1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

Angel,

еве ме и мене, решив да одморам од се и од читање форуми и од се и конечно да се смирам. Ама не можам без Феминкиве :D . И ете можам да се пофалам дека конечно, конечно ми дојде памет и не се нервирам веќе. Само си викам Господ за секого има пат смислено кога решил тој тогаш ке биде. Ама еве сабајле се будам градите не ме болат и знам дека ќе добијам и нормално сум тажна, ама барем сум добра не се гушам и не ме стега желудникот ко пред некое време. Инаку на 4 треба да не добијам. ти до каде си???

2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Епа еве ме и мене,

и ве читам и гледам дека единствено нешто што ме теши е што не сум ни прва ни последна што сака да забремени. И ја конечно се смирив и решив уште оваа недела ако не другата недела ќе одам на психијатар ако не се смирам. Ама изгледа се исплашив и се смирив :D . Зошто не е нормално да се гушам, да не спијам, да ме стега желудник, да немам желба за живот, постојано да плачам, што значи = класична депресија. И еве конечно се освестив и си викам па колку маки во животов сум имала па поминале така и ова. Се ќе биде само да си ги чуваме нервите, ќе ни требаат ќе имаме сите деца ќе немаме сила да ги гледаме.
    Па утеха си наогам само во Господ, само се молам и тоа е тоа. Единствено нешто што ме мачи се само годините, значи во Ноември 31 година. Си викам кога прво, а кога второ дете. Ама тоа е.
    И за сите што имате по 25,26,27 години ве моалм и да не ве слушнам дека се нервирате имате времеееее.

И ајде опуштено лето ееееее :D

3. DDR

DDR Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Znaci od ovoj mesec go smeniv doktorot zatoa sto posle 4 mes obiduvanje bez nikakvi ispituvanja mi dade Clomifen.Go piev 2mes po red i nisto nw bidna.Sega bev kaj dr doktor po preporaka i toj mi rece koj dr ti dal clomifen bez nikakvi ispituvanja.Znaci vaka od noviot dr ovoj mesec bez clomifen zatoa sto otudov na 13 den od menst i mi rece uste dva mes vaka bez nisto kao demek letovo ubavo za bebinja pravenje i mi rece dve folikuli so 11mm i toa znaci deka nema bebee ni ovoj mesec a on mi vika poleka de od kaj znaes ....i taka ja so makata

4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Како мацо летово убаво за правење бебиња? Сите велат дека спермата е поквалитетна кога е ладно........
    Тројца доктори тоа ми го имаат речено мене! Не знаат што зборуваат .... :tmi: И не губи надеж те молам! Ќе биде!!! Сите со истата мака како твојата сме....

5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Оуууу, душо! Па никогаш не е доцна! Дај боже на сите господ да им даде деца, па нека имаме сила после да издржиме! ;) Ајде, немој да паѓаш! Како ќе рече Господ, така ќе биде!!!

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Седиментацијата на крвта ми е покачена-14, читам по интернет дека се толерира до 20. Дали е ова опасно покачување и што може да се случи при ХСГ, за што е битна седиментацијата?
    Треба да пијам citeral. Ма да ни тоа не ми е баш јасно зашто ситерал, нели тоа е за инфекции, а сега немам време да барам по интернет, па ако има некој од искуство добро ќе дојде со одговор.

7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    ау никако хсг со толку висока седиментација, мора до 10 да е . Мене ми беше 6 кога правев. Незнам поточно за што е битна ама знам дека укажува на некое жариште во организмот и затоа не прават ништо со висока седимантација. Цитералот како антибиотик ке ја намали седиментацијата :) и после хсг даваат цитерал или некој друг антибиотик за превенција од инфекција.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.130
    Допаѓања:
    13.396
    Дали има врска висока седиметација да биде пречка за забременување?

9. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Ме немаше одамна да напишам нешто во оваа тема, сеуште не сум се откажала од желбата за бебе па така иако реков дека повеќе не пијам ништо од бабини лекови сепак најдов нешто, помалку познато меѓу луѓето, ми го пофалија дека е ефикасно и еве веќе втора недела кај го пијам. Значи станува збор :!: Мака во прав и полен, се пие секој ден во 12 на пладне и во 20 часот навечер, по една лажичка од двете јас го пијам со какао а можи со што сакате( вода, сок...). Значи мора да се запази времето а откако ќе го испиете се јадат 5 смокви. Вкусот е :puke: ама сум навикнала само да има успех :( . А за ефикасноста на маката еве ви линк па прочитајте :) http://kukuriku.mk/maka-prav-od-andite- ... otentsija/ треба да се пие неколку месеци со ред. позз :hai:

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Имам пишувано на темава за една моја роднина,мажена е околу12 години и имала спонтан,се обидуват за бебе и пак спонтан...незнам дали имала некои лекувања или слично ама ако има некоја што знае и поминала низ ова и дега е бремена а примала некоја терапија и сл нека пише,сакам да и помогнам а без да ја навредам со тоа да ја чепкам по болката за тоа како и што се случувало,сакам да и помогнам.

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Не знам што испитувања правела другаката твоја, дали има правено проодност на канали. Знам за една жена исто имаше неколку спонтани, кај не одеше по лекари и на крај отиде во болницата св.Лазар, мислам дека и ја најдоа таму причината за спонтаните, изгледала имала некој септум кој само таму и го виделе и тој го спречувал плодот да расте после 3 или 4 месец, немало простор за растење на плодот и оттаму спонтаните. Откако и го средиле проблемот, веднаш забремени, сега си има детенце.

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.900
    Допаѓања:
    123.134
    ^ Toчно еве и кај мене освен проблеми со циркулација ми ја открија и оваа причина.Има еден куп работи да се испитаат,нека појде на гинеколог за се има решение зошто чекала 12 години. :(

13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас ретко пишувам на оваа тема, зашто ми е најболна... Испитав хормони, се е во најдобар ред, нема никаков проблем. Гинекологот ми вика да се смирам, да се опуштам, не ме праќа на други испитувања.... А бебето не доаѓа....

14. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Да ви даде Бог на сите не по 1 по 101... Шо викат старите со стап да се браните од децата :D
    Немам родено но често пати разговарам со мајка ми на оваа тема...Таа порано имала спонтан и после тоа не можела да остани бремена...Ама се е до психата...Себе си се обвинувала за тоа.На доктор и рекле дека се додека не е подготвена психички таа никогаш нема да забрени.Но ете поминал стресниот период и таа роди...
    Поентава ми беше да не се разочарувате и да се обвинувате себе си за тоа доколку ви се случи такво нешто..Не сте вие главниот виновник..Судбина...И да никогаш да не се откажувате од желбата за дете(од дечко ми брачедаму е родена после 20 години брак,никогаш не се откажале лугето :clap: ,а притоа да напоменам дека не одеа по болници бидејки се сиромашни ).
    Децата се најмилото нешто :) Вреди да се борите за да ги добиете :)

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Ке пренесам за ова :)
    Она правела испитувања али ништо не и откриа и да исто така после 3/4 меце не може да ги носи бебињата,ке и пренесам да се провери во св лазар.

16. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    св.лазар веке не постои сега е моја болница така се вика ама таму нема баш специјалисти добри, нека иде во ремедика кај димитров или петановски или пак во систина кај лазаревски , поповик или ивановски ( тројцата работат на оделот за подпомогната репродукција) јас одев и уште одам кај ивановски он ми правеше и хсг и операција и цело време ме водеше :) можно е да има преграда на матката најчеста е таа причина за абортус. со едно хсг ке се види дали има или нема :)

