Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    Здраво девојки, се сум пишала оддамна ама ве следам постојано :D
    Сакам да ве прашам...во поселдно време ПОСТОЈАНО, ама мислам постојано ми се спие. Сабајле станувам и наспана сум ама уште ми се спие(знам како звучи ова ама вистина е :D )
    Покрај тоа често ми мириса се, на некои места дури и ми треба да излезам за да земам воздух, дури и дома :D
    Исто така вчера и денес повратив, а често имам нагони за повреќање.
    Ама и предходно ми било слично вака па се прашувам време ли е за да се купам тест за бременост. Имав добиено на 22.2.2011 и обично ми иде на секои 35 дена и треба да ми дојде за 8 дена.
    Прашањето ми е што друго може да биде, ако не е бременост,
    дали е можно да е некој стомачен вирус или food poisoning (извинете не ми текнива на мк. како е зборот кога сум јадела нешто лошо и расипано :lol: )
    Ох, и ако направам тест утре на пр. дали ќе покаже точно или да чекам да видам дали ќе ми доцни.
    Да ви кажам најверојатно ги знам овие работи ама сега дека се работи за мене и мн сум возбудена од можноста да имам бебче па ништо не ми текнува :rofl:

2. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19

беше на доктор? затоа што може да е spotting (пак јас со мојот англиски извинете ама навистина не ми текнуваат зборовиве на мк.) и сепак да си бремена. Ако било само на улошката и ако не било обилно како вообичаено би требало да одиш на гинеколог затоа што може да имаш "добиено" а да бидеш бремена

3. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    добро утро на сите дојде и тој ден денеска мојот сопруг ке прави биопсија на тестисите и да ви каЖам искрено по малку ме фака страв :doh: ;( :doh: ;( каков ке биде резултатот цела нок не спиев од мисли знам дека не треба така да мислам но дај боже господ да ни помогне на овој ден и да ни крене напред да може да правиме бебе :inlove: :inlove: :inlove: поздрав до сите

4. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    nana2112 ти ја пуштам цела срека на светот и од срце ти посакувам се да биде во ред не се секирај душичке господ има предодредено за сите нас по нешто а за тебе сигурно едно мало бебле позз и само опустено и ке биде

На lejdiii и nana2112 им се допаѓа ова.
  5. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Се уште не ми ги препиша, ми кажа кога ке ми дојде ако сакам да отидам да ми ги препише и да ми каже терапија. поздрав

6. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Нана стискам палци за вас и ти ја пуштам цела моја среќа, за се да биде во ред.
    Ајдe, ајде наскоро ДАЈ БОЖЕ на мекици да не викаш :)

8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.604
    здраво сакам да ве прашам дали ви се има случено измеѓу циклус одприлика кога би требало да се плодните денови да ви потече како бледо кафено малце и црвенкаво како кога завршува менструацијата мене барем така ми е кога ми завршува.гинеколог ми рече дека тоа може да е од овулацијата но не ми е растегливо тоа нели во овулација треба да тече растеглива слуз?ме интересира дали се има случено кај некоја од вас ако се има пишете.ми се има случено така во повеке месеци но не секогаш и ми трае 2-3 дена

9. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Јас не сум имала такво нешто до сега, но познавам пријателка која МНОГУ ЧЕСТО кога и се плодни денови ( овулација ) и се појавува таков исцедок. Знаеш како, дека се случува такво нешто кај некои - ДА, мене на пример ме растура едниот јајник кога сум во овулација, значи индивидуално е кај секого. Мислам дека е најдобро да идеш на гинеколог и докторот нека утврди дали тоа се должи на овулацијата или НЕ ДАЈ БОЖЕ некоја бактерија е во прашање.
    :* поздравче :*

10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.894
    Никој не е посреќен од мене утрово, сосема неочекувано земав да направам тест (мислејќи дека кога ќе видам дека не сум бремена побрзо ќе добијам) на тестчето се појавија 2 линии!!!! :inlove:
    Сега сум збунета, среќна, малку исплашена....му кажав на мажето по телефон неможев да чекам морав да споделам со некого а баш сакав да му го видам изразот на лицето кога ја слушна веста!
    Споделувам и со вас за да ви дадам поддршка да се трудите, нас ни требаше скоро една година за двеве цртички ^_^ :*

На Blanca, lubenicka, rossonerka и 18 други им се допаѓа ова.
  11. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    драга божица нека ти е честито и нека ти е со срека да го имаш најубавото бебенце и баш ми е мило кога ја прочитав радосната вест и благодарам што ја сподали со на нас оваа прекрасна вест се надевам веке дека една по една ке објавуваме само радосни вести поздрав голем до сите :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :* :* :* :* :*

На izaaaaa, ciribiribela и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

Честитки Божица ти посакувам се најдобро :* :* :*

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. luba

luba Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Сакам да прашам има ли некој искуство од Св Лазар мене ми препорачаа таму да одиме на преглед за мажот ми ама јас се мислам и за Систина,па нез знам која да ја изберам.

14. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Честитки Божица ти посакувам да си уживаш во твојата бременост и твојата среќа да не зарази сите нас,поздравче :inlove:

15. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

Зависи што сакаш да испита маж ти,ние за спермограм и спермокултура бевме во Микролаб,тоа е позади Рамсторе,па сега не знам што испитувате,поздрав

16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.604
    ]здраво сакам да ве прашам дали ви се има случено измеѓу циклус одприлика кога би требало да се плодните денови да ви потече како бледо кафено малце и црвенкаво како кога завршува менструацијата мене барем така ми е кога ми завршува.гинеколог ми рече дека тоа може да е од овулацијата но не ми е растегливо тоа нели во овулација треба да тече растеглива слуз?ме интересира дали се има случено кај некоја од вас ако се има пишете.ми се има случено така во повеке месеци но не секогаш и ми трае 2-3 дена[/quote]

Јас не сум имала такво нешто до сега, но познавам пријателка која МНОГУ ЧЕСТО кога и се плодни денови ( овулација ) и се појавува таков исцедок. Знаеш како, дека се случува такво нешто кај некои - ДА, мене на пример ме растура едниот јајник кога сум во овулација, значи индивидуално е кај секого. Мислам дека е најдобро да идеш на гинеколог и докторот нека утврди дали тоа се должи на овулацијата или НЕ ДАЈ БОЖЕ некоја бактерија е во прашање.
    :* поздравче :*[/quote]
    фала ти за одговорот имам правено тестови нема присуство на бактерија значи да не се нервирам може да е и нормална појава штом се јавува и кај други жени.јас си мислев да не е недостаток на овулација и затоа прашав.а се обидуваме со мажот ми за бебуле :D

17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Честитки Божица за двете црти. Сега натаму со лесно нека е.

18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    :rofl: :rofl: можам да замислам колку си среќна сега нека е со убаво натаму ти посакувам се најубаво и ајде и ние кои чекаме да ти се придружиме поскоро..позз :hai: :hai:

На lejdiii, izaaaaa, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Божица баш сум среќна за тебе!!!! Со срека нека ви е и тебе и не мажето твое и да имаш најлесна бременост!!!
    Инаку вчера сретнав една комшика и она ми кажа дека е бремена, ме израдува!
    Дај Боже Господ на сите да им даде колку што си сакаат дечиња!!!
    Дај Боже на сите форумџики, кои чекаат, да им се појават 2 цртички месецов и да си бидат најсреќни!!!

На Bozica1980, tara83 и sweet.woman им се допаѓа ова.
  20. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Да ми беше извршено миомектомија,со класичен бикини рез.