1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    137.417
    И заборавив-типизацијата е идто како земање брис за ПАП тест,не е страшно.позз

2. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Добредојде! Ти препорачувам да ти земат и брисеви за уреаплазма, кламидија, кандида и на последниот не се сеќавам како се викаше. Но, генекологот мора да знае. Четирите одат во пакет. Мене пап тестот ми беше `стакло` а сепак имав спонтан. Овие бактерии и инфекции не можат да се видат на пап тестот! Исто така можат да го отежнуваат забременувањето! СРЕЌНО!!!!

3. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Ви благодарам многу.. па ке видиме што како во иднина..се надевам ке го подобрам имунитетот..

4. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    многу сум тажна ;( ;( ми дојде вчера вечерта ке си пукнам од мака се изнаплакав цела нок и се прашувам дали и јас некогаш ке останам пак бремена и кога ке станам мајка изгубив надеж за се ;( ;(

5. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.763

нетреба да губиш надеж,знам дека ти е тешко. мој совет е да не се нервираш да не бидеш под стрес оти некогаш причината е стресот,не ја планирајте брменоста за да не останеш разочарана како сега,едноставно уживајте во вашата љубов и ке видиш дека се ке си се среди,позз ти посакувам мн среќа

6. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    анам така е срцка но желбата е премногу голема и дома имаме бебе од јатрвами и кога кеми текне дека сега во рацеве ке имав бебенце од 4 месеци душава мисе кини секоја нок мислам на тоа како можеше мене да ми се деси тоа да го изгубам и да се осејкам осамено ке покушам да се соземам и да се опуштам те бакнувам поздрав4е

7. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.763
    можам да замислам мила ама ако толку сакаш да забремениш,соземи се и уживај верувај ако се стресуваш нема ништо да постигнеш,немаш поима колку стресот влијае негативно на се. :*

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ама немој душо така! Полошо си правиш ако се размислуваш до толку. За жал многу други ја делат нашата мака. Потполно те разбирам. Те молам исплачи се и почни да се занимаваш со нешто. Мораш да се опуштиш. Јас веќе сфатив. Мора да се продолжи понатака! Ќе имаме сите деца, верувам во тоа! Биди силна!

9. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    cvetelina, nemoj da mislis taka! Ne sum bila bremena do sega i ne mozam ni da zamislam kolkava e tvojata bolka, no mozam da ti spodelam iskustvo od drug aspekt. Pisuvav poodamna, tie sto procitale se nadevam nema da mi zamerat sto delumno ke se povtoram. Jas rabotam so luge, dnevno sigurno imam po poveke od 100 tina stranki. Do pred nekoj mesec mi se cinese deka se sto ke vleze od zensko vo bankava, se e trudno! Poluduvav! Si vikav kako e mozno site da se samo jas ne? Mi bese mnogu tesko... Placev navecer...se prasuvav sto mi fali mene? Bev prenervozna i postojano se karav so site... Loso vlijaese i na mene i na mm. Se dodeka eden den sama ne rekov stop! Pa majku mu stara si vikam, ako ne se smiram, ke poludam na mladi godini! Resiv da svrtam nov list. Ne mi bese lesno da izlezam od filmot deka nema da bidam majka, ama uspeav. Se zanimavav so drugi raboti. Pocnav da citam za zdrava hrana, vitamini i red drugi raboti, ne deka me zanimase mnogu, ama mi odvlekuvase vnimanie. Sega sum sigurna deka ke ostanam trudna...ma kaj i da e ke bide! :) i ti mora da si dades hrabrost i sila! Ke bides majka ke vidis! Jas veruvam deka letovo ke si vidam dve crtki :) ete taka si mislam i ubavo mi r :) ako ne letoto, zimata 100 % :) jas se nadevam deka ke ti bide polesno i se nadevam deka malku barem ti iznudiv nasmevka :) jas sledniov mesec prodolzuvam so proekt bebe 2014, bidejki dobiv, ama i znaev...nema placki, samo naskevki :) ubav den vi posakuvam na site!

На AngelOfArh, Lori-30 и claudi00 им се допаѓа ова.
  10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Bravo Cvetina, kolku si pozitivna taka i treba, abe site do edna ke uspeete, samo normalno treba trpelisvost! kako velat ,,trpenie-spasenie,,! inaku za Cvetelina,( ah kolku slicni iminja kaj gi najdovte isti skoro) i jas i mnogu tuka na forumov prva bremenost sme imale spontan! izgleda toa e normalno! taka da ne si edinstvena, ama eve sega posle tri godini bremena sum, uspeav, taka i ti i site drugi, glavata gore i pozitivni kako Cvetina da bidete, bebeto ke si dojde koga mama i tato nema da mislat tolku na nego, za da gi iznenadi mama i tato, koga nema da go ocekuvaat :D ако сте провериле се, и ако сите испитувњја се во ред, тогас опусете се и ч :inlove: екајте ги двете црки ама без толку големи разочарувања! како и да е еден ден ке се појави и втората цртка :rock: верувајте во својата срека и се ќе си дојде на свое место! Ви посакувам побргу успех!
    Се извинувам за месаницава со азбукиве, ама изгледа покасно ми функционира кирилица, а ја само писувам брзо и не гледам, се сменило!

11. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    денес го погледнав резултатот од прегледот од ехо и ми пишува ендометриум 8мм..дали знаете што значи тоа? почнав да го пијам прималут норот и овие два дена сум како заспана без енергија..

12. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    пред се фалати Cvetina за зборовите ми значеа многу и ми дадоа премногу сила :* и јас истото го помислував секогаш кога ке видам бремена жена јас работам во маркет и секој ден гледам безбој бремени зени па ете од денес ке почнам да мислам позитивно ве бакнувам па што ние пишано ке си тера ние нашето ке го завршиме а другото го чекаме од бога имајте убав ден сите :* :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    епа девојки рапорт .. вчера тестот покажа негативно тоа е тоа .. и сабајле на работа што да видам крв ајде на гиниколог ендометриум 16 мм ајде бета да видиме си викам ајде дур е време да спречам и одма со такси во државна на гак резултатот негативен и разочарување си поплакав малку и сега имам малку крв но не многу стомакот поточно пределот на јајниците ме боли и тврдо е ..... ;( ;( И сега девојки што значи помината овулација малку крварење последна менст. на 4 јуни и ЕНДОМЕТРИУМ 16мм докторкава ми вика барем да не се плашиме дека има бременост :o што е добро не ми зема пари за прегледот ;) предходно ендометриум 12мм во форма на триаголник сега 16мм форма како топка округло иии што би помислиле бацки :*

14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Devojki ako moze nekoja da mi go objasni ova:
    Imam neredovni ciklusi ama maticniot nema mi kazano za policisticni jajnici, posleden pat koga bev mu vikam da ne imam policisticni jajnici toj samo.."ahaam, ama ima ovulcija" i nisto poveke ne mi kaza.
    Vcera bev kaj drug doktor za vtoro mislenje, me gledase na eho, prvo vika moze da e hormonalno, posle vika eve desniot jajnik e policisticen, ama ne vo smisla na cisti, tuku mnogu jajce kletki, i toa ne cinelo.
    I bas nemozam da go razberam ova..
    Inaku pravev hormonalen status na 3 den, dobri se, samo FSH e na dolna granica.

15. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    3.782
    mene sekad mi e takov pred dobivanje obicno za den dva dobivam koga e takov :?:

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    6.514
    Јас ништо не разбирам.
    По толку обиди,по толку енергија, целосно опуштање, абе никако не фака. Секој ден, преку ден.. абе :^)
    Му велам на мм, не се грижи. Имаме оште време. Единствената разлика е дали ќе доживееме да видиме внуци или правнуци :)

Не знам. Некако и целата идеа за бебе веке ми е далечна и непожелна.
    Си велам ако ова е почетокот, и не успева да се зачне, како ли изгледаат проблемите понатаму во животот.

И така, не очекувам да се фати ни овој ни наредниот месец. Ама ни потајно не се надевам, оно само препушта. 8)

17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Како тоа многу јајце клетки? Фоликули непукнати? А колку дена има од менс?

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И јас незнам како тоа многу јајце клетки...
    Денес ми е 37 ден од последна менс. ми иди на 2 месеци, но за некое чудо последните 3 месеци ми идеше на 31 ден.

19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.132
    Допаѓања:
    13.423
    Здраво на сите штоси чекаат бебушка :*

Сакам да прашам дали е можно тестот за бременост да греши има некој искуство со ова?
    Ми касни, последен пат ми дојде на 13.05 направив тест денес но излезе негативен. Се разочарав бидејки се обидуваме скоро 2 години.
    На 28 Мај бев на гинеколог ми рече работете сега имаш фолекул наредните 3-4 дена ти се плоднии да работевме и мислеав дека се фатило.
    Да напоменам пијам еутирокс и бромергон од пред два месеци и мислев дека со нив ќе го решам мојов проблем за зачнување но очигледно е нешто друго... :(

Дали сепак постожност да се радувам :$

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Трк по уште еден,два теста да ти биде мирна душата... мислам секако нема да ти биде мирна, ниту ако биде позитивно, ниту пак негативно ама барем ке си знаеш на што си