1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.130
    Допаѓања:
    13.399
    Да ти кажам имам уплав од тестови, јас неиздржувам и пред да ми дојде цело време правев тестови цело богатсво имам потрошено и се беа негативни одвај се наканив и овој да го купам и кога гледам пак една црта уффф, нема да можам да издржам уште еден да видам таков нека дојде веќе и да се смирам. А ако не дојде ќе одам дирекно на гинеколог наредна недела незнам зошто касни толку има нешто.
    Само не мие јансно имаше фолекул го виде докторката нели под тоа се подразбира дека мора да ти дојде. Уфф

2. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Devojki denovive mi se plodni i so màz mi imavme odnosi i svrsi vo mene.. E denes imam bolki vo dolniot del od stomakot ne celo vreme tuku odvreme navreme.. Dali toa e nekoj znak.. ?

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ne mozes da imas tolku brgu znak, opusti se i uzivaj, ne mu ja misli sega na znaci, taka psihicki se opteretuvas i ne si opustena!jas sum 7nedeli bremena i eve nemam uste nikakov znak deka sum bremena, osven gradite! Srekno :inlove:

4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Libra88 душо! Малку е чудно! Но, подобро да ги има повеќе отколку да ги нема, нели? Работи на случајот! Штом имаш фоликули, пред да се ослободи јајце клетката (овулација) почни со работа! Можеби ти доцни овулацијата затоа и не добиваш редовно! Како што вели мојот матичен лекар: `тоа ти е магичен круг`! Ти посакувам многу среќа!!! ;)

5. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107

Јас сум бремена 8 ма недела па немам никаков знак. Едниствено неколку недели после зацнуванјето ги имав истите симптоми како пред добивање. Првин многу ме болеа градите па за неколку дена таа болка се намали скроз, па пак почнаа да ме болат до ден денес ги осеќам тешки, слично како лори. Сигурно од што мислиш на забременување тисе јавуваат тие знаци. Не мисли уживај.... :)

6. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ќе ве молам за некој совет! Пробувам да забременам! И сега релативно е дали ќе забременам или не, меѓутоа ме мачи нешто! Многу сум физички активна овој период! Има ли некој искуство за тоа! Смета ли активноста на забременувањето! И смета ли ако на пример веќе сум бремена?

7. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    девојки мене градите ми се отечени и ме болат долго време нз што се случува не можам да дочекам до следна мен која треба да ми дојде некаде на 4-5 овај месец земав тест и го направив но ништо негативен хах и изгубив некако надеж дека ќе бидне овај месец ....... што мислитее виее???

8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Почекај мацо! Јас како тебе исто! Секоја мин си ги допирав градите да се уверам дека се отечени и дека ме болат! И навистина беше така! И најпосле нормална менс си добив! Ама дај боже кај тебе да е некој знак! сепак не избрзувај!

На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Devojki, rano e da imate bilo kakov simptom ili da vi bidat gradite bolni kako vo bremenost! eve ke vi kazam za mene, denovite pred da dobijam gradite mi bea mali i kako sunger meki, sto ne mi e obicno slucaj, ama tocno na 14den od zacnuvanje odednas mi se stvrdnaa i pocnaa da mi se zgolemuvaat, i bremena:) inaku sekoj pat pred da dobijam gradite mi se golemi i bolni i stom mi se smalat i prestanat da me bolat, jas znaev deka za pola den ke dobijam!ete mozebi malku vi piomognav, vi posakuvam probrgu dve crtki, ama rano e za gradite da vi bidat nekakvo merilo!!!

10. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.763
    активноста нема врска со забременувањето а инаку ако веќе си брмена не би требало да се оптеретуваш многу во првите три месеци оти тогаш можностите за спонтан абортус се најголеми.

11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Знам, затоа и прашувам! Баш тоа `големо оптеретување` ме замислува! Колку големо? Не знам да се вардам многу, а и не знам да одмарам, да бидам искрена!!!

