Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Фала за подршката се надевам и јас дека ке се читаме во труднички што побрзо ...
    Само да појаснам дека не се обидувам 2 месеца туку 1 година и некој месец .. Нема потреба од одма со напагање јас едно родив лани најверојатно не си ме пратела и би требало да не знаеш од кога се обидувам за второ бебенце затоа што не пишувам активно во темава ... каналите ми се проодни затоа и нема потреба од дополнителни испитувања со кломифенот добро направив и не се ни каам .. само е проблемот со нередовна менструација затоашто имам полицистични јајници ... малку глупаво ми падна но нема врска ;) еве од сабајле станав некако како со температура имав некоја работа излегов и кога се вратив дома си реков леле уште ова требаше да се разболам но чудното е што под пазува температурата ми е 35,9 а вагинално 37,5 и цело време си мислам позитивно и дека сум на чекор до најпосакуваното :) :inlove: :inlove:

На TIGARCE86 и jasmina83 им се допаѓа ова.
  2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    3.921
    bokace не беше за тебе наменето, многу добро знам што ти се дешаваше долго време си комунициравме си заборавила :)

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас се извинувам од се срце може сум заборавила ... но иритирачко е некој кога некого напаѓа нели .. ова е форум за да можеме да си ја олесниме душата , и да советуваме некого кога му е тешко а не да осудуваме без разлика кој и да дали требало за 2 месеци или за 2 години да пиеле кломифен не знаеме колку им е маката и желбата :x :x не беше ова со лоша намера не сакам погрешно да бидам сватена и да излегувам од контекст на темата .. ве сакам сите :inlove: :inlove:

4. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    3.921
    мила а каде виде да напагам некого? :^) јас само кажувам како што е не е измилено тоа , туку од лекар е кажано , желбата е голема да кај сите не викам не, но тоа не значи дека треба да брзаме и со тоа да правиме грешки кои уште толку можат да ги изкомплицираат работите, мојот доктор секогаш викаше ке одиме се полека со ред, со сила убавина не бидува и така е :) зашто од втор месец кломифен да се пие кога може ке се остане бремена на 3-4-5 месец зар еден случај има таков? башка како што кажав на непроверени работи не смее да се пие кломифен доктор кој ке даде така кломифен треба одма да му се одземе дозволата за работа :envy: колку само феминки останаа после година бремени исто и моја другарка цела година се обидуваа си пиеше само фолна киселина и остана бремена точно после една година , каде брзање не сфакам никој не е престарен овдека сите сме млади , ако не биде овој месец ке биде другиот имаме време и тоа ептен, еве ако сега не сум останата бремена тешко ке ми е ама плачките и депресијата нема да ми помогнат идеме напред :muscle: :)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.565
    Допаѓања:
    104.150
    Ја па не се слагам дека треба години да се чекаат, за мене година е голем период, 7 месеци ми се голем период а не година, јас гледам на тоа така што ако нема никаков проблем реално ќе се “фати“ од 1-2-3 пат, а не 7 месеци да правиш се како што треба, да не пропушташ денови, па преку два дена, па секој ден, па лежење со нозе кренати во вис, па фолна, па триста чуда и пак да не се фати, нешто мора да има. Мене искрено докторот ми рече, сакаш да пробаш и после 2 месеци да правиме испитувања или ќе почекаш некое време, сама одлучив да почекам. По уредни ПАП и брисеви имав бактерија во мокрача која ја средив и пак нема ништо, еве веќе 7 месеци, не, не е рано. Ако не е спермограмот проблем нешто друго ќе биде, нема тука поголема филозофија мислам. Она не мисли на тоа ќе биде за мене не е изговор. Јас имам во блиска околина пример на девојка, која па и не е баш девојка млада да не му се сеќира на годините, чека Бог да даде, не оди на испитувања, не прави ништо, ако и спомнеш мислиш очи си и извадила, јас кажувам ќе одам на гинеколог да почнеме со испитувања она вика немаш потреба на сила, кога треба само ќе си дојде. Не велам дека вие сте такви, скраја, ете сите овде се изнамачивме со толкување симптоми, со хормони и испитувања кои се долги, скапи и напорни, ама ете има и такви случаи. Работава не е е за сакам бебе, сакам сега, ама убива помислата на тоа дека сакаш да забремениш а не можеш, додека темана за абортуси едно време цветаше, е овде потсвеста убива.

