1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мила со срека нека ти е имај најлесна бременост се радувам за тебе ... мене ке ми биде 7 ми ден од менструација, да диагностичка ке правам но ако имало потреба ке било и со интервенција .. а ти за што правеше хистероскопија ? :*

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Cestitki i od mene Butterfly, neka e lesna bremenosta

3. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Lori, znam mila :) jas odamna citam... Uste od vremeto na elena.mak i ecapereca pa duri i prethodno :) ne sum razocarana voopsto! :) jas ednostavno sum 100% sigurna deka se ke bide vo red. Ete ne znam zasti, ama taka mi e vo glavava non stop. Malku mi doaga taga na momenti, ama ja brkam po brza postapka :) svativ deka mora pozitivno da se gleda na rabotite inace nisto nema da izleze kako sto treba. Fala ti ptemnogu na ubavite zborovi, mi znacat mnogu! Se nadevam deka nabrzo i jas ke bidam vo sreknickite so dve crti :) do togas ne ne zaboravaj Lori :) mora da ne bodris...znaes, zaedno sme posilni :)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.565
    Допаѓања:
    137.358
    Честитки и од мене, до сите вас идни мамички, butterflysk , lori-30...многу ми е мило кога читам дека сте успеале после подолго време. И јас се обидувам скоро 3 год. Ама мислам дека немам веќе сила.се натажувам кога ќе видам како некои мои пријателки остануваат трудни од првпат(мило ми е за нив) ,но тешко ми е на душата...маж ми ми се лути,дека сум опседната со тоа и дека цело време плачам,вика како рекол Господ така ќе биде,ама ја не можам да се опуштам..
    Туку сакав да ве прашам,не знам дали е за тука прашањево, но дали некоја од вас правела проодност на канали кај др. Органџиски? Мене таму ме праќа докторката

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ke uspees flouwer, nikakvo predavanje, glavata gore i ke se raduvas i ti nabrgu! jas isto cekav 3godini i poveke mozebi, eve sega sme petta godina vo brak i duri sega bidna! ke uspees,samo trpenie, i napravi si ispituvanja, ama i maz ti da ,napravi spermogram obavezno! Srekno :inlove:

6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.565
    Допаѓања:
    137.358
    Фала ти ,lori-30,дај боже да бидне веќе ! Да,правеше маж ми,уште пред една година,и јас правев,и хормони,и фоликулометрии,кломифени,прегнил....се е во ред,ама не сака. Уствари ми остана уште проодност на канали,ама мноогу ми е страв од тој преглед:( си мислам јас дека некогаш ќе бидне,ама неможам да издржам веќе,чекањево убива,само си плачам по дома...
    Дај боже со лесно да ти помине бременоста lori-30 и да си се радувате цел живот со бебушко !

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    фала ви на сите :inlove:

Бокаче мене ми остранија септум ради тоа ја правев :) со лесно во среда не е ништо страшно ептен брзо е опоравувањето истиот ден јас дома веке во 6 саат си бев :)

Flower30 многу пати имам пишано на темава за тоа ама не ми е тешко пак ке пишам ја знам таа мака, зашто бе мила кломифени, инекции, хормони на непроверени канали? :( Кој доктор ви препишува така тој не е доктор , прво и основно е проверка на канали, што ако се тие затнати зашто труење со хормони кога нема да бидне ништо, или во мојов случај јас имав септум кој се откри преку хсг и замисли да пиев кломифени да се боцкав се напразно ке беше :worried: Прегледот не е страшен не трае ни 5 минути мене воопшто не ме болеше а и да боли малце се издржува, затоа што многу значи, може проблемот да е баш таму :!:

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    честитки мила,да си имаш лесна и убава бременост.

На сите други само напред со позитивност и војла се ке бидне :)

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.895
    Направи го уште тој преглед, чисто за да не ти виси над глава. Апсолутно не е ништо страшно, и за 5 минути целата работа е завршена! Како што рече butterflysk, ако тука има некој проблем, џабе е се друго.

Со среќа на сите!

10. maci87

maci87 Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Ве молам за мислење бидејки сум нестрплива да чекам треба да не ми дојде на 09.07. но од петнаесетиот ден по завршивање на циклусот брадавиците ненормално ме болат посебно навечер кога легнам да спијам како нешто да ме влече за нив никогаш порано тоа ми се нема случено ме болат градите 5-6 дена пред да добијам но вакво никогаш до сега а се обидуваме за бебче 1,5 година дали некој има вакво или слично искуство дали е можно ДАЈ БОЖЕ да сум бремена или е премногу рано за тие симптоми :hai:

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.565
    Допаѓања:
    137.358
    Јас требаше претходно да правам проодност на канали,ама некако испадна да не отидам и докторката си почна со терапија..имав покачен пролатин-ми препиша Бромергон,ама наредниот месец ми беше во нормала,а јас еве 7ми месец пијам Бромергон и веќе мислам дека за џабе го пијам..сега овој месец сакам да одам кај друга докторка и обавезно да правам проодност на канали(страв ,не страв што се мора-се мора) и проверка на Пролактинот.
    Сега се нервурам многу,за еден месец ми се расипаа 4 заби и сега се нервирам,сакам да ги поправам и со тоа ке изгубам време....
    Сепак фала ви за подршката и советите,ми значат многу !!!! Позз

