1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    И јас циклопрогинова пијам и за месец дена на контрола .. Некако шубе ми е за однос да имам па малку и од тоа да одмориме хехе .. Барем ке знам на што сум малку психички да одморам па здравје има време за се веке ми дојде памет оваа преградава може не може туку сигурно ке ми направела проблем... Но ете проблемот е решен сега само време :*

2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    може и таа да била пречката за првата неуспешна бременост како да сега не ти ја откриле :( ајде готово извадена е веке и сега само напред кон целта бебе :inlove: :hug:

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мила на ехо не се гледаше септум ... А тебе кој тип супсептум ти е мене ми пишуваше тип 2 уа така нешто беше докторот уште не беше сигурен дека преградата било причина но може да биде пречка за другото а ти каде правеше и дали хсе или хсг како пишуваше незнам дали тоа е проодност на канали и дали тебе сскрининг ти правеле кога ке стигнам дома убаво ке прочитам и ке ти пишам

4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    их пишуваше субсептум ама имаше и друго име не ми е тука листата мислам јас не сум дома моментално ке ти пишам кога ке дојдам, инаку мене на ехо ми се виде ама не беше докторот сто посто сигурен и после направив ХСГ да се видат каналите дали се проодни и тука се виде и септумот ми рече дека е мал ама дека мора да се вади зашто и најмалиот знае да прави пречки. Инаку јас хистероскопија правев во систина, ти кај кој доктор правеше? Инаку хсг е проодност на канали, а ХСЦ скратено од хистероскопија :)

5. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    Luge denes napraviv test i vtorata linija se pojavi ama e bledo rozova denes mi e vtor den otkako mi kasni i sum cela ????

На cvetina, Abeja, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Душичка! Многу ми е мило! Имај лесна бременост! Уживај во неа! Не знам кој ја повлече ногата, но се попозитивен форумов станува!!! :*

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ај со лесно бременоста :clap: честитки и узивај :inlove:

8. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    Fala da SE vraka kaj site se najubavo...sepak jas ke napravam uste Eden test za Sigurnost :* :* :* mn mi znaci vasata poddrska :*

9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.130
    Допаѓања:
    13.396
    Уште ми нема дојдено, планирам неделава да одам на гинеколог :angel:

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да не си била нешто под антибиотици или стрес? Јас бев болна во април, испив многу антибиотици, примав инфузија и за моја беља не добив скоро 2 месеца.. Таман закажав преглед следниот ден веќе добив... Цело време имав симптоми како за пред добивање - тапи болки во стомакот, градите ми беа отечени и се си викав утре ќе дојде, утре и поминаа пеколни 30 дена.. При прегледот докторката ми кажа дека не гледа ниту една причина зошто толку многу ми каснела...
    Сепак се надевам кај тебе е друга причината и дека наскоро ќе се пофалиш тука :)
    Овој месец ми е нормален циклуцот - денес добив, па во вторник одам на испитување на хормоните - превентивно ме прати докторката, ама сепак, добро би било да почнам со испитувања да видам со време дали се е во ред. Веќе некое време пробуваме со мм и никако да се фати :(

11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    честитки имај убава и лесна бременост :*

На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.130
    Допаѓања:
    13.396
    Уште ми нема дојдено, планирам неделава да одам на гинеколог :angel:[/quote]

Да не си била нешто под антибиотици или стрес? Јас бев болна во април, испив многу антибиотици, примав инфузија и за моја беља не добив скоро 2 месеца.. Таман закажав преглед следниот ден веќе добив... Цело време имав симптоми како за пред добивање - тапи болки во стомакот, градите ми беа отечени и се си викав утре ќе дојде, утре и поминаа пеколни 30 дена.. При прегледот докторката ми кажа дека не гледа ниту една причина зошто толку многу ми каснела...
    Сепак се надевам кај тебе е друга причината и дека наскоро ќе се пофалиш тука :)
    Овој месец ми е нормален циклуцот - денес добив, па во вторник одам на испитување на хормоните - превентивно ме прати докторката, ама сепак, добро би било да почнам со испитувања да видам со време дали се е во ред. Веќе некое време пробуваме со мм и никако да се фати :([/quote]