17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    ^^ Па болницата си постои, само називот е сменет ;)
    А ти батерфлај каков зафат правеше, може си спомнала некаде ама не ми текнува. Дали правеше хистероскопија, лапароскопија? Страшно ли е тоа, дали боли?
    Јас па каква сум од ништо правам нешто. Гледав слики од постапките и уште повеќе страв ме фаќа и молам Бога да не ми треба такво нешто. Знам дека е со анестезија ама самата помисла дека ти буричкаат внатре и ти сецкаат нешто, е страшна и језива.
    Јас и при едно обично вагинално ехо се стегам како пред колење да сум и цело време сум на готовс да станам ако се случи нешто :D
    Последниот пат рацете не можев да ги држам опуштено, па ги ставив под половина во случај да треба да интервенирам, да бегам.
    А и последниот пат беше подлабоко, дури осетив слаби болки при вртење на вибраторот, мислам дека цела стомачна празнина ми виде со тоа, може видел и дали имам трет крајник :lol:
    А и плус за ХСГ треба да се потпише изјава дека се согласуваш за интервенцијата, процедурално, но не мора да значи, се согласуваш за сите можни последици (позитивни и негативни), па уште толку ме замислува.
    И да прашам уште нешто, цитералот многу ли е опасен при бременост? Знам дека секој лек е штетен ама еве конкретно за цитералот. Малку ме збунува таа висока седиментација која била карактеристична, меѓу другото, и за бременост. Јас последниов месец не правев тест за бременост, одев на таа карта дека добив и дека нема ништо, а и на ехово не ми виде ништо. :?:

18. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    Правев хистероскопија ми остранија септум, со целосна анестезија е и ништо не осекаш, и јас бев престрашена и во паники ама сабајлето во 8 ипол отидов , во 12 и нешто операцијата и во 6 веке бев дома, имав мали болки ама ми дадоа таму преку инфузија нешто и одма поминаа, крварев првите часа и толку беше, се на се не е ептен страшно не мисли на тоа може се ке е ок со хсгто :) И јас гледав клипчиња со операцијата дури интересни ми беа кога го сечеа септумот :rofl: Стварно не е страшмо, најстрашниот дел ми беше операционата сала која беше ептен ладна ама имаше па музика :D Јас целата ко навиена само ги прашував тие околу мене ова за што е , она за што е? :D Досадна станав па ми бапнаа анестетик почна да ми се врти тоа беше 12 и 15 и толку не се секавам во 1 и 5 се разбудив збунета на интензивна и тоа беше се :) Каде треба да се потпише изјава за хсг? :lol: не бе мила никакви изјави не треба верувај тоа не е ни најмалце страшно за 5 мин се завршува се јаас не осетив ниакква болка само кога контрастот ми помина низ каналите го осетив , и нема ама баш никакви последици освен две три капки крв што имаше кај мене, не се секирај се брзо минува само среди ја седиментацијата, ако ти е страв да не си бремена не го пиј антибиотикот направи тест па после почни со него само види истемпирај зашто хсг се прави од 9 до 11 ден од мензис

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки еве ме и мене ... Хистероскопија направено веке дома сум во средата бев и си заминав од болница во 8 саат сабајле ме примија во 1 напладне ме земаа во сала во 2 бев готова во 5 веке дома си бев ја правев во ремедика и ич не жалам за секоја пара што ја дадов септум од некој сантим е остранет и со господ напред за 3-4 месеци во нов поход забебче е сега не прашав за однос после колку смееме да имаме денес ке одам на мал одмор и после на работа... Иначе по малку крварам и уште чиствувам болка на местото си примам терапија уште некој ден и тоапишувам од мобилен се извинувам за грешките ако ги има ве бакнувам

На cvetina и irenna им се допаѓа ова.
  20. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    супер бокаче баш те мислев :) јас односи не се осудував да имам се до контролата :tmi: пиев 21 ден циклопрогинова па потоа добив па после мензисот на контрола и докторот ни рече ајде сега секс на екс за бебе :lol: и бидна :) ти посакувам срека и на тебе :*