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.808
    Женчиња многу ќе ве карам, многу, зошто нервози, зошто? Се нервирате беспотребно, плачете, си губите нерви, од земја се трескате, зошто? Мислам верувам на никого не му е лесно, ни мене не ми е, ама многу се нервирате и очекувате дека ќе се среди се. Бокаче, Цветче, зошто? И јас како вас чекам ама ако се нервираме ништо од тоа нема да се среди, напротив може и полошо да биде. Ајде повесело малце, летово не е за нервози, Лори завлече убаво нога, Пеперутката ни отиде, ајде лека полека сите ќе отидеме натака, само без нервози. Иначе и јас мислам дека претерувате со хормони и апчиња. Овие Бромергон зошто ги пиете, знам сестра ми ги пиеше за да и престане млекото и многу лошо се осеќаше од нив, ако се истите ама исто се викаат, вас не ви прават такви нус појави, несвестици, малаксаност, губење на здив, температура... Кломифен ајде не знам како делува, ама мислам дека без комплетно направени испитувања не смеете да се труете со апчиња толку многу. Иначе најлесно е да се напиеш хормон, лек некој, да се тешиш ете се правам, ама навистина треба да се испитате и да видите дали се е во ред пред да пиете се тоа. Ај Лори не знам дали и кажавме, ама на Пеперутката и заповедам под тастатура да напише ливче со нашите имиња да не завлече и нас бргу бргу натака :lol:
    Ве гушкам сите и уживајте во летото :*

На claudi00 и butterflysk им се допаѓа ова.
  13. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ти честитам меше! Дај боже лесна бременост да имаш!!!

14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.565
    Допаѓања:
    137.358
    Да,мислам дека Бромергон се само тие апчиња и служат и за тоа,но мене гинекологот ми ги препиша заради покачен пролактин,а читав јас на форумов дека помогнале на некои жени,немав никакви нус појави,добро е барем тоа.за нив ај не толку,ама за Кломифенот се каам шо пиев(ама само една доза испив). Ама од сега,освен фолна веќе не би пила ништо без сите испитувања...ајде може летово ке се опуштиме,па нема да имаме потреба од лекови ;)

15. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    Кога е покачен пролактинот мора да се пие терапија иначе нема овулација, а додека жената дои нормално е да е покачен пролактинот и кога сака да престане да дои може ( бромергон или достинекс) да пие да и престане млекото.
    Јас исто сум со висок пролактин но за него пиев достинекс многу побрзо делува, се пие една таблетка на недела дена ( зависи може и повеке или помалку) и нема никакви нус појави. Но сега морам во бременоста да пијам Бромергон бидејки достинексот не е испитан за бремени жени, ке го пијам до 12 недела, мора така иначе ке скокне пролактинот пак и лошо е. Исто продолжувам со метфромин до кај 4 месец некаде за да се зачува плодот бидејки сум со инсулинска резистенција. Малце ми е мака што ке го трујам бебево со лекови ама кога се мора се мора, за негово добро е :(

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Незнам како да објаснам поинаку .. секоја жена се нервира и сака да успее како и ти Ангел .. инаку сите пробуваме да бидеме јаки и тука совети да си даваме но и прсихички за самите себе се нервираме .. Јас лично за себе ке кажам дека имам верба во Господ и знам дека ке успеам како и другите но како што изгледа нервозата само здравјето си го изгубив и сега ми дојде памет и не се нервирам повеке туку само е некое разочарување затоа што го изгубив најмилото во 6тиот месец како што знаете и вие ..... Инаку и јас се зачудив за бромергонот бидејки ете го имам во фиока уште од порагајот го пиев за млекото ... инаку мене за пролактинот никој не ми дал нешто да пијам .. а се движел од 9 кома нешто .. па 5 кома нешто и така утре ке видам што ке биде па ке се распрашам и за други дополнителни испитувања ве бакнувам ..

17. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Девојки јас сум БРЕМЕНА :inlove: конечно дојде и моето :inlove: се што направив и снимања и операцијата и лековите се вредеше, се помина како лош сон, не се осекам како да сум ни правела нешто . Затоа не се плашете од ништо само напред сите ке се израдувате :*[/quote]

Cestitkiiiiiii :clap: :clap: :clap: imaj ubava i lesna bremenost

18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Е сега ме збунивте :^) гледам Руси, ама знам дека си бремена, а не писува кој написал? де бидете појасни....на кого да честитаме :?: :clap:
    Ok razbrav :)

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.565
    Допаѓања:
    137.358
    Да,и јас и реков на докторката за Достинекс,ама ми рече дека имале ист ефект како и Бромергонот,и плус Достинексот биле поскапи.ми кажа и дека не се штетни да се пијат во бременост.јас првпат кога проверив Пролактинот беше дупло покачен и после еден месец се симна на граница на нормала и сега пијам по една четвртина на ден.
    Butterflysk, Колку и да не сакаш,сепак добро викаш,се за добро за бебчето,после се ќе заборавиш!!!само со лесно и со убаво да ти помине бременоста

20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Idejata bese da ja citiram butterflysk, ama neznam zosto vaka go pokazuva komentarot, inaku da, seuste sum bremena :)