На bokace и Abeja им се допаѓа ова.
  6. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    3.921
    Се согласувам дека не треба да се чекаат години затоа и пишав бар 6 месеци, а ако се има проблем од пред тоа и порано. Ама ете лекарите викаат да се чека до 1 година, а имаше многу такви случаи баш тука на фемина каде што девојките останаа бремени после една година а ете се беше во ред :) Кај мене имаше проблем и јас уште пред да се земеме и да се обидуваме за бебе почнав со испитувања со хормони, и триста глупости па и веднаш ми дадоа терапија, после тоа ми открија и септум па следеше операција и еве сега чекаме. Ама , не ми е даден кломифен сеуште, имам овулација по еден, два фоликули и докторот рече да почекаме да не брзаме толку не е наивен кломифенот, сега за сега пијам метформин и достинекс и ке видиме..Муабетот ми беше дека од два месеци да се прави стрес толку и да се оди одма на лекови а без испитани основни работи ( хсг и спермограм) не е ок. И верувајте и јас плачев и лупав глава по дома па зашто операција па зашто вака така, ама тоа е така требало да биде, се помина, за убаво да е само , со нервози само полошо си правиме тоа ми беше целта на муабетот :)

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мила колку што разбрав кај тебе имало овулација .. кај мене немаше и баш со оваа последна менструација се направило и прснале дали иден или два фоликули незнам затоа што поминато е ... и еве ако и овој месец не биднало ке одам на хистероскопија така докторката ми кажа .. јас од терапија си пијам фолна онаа што излезе демек најдобра со сите витамини и метформин .. и сега овие денови пијам магнезиум сумаче зашто имам многу грчви па тоа ме смири .. не сакав погрешно да се сватиме со сите сили одиме понатаму и како господ никој не е :*

8. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Добро кажа bokace како е господ никој не е, некој порано некој покасно само сите да не израдува :) Не е кај сите исто некоја останува бремена од прва а кај некоја е потребно повеке време па не сме сите исти нели? Еве јас ви кажувам од искуство мене првиот пат ми беа потребни цели 9 месеци за да останам бремена и бас тој месец кога испитав хормони и мм направи спермограм останав бремена, а и јас бев испласена се си мислев еве сите околу мене се бремени само јас не сум сигурно нема да можам :?: арно ама во 7та недела имав спонтан и после тоа пак страв дека несто не е во ред. После спонтаниот земав два месеци (на своја рака) кломифен сто не ви препораЧувам бидејки без следење на фоликули не правис нисто, откако ме искара докторот престанав и после 6 месеци обидување останав пак бремена сега сум 14 недели :) Сакам да кажам поЧекајте барем 6 месеци и поЧнете со испитувања и за мене 1 година е некако долг период, направете ги барем основните испитувања и никако не земајте нисто на васа рака да не си настетите повеке. Бидете упорни ке успеете сите ке видите, само верба во бога и ке биде :) Ви пустам срека на сите и Чекам добри вести во најскоро време :* :*

9. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    девојчиња мои мили...немој да се лутите една на друга. тука сме за да си кажеме што не мачи, без задни намери. сигурна сум дека никој не сакаше некого да навреди или прекорува, сепак се советуваме и си даваме поддршка, нели? ;)
    јас сакав да ви кажам дека месецов користев тестови за овулација и се изненадив колку касно ми се покажа тестот позитивен...календарски 4 дена откако ми завршија плодните денови добив позитивен тест дека има овулација... а добивањево школски ми е што се вика, секој месец на 28 дена, па си мислев дека така прецизно ми е овулуацијата, ама ете... ќе видиме за неколку дена што сме направиле :)
    на сите што се трудите помалку време искрено ви ги препорачувам тестовите за овулација, не се скапи(околу 270 денари ги земав), видете можеби покасно овулирате како мене, па може ќе ви донесе среќа тоа ;)
    ве гушкам и се надевам на позитивни резултати за сите што чекаат :*

10. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107

И јас исто така прошлиот месец имав доцна овулација, некаде 1 недела покасно ми биле плодни денови, без мерење без ништо останав бремена. Инаку не е лошо да се употребуваат тестовите за овулација да си бидете на сигурно, ете јас случајно сум ги погодила деновите... поздрав и се надевам дека овој месец сите што сте во чекање ќе се радувате :)

11. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    некогаш не треба многу да се замараме со тие работи просто кога треба да биди ке биди еве мене не ми успеа минатиот месец па овај месец работиме од дента пред да ми заврши циклусот па нз што ке биде .... некаде читам требали и некое пози бла бла нз што.. и само се занимавам со некои такви работии... ви посакувам на сите успех и срека само позитивни работи да пишуваме позз :* :* :* :*

12. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    И јас не ги применував тие работи, лежење на грб, нозете на ѕид, да не станувам и сл. па ете се фати. Плус и мислев на тоа, дали ке забременам, како што доаѓаа деновите за добивање бев многу нервозна и не дочекав да ми касни направив тест и оп позитивен. убаво си кажа ако сака да биде ќе биде без оглед на се.....

На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Одамна ме немало во темава. Јас тотално се демотивирав. Немам веќе ни пари ни мотивација да шетам по доктори. Препорачана е инсеменација. Можеби, некогаш, кога ќе можам да си дозволам. Причини има повеќе. Едноставно на двајцата ни треба подолга пауза од тупење мозок и шетање по гатачи и гинеколози со загрижената свекрва. Не ме учи на толеранција и трпение иако и самата долги години немала деца.

На сите што уште се трудите, продолжете неуморно. Ви посакувам среќа.

