам веќе да мислам.Известине ако има две цртки.Поздрав