Под стрес сум цело време таква ми е работата, незнам да не си давам лазна надеж голема е веројатноста да не сум оти пред недела ипол правев негативен тест така да ке видиме :)
    Еднаш ми се има случено вака исто пред една година, не ми идесе и докротката ми вика нема ни траг дека треба да ти дојде и дури по месец ми дојде, значименструацијата си прескокнала цел месец, само ме буни тоа дека кога бев крајот на мај на гинеколог ми рече имаш фолекул работете на случајот следните 4-5 дена и што се има случено сотој фолекул дали воопшто не прснал :?:

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не се грижи. И самата велиш дека работата ти е стресна, па и за ова да си правиш стрес. Ако не можеш мирна да седиш, закажи преглед, нека те погледа уште еднаш.. Може покасно биднало :)
    Јас исто така сум под постојан стрес на работа, ама после состојбата од минатиот месец си ги превземам работите под моја контрола.. Цел претходен месец си работев "по мое"... Приоритетите само ги работев, а сето останато го оставив да чека.. Кога тој што треба не се грижи, па нема јас да ја спасувам фирмата...
    Утре ќе одам на проверка на хормоните, па полека полека, се што е наше ќе си дојде..

14. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Здраво девојки.Не сум нова, само сум со нов ник :) Дојдов да ве прашам околу плодните денови.Би било супер кога би ми бил редовен циклусот на 28 дена.Но мене ми е страшно нередовен.Последна менструација ми беше на 23 мај и сега на 7 јули пак ми дојде.Значи како би можела со сигурност да знам кои ми се плодни денови.Некако да пресметам.. Сакаме бебенце со партнерот :) Благодарам однапред .. :* :*

На Enamena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    И јас имав нередовен циклус како тебе, можени и уште бетер. Јас рачунав со помош на калкулаторов за плодни денови на фемина. Рачунав на тој начин што во полето на просечно траење на циклусот внесов податоци за последната менструација. Така кај тебе би требало од 21 ви јули до 31 ви јули да ти се плодни денови. Кај мене ваквото сметање се покажа ефикасно затоа што истиот месец забременив. Поздрав

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Zdravoo devojki, ja sum nova na forumot Se obiduvam da ostanam bremena ovoj mesec tr base da dobijam na 4 juli mi dojde men.no mi traese samo eden den voobicaeno imam po 3 dena I 4tiot samo po nekolku kapki a bev I na odmor I da I jas pijam folna kiselina vase mislenje,.?pisuvam lat zasto sum od tablet vi blagodaram mnogu :)

17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    За да не бидам смешна и досадна со некое без врска прашање, ќе замолам некој што во скоро време испитувал проодност на канали но на државна клиника во Скопје, да ми пише лп, за да го прашам нешто важно :P
    Тенк ју ин адвенс

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    да се надоврзам - може некој што правел проодност на канали да објасни како иде постапката... Читам на интернет ама друго е некој од прва рака...
    Фала :)

19. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Devojki denes dve nedeli otkako bev vo plodnite denovi i cyvstvuvam gradite mi se tvrdi bolni na dopir, bolki vo stomakot i polovinata i strasna glavobolka.. A treba da dobijam za 7-8 dena i se cuvstvuvam cudno.. E sega pred nekoe vreme imav praveno pap i doktprkata mi prepisa Polyginax i sega zatoa sto mi e vaka se mislam dali da pocnam da gi stavam mi e strav ako ima nesto da ne napravam problem.. Ve molam za pomos dali se ovie nekoi simptomi i sto da pravam so vaginalnite... Blagodaram.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    најдобро да се консултираш со гинеколог. немој така на своја рака да си земаш било што..