Да се надополнам, не размислувајте околу тоа е народски за не дозволувајте вашата потсвест да манипулира со хормоните. Прифатете го тоа сериозно, често размислувањата потикнуваат стрес и си поигруваат со хормоните, а со тоа и со вашите шанси да забремените.

14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    незнам дали е вистинската тема за ова сто ке го кажам,се извинувам ако излегувам од неа но незнам веке кај не писав,веке ке полудам,менструација нередовна одсекогас,некогас ми доцни повеке некогас помалку,имав проблем со тероидната но тоа се среди веднас,во нормала ми е,но менструацијата не се средува туку во последно време стана по нередовна и колицински мала..ми е страв да не станува збор за рана менопауза,бидејки моја тетка од страна на татко ми исто останала млада во менопауза. инаку имам 29 години и сеусте немам дете,бев неколку пати на гинеколог еден вика од тироидната е друг вели не ти е нисто а мене ме фака страсна паника посто веке мислам на забременуванје...ве молам ако некој има и најмала информација околу ова,рана менопауса,забременуванје,колкави се сансите(знам дека менопауза и забременуванје не идат едно со друго,но сепак дали има некоја санса,и како да знам дали станува збор за тоа)ве молам за одговор,поздрав

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Без да направиш испитувања на хормоните мислам дека не може да се даде одговор. Барем раната менопауза може да се провери, а доколку има проблем со хормоните и за тоа се работи, постои терапија која ќе ја држи ситуацијата под контрола. Немој да те фаќа паника, но обавезно оди кај некој солиден гинеколог и отворено разговара, па и да смета декане ти е ништо, нека ти ги направи испитувањата.

16. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Значи незнам како ќе ме сватите,

ама јас 4 месеци си ја трескав главата од ѕид зошто не останувам бременена, а цело време се оптеретував со тоа дека другите се бремени а јас не. Е сега откако се свестив почнав да мислам дека јас сакам веќе бебе, а не да се замарам зошто другите имаат а ја не. За сите со нарушени нерви, стресови, неспиење, луда психа :D :rofl: :P :tmi: ко моите ви ја препорачувам книгата Моќта на потсвеста, мене стварно ме релаксира. Можете да ја симнете на спрски ја има.

Пробајте за да си ја зголемите вербата и потсвеста за тоа што сакате да го добиете.

Поздравче и едвај чекам да видам II, ама едвај ;)

17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Дај боже што побрзо да си ги видиш тие две цртички :*

18. blubell

blubell Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    13
    Izvinete nemam kirilicna podrska :( A moram da si ja napisam mojata maka... ;(

I nie so soprugot se obiduvame od nova godina navamu da dobieme bebe,no nisto...
    Eve sto mi se sluci ovoj mesec...
    Trebase da dobijam na 5 juni... i mi kasnese...vikame aj ke pocekame nekolku denam moze deka bevme na odmor pa zaradi klimata...
    I cekame nie do 11 nema nisto...a plus i pocna da mi se gadi od se, nemozev nisto da jadam, posebno kafe nemozev ni da mirisnam... a plus i gradite mi se nababrija ke mi puknat.Vikam toa e..bevme neizmerno srekni
    Na 11 sabajleto stanav i napraviv test-odma izleze pozitiven
    I super..no vikame aj da bideme 100% sigurni da odime do doktor pa togas da kazeme na site.
    Utredenta zakazav za na doktor za vo ponedelnikot... NO na 13 porucekot mi dojde :(
    Bev skrsena...sokirana...
    Soprugot me tesese vika moze toa e normalno... no toa ne bese malku krv, toa bese bas obilno krvarenje...
    I do vcera mi tecese (nasabajle nemav nisto...ama na periodi mnogu mi tesece,duri imav i kako grutki krv :(
    No jas uste nemozam nisto da kasnam...uste mi se povraka, vcera kasnav varen kompir i povrativ... Samo jabolko i portokal mozam da jadam i eve sega malku caj od nane...
    Se javiv kaj doktorkata i taa mi vika deka vo momentot koga se svrzale jace kletkata i spermatozoidot jas sum napravila test (zatoa bil pozitiven), no posle eden den toj neuspeal ubavo da se svrze i zatoa sum go isfrlila...sum dobila...

I sega mi e tesko...kako da nemislam...kako da ne se nerviram...
    Moze i toa gadenje mi e na nervna baza...neznam

Sega drugata sabota ke odam na lekar da vidime sto vsusnot mi se desilo..

Mnogu sum razocarana... ;(

IZVINETE ZA LATANICA

19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Немој да се оптеретуваш душо. Некако можам да почувствувам позитивност кај тебе! Те молам искористија и не дозволувај да те водат низ животот - можеш сама! Ти посакувам среќа и тебе!

20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Знаеш како велат старите? Не било за тебе ... И запамти , секое лошо за добро е... А што е твое ке си дојде кога и да е, само имај силна верба во бога.
    Од срце ти посакувам наскоро да си ги видиш двете посакувани цртички и све да биде како треба ;)