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.748
    Допаѓања:
    324.160
    Епа нема да креваш тешко да поместуваш мебел,да носиш полни кеси од дукјан..и ред такви работи.Стресот ке го сведеш на минимум.и јас незнаев да мирувам ама кога прокрварев и бременоста ми стана ризична да видиш како се спријателив со креветот.станував само за туш и вц за ништо друго.се ке се направи што треба само бебчо да се роди живо здраво :)

13. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ееееее... верувам! Кога ќе те натера маката и во кревет ќе лежиш! Туку нека биде подалеку лошото од сите нас! Ајде само за убави работи да читам! Ти благодарам! Ова со мебелов ме замисли! Само преуредувам во куќата! :lol:

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки закажав за хистероскопија во ремедика сега во среда, па ке видиме што ке биде само со ГОСПОД напред :) од денес сум на одмор па малку ке одмарам но стресот никогаш не бега од мене само некој стресови и после ај опуштисе епа не можеш нормално ми доага со некој пиштол да пукам како и да е ке ви писам како сум поминала .. па се надевам после ова ке си ги видам посакуваните две црти ве бакнувам :*

15. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    Со срека бокаче, дијагностичка ли ке правиш? Се надевам дека ти кажале дека од 8 до 11 ден од мензис се прави :) тогаш е најтенок ендометриумот и затоа мора во тие денови да се прави. Јас мојата оперативна ја правев на 8 ми ден.

Девојки јас сум БРЕМЕНА :inlove: конечно дојде и моето :inlove: се што направив и снимања и операцијата и лековите се вредеше, се помина како лош сон, не се осекам како да сум ни правела нешто . Затоа не се плашете од ништо само напред сите ке се израдувате :*

На wtff, cecilia, TIGARCE86 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Cestitki baterflaj :) ti posakuvam lesna i ubava bremenost :)
    Jas inaku pobarav upat od maticnata za hormoni da ispitam i rezultatite se ok, osven FSH hormonot koj e 15, a max treba da e 11. Doktotorkata mi rece deka ne veruva bas vo rezultatite i nareden mesec treba da ispitam pak. Za zal koga toj hormon e visok nema sansi za bremenost. Dobro, barem znam do kaj sum. Ne sum razocarana za cudo... Imam pretcustvo deka sledniot mesec ke imam super rezultati :) ke probam na priroden nacin za pocetok, so cajcinja i edna mesavina so med i gjumbir, pa zdravje boze ke vidime za mesec dena sto ke kazat rezultatite. Ako ne ide vaka, ke mora da se bockam nekoi inekcii, iskreno ne gi ni zapamtiv, zasto se mi se cini deka nema da mi trebaat :) sega uzivam i ne se nerviram, cajot e spremen, pa nazdravje :) ve pozdravuvam. Imajte ubav den.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Cestitki Butterfly :rofl: :rofl: :rofl: bas me izraduva, neka ti e lesna bremenosta, uzivaj i vo pravo si, koga ke se izraduva covek togas na se zaborava sto bilo, Sega da gledame napred i da fantazirame malku za bebinjata koga ke dojdat sto i kako ke bide:))) Te cekame vo trudnicki muabeti, i na site devojki vi posakuvam pobrgu selidba :inlove:

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Cvetina duso, nikogas ne veli nikogas!!!! :!: jas sum dolgo na forumov i se uveriv vo mnogu slucai kade devojkite bea sigurn deka nema sansi da zabremenat i ocajuvaa, i kako pominuvase vremeto zaedno se tesevme, za na kraj za site da se sluci skoro cudo! da ne naveduvam iminja, ama veruvaj vo cudoto od Gospod, ke go dobies tvojot dar, te sleduva bidi sigurna :!: ne veruvaj mnogu vo toj rezultat oti i mene mi zvuci nevozmozen!!! pocekaj uste mesec dena, ke go povtoris i ke vidis, a do togas ostani pozitivna, ke bide se vo red! ti posakuvam pobrgu da uspees :*

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Butterfly честитки,Лори мила навистина повлече нога....ајде сите да си имате месиња,Бог да ве благослови со нови животчиња сите!!!! :* :inlove: :*

На butterflysk и Lori-30 им се допаѓа ова.
  20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Devojki vo sabotata vecerta mi se pojavi slabo rozenikav iscedok i uste imam, nasabajle koga se budam nemam nisto, potoa preku den mi potekuva malku. Osven imlantacisko krvarenje (sto NEmoze da e, bidejki vo sredata bev na gin. mi kaza rano ti e za da ti dojde)???
    Inaku da povtoram deka nemam redovni ciklusi, posledna mi bese na 20 maj.
    Celata sum vo prasalnici :(