Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво на сите денеска мојот сопруг замина за скопје за преглед во дрЖавна болница на преглед кај уролог и сеШте не сме се слуШнале да видиме како се заврШиле со резултатите се надевам дека се ке биде во ред и на нас да ни тргне на добро и да одиме понатаму со лекуваЊето да одиме со веШтаЧкото оплодуваЊе и да добиеме едно слатко бебуШЧе :inlove: :inlove: а моЖе две близнаЧиЊа бидејки многу ги сакам или Што даде бог само да има и да им се радуваме поздрав до сите и се слусаме наскоро и дрЖете ми срека да добијам добри вести конеЧно и кај мене

На blond, tara83, sweet.woman и 2 други им се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ајде нана нека ви е доспод на помош и се да биде во ред да ви тргне на добро со среќа и се нај најубаво позз :inlove: :inlove: :inlove:

На peperutkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    со толку позитивна мисла и оптимизам - ИСКРЕНО ВЕРУВАМ ДЕКА - ЌЕ БИДЕ!!!!!!!
    Бог не те остава така, верувај ми!!!!!!
    Ајде, само напред и се ќе биде како што треба!
    Имаш апсолутна поддршка од сите нас!!!
    :* ;) :*

4. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    ви благодарам на подрШката сега се јави докторот -уролог од скопје и му закаЖа за во вторник да му се направи биопсија на тестисите и се надеваме се ке биде во ред само со господ напред ке биде се во ред воедно сакам да праШам неШто дали некој знае да ми каЖе подобро поЧнав да пијам апЧиЊа за диета од ројал тие се на база на овоШни влакна па да прасам бидејки сум претерано дебела околу 95 кг и сакан нагло да ослабнам па дали ке ми Штети неШто за тоа Што ги пијам па затоа Што се надевам дека ке биде се во ред со биопсијата и да продолЖиме со веШтаЧкото оплодуваЊе дали нема да ми Штети на организмот ве молам одговорети ми ако некој знае неШто поздрав и пријатен ден :inlove: :D :) :* :* :* :* :*
    н

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Наглото и нездраво слабеење (со апчиња и зелени чаеви) не е здраво.
    Подобро слабеј си со тоа што ќе ги намалиш оброците, пиј повеќе течности, пиј превриена (па изладена) вода-ова многу слабее, вежбај активно.

Сепак, имам читано дека поголеми се шансите да се остане бремена, ако тежината е во граници на нормалата.

6. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    nana2112 никаква диета не е препорацлива пред зацеток на новиот зивот напротив би требало да поработис на крвната сика ,на имунитетот ,и на здравата исхрана но никако на гладуванје и измацуванје на организмот бидејки во бременоста телото е излозено на многу поголем напор од обицно те поздравувам и од срце ти посакувам гравце-нја во месето

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Само со Господ напред, верувај дека набрзо ќе си имаш бебчиња најубави!!
    Ја имаш мојата поддршка и се надевам дека сите нас ке не израдуваш набрзо!!!
    Ти ја посакувам целата среќа на светов!!!

8. eli12

eli12 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Samo bidete i dvajcata pozitivni,opusteni i veruvajte deka ke uspeete,eve jas sum bremena vo vtor mesec i od se srce ti posakuvam da uspeete :inlove:

[mod-kirilica:ta2okiyn][/mod-kirilica:ta2okiyn]

На anastasija85 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    ви благодарам на сите за големата подрШка едвај Чекам да дојде вторник за да видам каков ке биде резултатот од биопсијата се надеваме на најубави резултати :) :) :) :$ :$ :$ :$ :$

10. eli12

eli12 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Се ке биде во ред,верувај,ја имаш подршката од мене,ке успеете,поз

11. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Воопшто не ни мисли на тоа, се ке биде во ред, ќе видиш дека за џабе се грижиш.
    Ке си имате најубаво бебуле :)

12. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Се надевам и секој месец си белам ај може овој ке биде јас не сум била од пред нова година на преглед а сакам да одам па ке видиме таму вторник мислам да одам ај дај боже се да си биде и нас господ да не усреќи во април година дена како се обидуваме

13. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Кики,доста го броиш времето колку се обидувате да направите дете,туку прати го маж ти на преглед спермограм и спремокултура,и опушти се.Сега читав за препаратот Трибестан,ме интересира дали некој имал искуство со него?
    Тоа е преперат од природна билка и е за плодност кај жените и мажите,го има во Еурофрам аптеките и чини околу 1200 денари.

14. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    кики сите знаеме и секој гинеколог би ти го потврдил истото дека до една година обидуванје не се рацуна за никаков стерилитет,но после една годинна е потребно да се направат испитуванја ,мозеби пак да не постои никаков проблем но најдобро е да си се посоветувате и ти и мт со струцно лице и да знаес дека психата убива од месец за месец но не се секирај ако ти е доволно силна Желбата ке биде и тоа затоа нема откаЖуванје добро знам и јас како е тоа убиствено само крената главата нема разоцаруванје ке биде следниот месец позз

На kiki3047 и izaaaaa им се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Сакам само да кажам - имате огромна поддршка од мене сите кои се обидувате да забремените, ви ја праќам цела среќа да се случи тоа поскоро и да си уживате потоа во мајчинството. Имам блиски роднини кои неколку години се обидуваат да имаат дете и знам колку е тешко, имаат притисок од околината, стрес, постојано размислување на тоа и јас мислам дека и тие работи многу влијаат за да не се случи забременувањето. Тешко е да се опушти човек во таква ситуација , ама сметам дека добрата мисла, позитивноста и намалувањето на стресот можат да го олеснат патот.

На izaaaaa, maca22 и missperfect им се допаѓа ова.
  16. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Еве јас би ве прашала нешто.Јас се спремам да забременам.Значи до сега се пазев затоа што имав операција со дијагноза миомектомија.Сега со мене се е во ред.По првпат во животот ке пробам да станам мајка.6 месеци примав хормонска терапија поради дијагнозата што ја имав,односно примав инекции золадекс.Колкави ми се шансите да останам бремена одма? Инаку имам 34 години.
    Поздрав и благодарам

17. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Ние веке 3-4 месеци пробуваме да си направеме бебче но ништо,јас се консултирав со гинеколок и ми кажа дека јајниците не биле плодни секој месец, но доколку сакаме побрзо да ги поттикнеме да се напијам таблети за побрзо забременување, па незнам дали да ги земам или да тераме уште вака, да не се штетни нешто тие апчиња, има ли некој искуство со тоа???

18. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    lady05 погоре имав написано дека до една година не се прима никаква терапија само опустено води лјубов а не прави деца и се ке биде ке видис ке ни се фалиШ yes дуШо дали ти бесе изврсена миомектомија со класицен бикини рез?

19. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    ОК, фала на одговорот, дај боже да се пофалам што побрзо :) поздрав

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    а какви таблети ти препорача докторот? :?: :?:
    фала кристина се надеваме во скоро време ќе има радост и кај нас :inlove: :inlove: :inlove:

На lejdiii му/ѝ се допаѓа ова.